De zwangerschapskilo's

Hoi lieve lezers!

 

Zoals iedere zwangere vrouw zal herkennen hebben we te maken met de zwangerschapskilo's!!

De 1 komt meer aan dan de ander maar bij mij is het wel heel hard gegaan!!

 

Voor mijn zwangerschap ben ik begonnen met 75 kilo. Ik ben 1.87 lang dus dat betekend dat ik een slank figuurtje had. Ik ben nooit zwaar geweest in mijn leven en had ook niet verwacht dat dat zou gebeuren als ik zwanger zou zijn.

 

De eerste weken ging het prima, maar bij de twaalf weken was ik al 6 kilo aangekomen. Ik moet toegeven dat mijn borsten al vroeg enorm waren gegroeid ik was van een cup. B naar een grote D gegaan.. Ook moest ik met twaalf weken al een zwangerschapsbroek aan. Ik kreeg echt mijn eigen broeken niet meer dicht.

 

Tuurlijk nam ik de eerste kilo's voor lief, maar kwam er al snel achter dat ik niet bij de vrouwen hoor die maar 9 kilo aankomen of totaal 15 wanneer het kindje eenmaal is geboren.

 

Toen ik de 30 weken aantikte ben ik in totaal al 20 kilo aangekomen. Ik schrok ervan en ook de verloskundige. Het komt vaker voor dat een zwangere vrouw zwangerschapssuiker kan ontwikkelen. Dit is een suikerziekte wat ontstaat tijdens de zwangerschap maar ook weer verdwijnt wanneer je bevallen bent. Daarom moest ik daarvoor prikken.

 

De verloskundige heeft mij doorverwezen om een GTT ( glucose tolerantie test ) te laten afnemen. Deze test word nuchter afgenomen.

 

Ik moest deze test in de ochtend laten afnemen.

Je meld je eigen nuchter bij de prik polie. Hier gaan ze prikken naar je glucose gehalte en kijken ze wat je waardes zijn in de ochtend. Wanneer deze vaststaat dan krijg je een suikerdrankje te drinken. ( echt smerig )

Dit drink je ook gelijk helemaal in 1 keer op. Vervolgens moet er 2 uur gewacht worden. Helaas moest dit ook echt in de wachtruimte van het ziekenhuis..

Toen de 2 uur voorbij waren hebben ze mij weer geprikt. Mijn waarde zat toen op 6.

Dat betekend goed nieuws maar wilde toch even afwachten wat de verloskundige hiervan vond. Na 3 dagen had ik telefonisch contact met de verloskundige en vertelde ze mij inderdaad dat alles prima was.

Nadeel is wel dat er geen gegronde reden was waarom ik zoveel aankwam en nog steeds aankom..!!

Het is helemaal schrikken als er ineens 3 cijfers voor de komma staan..

Hierboven zie je een foto van hoe ik nu ben. Op mijn instagram account zie je de foto voor mijn zwangerschap. Duidelijk verschil te zien!

Mijn armen, brosten, benen en billen. De kilo's zitten letterlijk overal!

Tuurlijk heeft je voeding hier ook mee te maken. maar ik eet niet meer dan voor mijn zwangerschap. Ik hou van mijn zoetigheden maar ook daar neem ik niet meer van. Daarom moet ik het maar accepteren. Ik wil alle moeders onder ons toch mijn verhaal vertellen en en laten weten dat jullie niet de enige zijn als het aan de kilo's ligt.

Ik neem het voor lief zolang mijn kindje gezond is en goed groeit. Na de bevalling zie ik wel verder en ga ik toch de strijd aan om mijn overtollige kilo's er weer af te werken.

Ik wil borstvoeding gaan geven en dat betekend ook dat de kilo's er sneller af gaan dan wanneer je dit niet doet. Vanaf 1 Januari kijken we wat ik nog over heb aan kilo's en ga daarmee aan de slag. Samen kunnen we alles, toch dames?!

 

Voor alle mama's geen zorgen,

je bent niet de enige!!

 

Liefs Nikkie


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tiffanny (dinsdag, 01 november 2016 19:47)

    Wat een fijne blog. Ik ben nu zelf 21 weken zwanger en ook al best wat aangekomen maar ik ben dus niet de enige. Geniet nog even van je zwangerschap. Liefss