Mijn verlof zit er officieel op..

En wat nu...

Gisteren was het dan zover... Mijn verlof zat er op!! Aangezien ik 6 weken voor mijn uitgerekende datum al gestopt was met werken had ik maar 10 weekjes recht op verlof na de bevalling. Je hebt namelijk altijd recht op 16 weekjes zwangerschapsverlof. Althans wel bij mijn werkgever in ieder geval. Het bracht wel verschillende gevoelens met zich mee want ik heb toch bepaalde keuzes gemaakt. Maar ben ik daar nog steeds zo blij mee..?


Ik heb tijdens mijn zwangerschap er voor gekozen om mijn werk op te zeggen puur om thuis te kunnen zijn bij ons kleine mannetje. Ik had makkelijk opvang voor Wess kunnen regelen maar eigenlijk maakt het dan niet veel uit of ik dan ga werken of thuis blijf. Als je je kindje namelijk naar de opvang brengt, is het wel fijn naast je werk er dan nog wat aan over te houden.. En dat deed het niet want stel dat ik wel had willen blijven werken dan was ik alleen maar aan het werk om de opvang te kunnen betalen. En dat vond ik geen goede reden om daarvoor mijn kindje bij een ander te brengen. Tuurlijk ben ik er voor om je kindje te laten socialiseren met anders kindjes. Ik wil namelijk niet dat Wess alleen maar aanhankelijk is aan mij en nooit bij iemand anders wil zijn.

Gelukkig zal dat ook niet gebeuren. Genoeg oppashulp in de familie dus als mama een keertje weg wilt dan is er altijd wel iemand die ik kan bellen. Maar goed, vind ik nog steeds dat ik de juiste keuze heb gemaakt om mijn baan op te zeggen.. Ja dat vind ik nog steeds. Sinds ik bevallen ben van Wess ben ik over een hele hoop dingen anders gaan denken. Je staat meer stil bij alles wat er om je heen gebeurd. En toen besefte ik dat ik alleen nog maar dingen wil doen waar ik ook echt blij van word. Wanneer je namelijk aan het werk bent dan wen je al snel aan die bepaalde 'flow' die je tijdens je werk meemaakt. Ik liep hier altijd tegenaan toen mijn vakantie er weer op zat. Altijd was daar weer het moment van ben ik nog blij met het geen wat ik als dagelijkse 

verplichting moet doen. Dat is namelijk erg belangrijk in je leven. Het gaat allemaal al zo snel voorbij en dat was voor mij de reden dat ik deze stap makkelijk kon maken. Natuurlijk heb ik het geluk dat ik ook 'kan' stoppen met werken want dat is namelijk ook niet altijd een optie. Ik heb daarom vorig jaar Oktober ook de stap gezet om een eigen website te beginnen. Ik wil iets voor mijzelf kunnen doen en niet meer voor een baas moeten werken. Ook als bedrijfsleider heb je namelijk altijd nog te maken met mensen van bovenaf. Daarom zet ik hier nu al mijn kracht voor in samen met Wess zodat dit een succes mag worden. Daarom hoop ik des te meer dat jullie het erg leuk vinden om mijn blogs te lezen!!

Liefs Nikkie


Reactie schrijven

Commentaren: 0