Van saampjes ineens met zijn 3tjes...

Voor Wess was geboren hadden Martijn en ik alle tijd van de wereld. We deden daarom in de weekenden van alles en gingen er vaak tussen uit. Maar hoe zit het nu met een kleintje erbij... Je agenda verandert natuurlijk helemaal. Je kan niet meer eventjes overal naartoe wanneer het jou uitkomt. Je kindje heeft ook een ritme waar je je eigen aan moet houden. Toch willen we Wess aan veel 'uitjes' laten wennen. Hoe belangrijk we zijn rust ook vinden, is het ook erg belangrijk dat hij leert om ook te kunnen slapen in een andere omgeving. Wanneer hij de auto al ruikt dan valt hij gelukkig al in  slaap dus dat maakt het ook wat makkelijker om ergens naartoe te rijden. Afgelopen weekend hebben we daarom ook eindelijk de vakantie geboekt. We waren flink aan het twijfelen of we nu het beste met de auto of met het vliegtuig konden gaan. We hebben toch besloten om maar de auto te pakken. Puur omdat we een grote bus hebben waar we echt alles in kwijt kunnen wat we mee willen nemen. 

Want echt hoe leuk die kinderwagens allemaal zijn.. je houd echt bijna geen plek over in je auto voor al je andere 'vakantiespullen'. En dat was ook het nadeel aan het vliegtuig. Je zit aan een koffer vast en Wess is dan nog te klein om in een buggy te kunnen. Dus vandaar kiezen wij lekker voor de auto. Aan de ene kant een hele geruststelling dat alles mee kan en we kunnen gaan en staan waar we willen maar ook heel spannend hoe het strakjes is om voor het eerst op vakantie te zijn met zijn 3tjes. Hoe erg ik er ook op stond om NOOIT naar een camping te gaan hebben we dit keer toch gekozen voor een camping...Tja Nikkie voor het eerst naar een camping. Wij zijn namelijk altijd naar hotels of huisjes gegaan dus voor mij is dit een hele grote stap... Misschien toch maar leren al dat 'luxe' even aan de kant te zetten... We hebben gekozen voor een camping met enorm veel zwembaden dus genoeg zwempret met Wess strakjes. We kunnen niet wachten!! ( het is wel 12 uurtjes rijden..met een baby...!!)


Hoewel we wel een stacaravan met een airco hebben gekozen (want zonder airco lijkt me echt helemaal niks met een kleintje) hebben we ook een campingbedje aangeschaft. Puur zodat Wess dan in zijn 'eigen' bedje kan slapen. Mocht hij ooit uit logeren gaan dan is hij in ieder geval dat bedje gewend.. We gaan s'avond rijden wanneer Wess aan zijn avond/nacht slaapje begint dus hopelijk blijft hij lekker tukken tot we er bijna zijn. Zo benieuwd hoe alles zal verlopen!! 

Ook willen we bij de ANWB een reiswieg huren. Dit zodat Wess lekker languit kan slapen op de achterbank. Lekkerder dan opgevouwen in een Maxi-cosi. Aangezien je kindje eigenlijk niet langer dan 2 uur in de Maxi-cosi mag is dit een perfecte oplossing!!

Het is een soort kinderwagenbak met gordels er in. Je kindje ligt dan veilig in een bak en kan dan heerlijk tukken achterin terwijl jullie de grote reis aangaan.

Misschien ook een idee voor jullie??!!

Wij kijken in ieder geval uit naar de vakantie!! Het is al in Juni dus we kunnen al aftellen!! Zuid-Frankrijk here we come!!

 

Liefs!!

Nikkie

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Juultje (dinsdag, 31 januari 2017 19:48)

    Super leuk! Riss is met 8 weken meegegaan naar Kroatië met de auto. We hebben haar gewoon in de maxicosi meegenomen. Heb nog gedacht aan die bak. Maar in de maxicosi sliep ze ook en die 2 uur maxima is als je de kleine echt elke dag meeneemt ( zei de consultatie arts). Die zei voor zo'n reis die 4 dagen is het geen ramp. We zijn omdat riss zo klein was om de 3 uur gestopt en uur pauze waarin ze kon liggen. Maar dat was natuurlijk ook omdat ze toen nog zo vaak de fles moest. Daardoor wel stuk langer onderweg geweest. Campingbed sliep ze gelukkig gelijk goed in.

    Het is me toen alles meegevallen. Met 4,5 maand naar Spanje gevlogen. Vliegen ging redelijk. Vakantie zelf top!. Nu over 1,5 maand naar Bonaire. Zie op tegen de reis en jetlag. Maar Bonaire is voor ons bijzonder. Mijn man heeft er 6 jaar gewoond en ik 1,5. Elkaar daar ontmoet en nog veel vrienden wonen er. Dus willen ons wonder graag showen.

    Groetjes juultje