Wat heb je echt nodig naast de babyuitzetlijst...

Wat je nou eigen nodig hebt van de baby uitzetlijst is voor iedereen verschillend. Dit omdat iedereen zijn kindje weer anders opvoed. Toen ik zwanger was vond ik het niet normaal dat er eigenlijk zoveel verschillende lijsten zijn. Veel is hetzelfde wat er op staat maar de hoeveelheden verschillen wel. Maar wat heb je dan WEL precies nodig??!! 

Nu ik 9 weken mama ben van Wess heb ik een hoop geleerd. Veel was onnodig en van sommige dingen had ik er liever meer van gehad. Ik leg jullie graag uit wat mijn bevindingen zijn.

Alcohol!! Super belangrijk om in huis te hebben. Wanneer je kindje namelijk is geboren word hij of zij een paar keer per dag getemperatuurd. Wanneer je de thermometer gebruikt moet deze altijd worden schoon gemaakt achteraf. Staat niet op de lijst en wel HEEL belangrijk.

Zoogcompressen. Erg belangrijk wanneer je borstvoeding geeft. Wanneer je je kindje namelijk aan de ene borst aan legt begint de ander namelijk te lekken. Om je kleren te beschermen kan je deze handige dingen maar altijd in huis hebben!!

Bij ons was het zo dat ik borstvoeding gaf en dus ook s'nachts moest gaan voeden. Aangezien mijn man na een aantal dagen weer aan het werk ging wilde ik hem niet wakker houden door op ons bed te voeden. Daarom hebben wij deze relaxte stoel gekocht waar ik in de nachten lekker de kleine kan voeden. Niemand tot last en je hebt echt even een momentje samen met je kleintje. Een aanrader!!

Wanneer je kindje word geboren heeft hij if zij wat langere nageltjes. Daarom word er ook meestal gebruik ge maakt van handschoentjes. Dat voorkomt namelijk het krabben in het gezichtje. Maar daarom is het ook belangrijk om vijltjes in huis te halen met de fijnste korrel. Hier kan je makkelijk haakjes mee weg vijlen. 

Er word vaak geschreven dat je maar 2 hoezen hoeft te hebben voor je verschonings kussen. Dit vind ik zelf wat weinig. Zeker als je een keer een ongelukje hebt met verschonen en de ander zit nog in de was dan heb je dus niks meer in de kast dan een hydrofiel.. daarom vind ik dat je er makkelijk een aantal meer bij kan halen. Super fijn een voorraad hiervan te hebben!!

Een nestje!! Omg wat een fijn ding is dat. Het staat niet op de lijst maar wil het wel aan alle mama's aanraden. Het is super fijn om je kleintje hier in te leggen wanneer hij of zij in zijn of haar eigen bedje gaat slapen. De overgang is dan niet zo groot en wennen daarom ook makkelijk om op hun eigen kamertje te gaan slapen. Ook erg makkelijk voor op vakantie of waar dan ook want zo heb je altijd het bedje van de kleintje bij. 

Voor ieder kindje is dit weer anders maar ik merkte bij Wess dat hij niet tegen Sudocreme kan en daarom gebruiken wij de Bepanthen zalf. Ik weet niet of je ze allebei in huis wil halen (ze zitten meestal allebei in de gratis mamabox) maar dan weet je lig dat deze ook super fijn is om te hebben. Helpt ook goed bij krasjes in het gezicht. Volgende dag al weer weg!!

Een kruik.. hmm op sommige lijsten staat vermeld dat je deze kruik in huis moet hebben. 2 keer.. Wij hebben deze 1 keer gebruikt en de ander dus nooit. Ze zijn best prijzig dus vind het iets waar je even bij stil moet staan of je er echt 2 wil hebben. Begin er met 1 en als het nodig is kan je er altijd nog 1 bij halen. Ook kan je trouwens kiezen voor een kruikenzak ipv fles.. 

Een houder voor je luierdoekjes.. Ik vind het makkelijk werken doordat je alleen maar het klepje open moet klikken ipv dat je weer die sticker los moet trekken van de verpakking. Zeker als je een mega poepluier onder je neus heb liggen. Daarom niet geheel onbelangrijk maar dat is wat ieder zelf makkelijk vind.


Winkels zijn elke dag nog open...

Toen ik al mijn spullen in huis haalde was ik zeker op het einde van mijn zwangerschap bang dat ik iets was vergeten. Laat dat gevoel los.. De winkels zijn namelijk altijd open en mocht je nog iets vergeten zijn dat heb je het altijd zo is huis. Wil je je man niet op pad sturen..dan bestel je het lekker online. En dan word het ook gewoon bij je thuis bezorgt. GEEN STRESS dat is het belangrijkste tijdens de zwangerschap en ook zeker erna want er komt dan genoeg op je af. Ik snap dat de komst van je kleintje enorm spannend is. De uitzetlijsten zijn er dan ook voor om het hoog nodige in huis te halen. Verder zijn het allemaal dingetjes die andere mama's om je heen ook weten. Dus ben je bang iets te vergeten, vraag dan eens rond of hun misschien nog een tip hebben voor jou.

 

Succes!!

Veel liefs Nikkie

Reactie schrijven

Commentaren: 0