Nu 2 maanden als mama..

Wess 2 maandjes oud!!

Wess was dinsdag al weer 2 maandjes oud.. En jeetje wat vliegt de tijd voor voorbij!!

 

Maar wat vind ik nu eigenlijk van mijn leven als mama? Er komt namelijk veel bij kijken. Vroeger dacht ik altijd van dat doe ik wel even maar is dat eigenlijk wel zo..

 

Het is namelijk een hele opgave. En wanneer je een firsttime mommy bent komen er veel zaken om de hoek kijken waar je nooit aan had gedacht..


Toen Wess net geboren was kwam er veel onzekerheid in mij naar boven omdat ik niet zeker wist of ik alles wel goed deed voor Wess maar ook voor mijzelf. Want ineens geef je borstvoeding en daar komt toch wel meer bij kijken dan alleen even je kindje aanleggen om de zoveel tijd.

Borstvoeding..

Wanneer je je kindje borstvoeding geeft dan moet je overal rekening mee houden. Wel kan ik gelukkig weer rauw vlees eten maar je mag weer niet te pittig eten. Ook moet je bijvoorbeeld rekening houden met:

  • Drink genoeg. Je verliest namelijk veel vocht en deze moet je dus wel op peil houden.
  • Vitamines slikken. Vitamine D & K zijn dan ook erg belangrijk. Deze kan je ook halen in de winkel zodat je deze zelf aan je kindje kan geven. Mocht je nog de Mama  vitamines slikken die je tijdens de zwangerschap ook deed, gewoon mee doorgaan. Dat kan nooit geen kwaad.
  • Eet genoeg. Het advies is om 500 calorieën extra te eten. Maar je wet zelf wel of je genoeg eet ja of te nee.
  • Eet ook gevarieerd. De smaak van je melk veranderd namelijk na je iets hebt gegeten. Zo leert je kindje aan bepaalde smaken te wennen. Denk er dan ook aan dat je wel gezond eet. Iets lekkers mag altijd maar je kindje kan niet vroeg genoeg beginnen om aan de smaak van gezond voedsel te wennen. 

Zo zie je maar. Een hoop om rekening mee te houden. Wanneer je merkt dat je wat lamlendig begint te worden moet je echt meer gaan eten. Je neemt dan te weinig calorieën. Je kindje zuigt je namelijk echt leeg..  

Ritme..

Een ritme voor je kindje is super belangrijk. Ook wel de drie R'en genoemd. (rust, reinheid en regelmaat) Rust is goed want zo groeit je kindje gezond op en verwerken ze weer wat ze overdag hebben meegemaakt. 

Regelmaat vinden baby's erg fijn. Een vast patroon met voeding slapen en spelen is daarom ook erg fijn voor ze.  Wanneer ze spelen vinden ze het prachtig altijd weer wat anders te zien maar qua rust hebben ze het 

liefst elke dag dezelfde tijd rust.

En dan komt reinheid. De omgeving van je kindje moet altijd schoon zijn. Dit is namelijk goed voor zijn gezondheid. Daar ben je dan ook de hele dag mee bezig. Alle fles moeten namelijk elke dag weer gesteriliseerd worden, bedje schoon, nekje schoon van alle melk die misschien terugkomt enz. Je bent daarom als mama altijd in de weer. 

Mama zijn..

Het is heerlijk om mama te zijn!! Ik geniet elke dag van ons heerlijke ventje. Je merkt nog steeds na 2 maanden dat je energie nog niet is was het geweest was voor de zwangerschap. Maar dat komt vanzelf. 9 maanden op 9 maanden af zeggen ze. Ik merk ook dat ik een stuk rustiger ben geworden. In het begin was alles even uitzoeken hoe het nu precies allemaal werkte maar eigenlijk neemt je moederinstinct het gewoon over. Je weet het echt wel. Een kindje is een hele grote verantwoordelijkheid maar jij als mama weet uiteindelijk toch het beste wat je kindje precies nodig heeft. Alle tips zijn daarom welkom want je weet maar nooit wat jij er aan zal hebben. Een aangezien de tijd voorbij vliegt wanneer je kindje eenmaal is geboren moet je echt alleen maar gaan genieten. Voor je het weet zijn ze dalijk al weer 1 jaar oud.!!

 

Veel liefs Nikkie


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Kirsten (woensdag, 25 januari 2017 18:18)

    Hier ook een firsttime mommy van een ventje van 20 november, dus net 3 daagjes ouder dan Wess! ;-) Leuk om al die herkenbare dingen te lezen en vergelijken met ons mannetje!!