Wat mensen je eigenlijk niet vertellen over de zwangerschap..

Hoi lieve lezers! 

Het weekend is weer voorbij en na weer een slapeloze nacht schrik ik ervan wat mensen je eigenlijk allemaal niet vertellen over het zwanger zijn.. Want wat veranderd er eigenlijk aan jezelf voor zowel je lichaam als persoonlijk? Tuurlijk is dat bij iedereen net weer even anders want niet iedereen krijgt dezelfde zwangerschapskwaaltjes. Inmiddels ben ik 37 weken en 4 dagen zwanger. Ik mag tot nu toe helemaal niet klagen over mijn zwangerschap. Ik ben niet misselijk geweest en op de gewichtstoename na heb ik bijna nergens geen last van gehad. 
Toch zijn er zaken waar nooit over gesproken word wanneer je in je ongeving mensen hoort praten over hun zwangerschap en veranderingen. 

' Is het een taboo om over bepaalde zaken te kunnen praten?'

Als ik de verhalen vergelijk met het gene wat ik nu allemaal meemaak dan schrik ik ervan wat ik allemaal niet wist over veranderingen tijdens je zwangerschap. 
Tuurlijk begrijp me niet verkeerd, ik heb het er allemaal voor over om straks een mooi wondertje in mijn armen te hebben! Maar daarnaast had ik bepaalde punten toch wel willen weten om er toch een beetje 'rekening mee te kunnen houden'. 

Want als je iets hebt en niet weet dat het eigenlijk toch normaal blijkt te zijn, dan denk je al snel dat je de enigste bent die overal last van heeft. Zeker wij vrouwen zijn daar heeeel erg goed in!! Als ik naar mezelf kijk dan schrik ik ervan hoe mijn lichaam de transformatie aan gaat als het een wondertje in de maak heeft. Om het eerste punt te mogen benoemen, dan heb ik het al over de kilo's die er aan zijn gevlogen!! Niet iedereen heeft dit kwaaltje hoor. Er zijn ook genoeg vrouwen die daar geen last van hebben. Maar wanneer je lichaam vet reserves op gaat slaan zowel in je borsten (dit voor de voeding van je kleintje) en zelfs in je vrouwelijke delen beneden terecht komt (want ja dit is dalijk toch een gapend gat tijdens de bevalling..) dat had ik van te voren nooit kunnen geloven!! En dan heb ik het nog niet over het vocht wat je vast kan houden tijdens bijvoorbeeld de zomer en aan het einde van je zwangerschap. Enkels die voelen als waterbalonnen en zelfs je gezicht gaat er anders uitzien..! Het word voller, en ineens zit er soort van een onderkin.. 

En dan komen de emoties om de hoek kijken..

Dat je last gaat krijgen van je hormonen dat weten we natuurlijk allemaal. Maar dat het met zo'n grote hoeveelheid in je leven word geworpen daar had ik mij eigen niet op voor kunnen bereiden.. Huilen is dan ook een veel voorkomend verschijnsel geworden in je leven. Waarschijnlijk wel dagelijks! Zaken waar je je eerst eigenlijk totaal niet druk om maakte (een lege wc-rol op het houdertje bijvoorbeeld..) zijn nu de ergste gebeurtenissen in je leven!! (Op dat moment dan..) 
Je man weet ook niet wat hij overkomt.. Van een gezellig middagje samen shoppen, kan het ineens omdraaien tot een grote woedeaanval omdat je toch maar beslist dat hij niet zo vaak lacht als je graag zou willen.. (NEE, want het zijn mannen nik!! Die houden niet van winkelen!!) Tja op dat moment willen we niet toegeven maar diep van binnen weten we dat we ons dan als beesten gedragen.. sorry Lieffie..!! En wanneer het dan avond is en je man wil gezellig een drankje doen samen in de stad dan vraag je heel beleefd of jullie dan niet liever op de bank kunnen blijven zitten want je bent ineens gevloerd van de moeheid! Tja.. thuis.. weg.. thuis.. weg.. voor ons ook vaak lastig dit van te voren in te kunnen schatten.. Het mannetje met de hamer weet mij de laatste tijd vaker te vinden dan ik dacht! 

Om het allemaal toch nog goed af te kunnen sluiten zijn er ook genoeg voordelen aan het zwanger zijn. Mensen willen voor je zorgen. Je word bediend met eten en drinken want ja mensen die niet zwanger zijn denken echt dat je op dat moment voor 2 moet gaan eten.. (denk aan de kilo's dames!)
Mensen staan voor je op zodat je kan gaan zitten met je grote buik. Je hebt eindelijk de maat borsten waar je altijd naar fantaseerde in de spiegel! En dan zonder operatie!! Of het blijft dat is een tweede maar daar denken we dan nog maar even niet aan.. Je haar word voller. Dit omdat het minder uit gaat vallen. Je denkt dat de volume shampoos eindelijk hun werk gaan doen maar eigenlijk heb je gewoon meer haar op je hoofd staan. (Let op: ook dit alleen tijdens je zwangerschap..) 

Kortom dames, we hebben het zwaar! En dit word behoorlijk onderschat. En onthoud: je bent niet de enige!  Dus laten we de taboo vergeten en elkaar vertellen waar we nu echt last van hebben tijdens de zwangerschap. 

Succes allemaal! 

Heel veel liefs Nikkie

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    MamaIssues.nl (maandag, 07 november 2016 11:23)

    Ow heel herkenbaar dit! En dan vooral die emoties!!
    Maar toch ook wel super speciaal om zwanger te zijn ☺️