Soms zijn de 'mamadagen' niet zo rooskleurig..

Als mama ben je continu bezig. Niet alleen voor je kindje ben je elke dag in de weer maar ook je huishouden, je relatie, boodschappen, misschien hebben jullie zelfs meerdere kinderen dan 1 en misschien zelfs wel je werk. Dat kan heel lang goed blijven gaan wanneer je alles tegelijk wil regelen. Maar 1 ding wat je dan vergeet is jezelf... En dat is eigenlijk het belangrijkste onderdeel in de schakel wat thuis genoemd word. Ik vraag me dan ook af: 'Wat gebeurd er als mama er even niet is..' 


Kennen jullie dat wanneer je van die dagen hebt dat je eigenlijk niet vooruit te branden ben maar eigenlijk alles verloopt via automatische piloot?? Vandaag heb ik zo'n dag. Wanneer je (in ieder geval zo ervaar ik het) firsttime mommy ben komt er ontzettend veel op je af. Je bent dol gelukkig wanneer je kindje de nachten door slaapt en denkt letterlijk de hele wereld aan te kunnen. Dat is ook zo!! Echt waar... Maar opeens is daar die muur waar je tegenaan klapt. Niks loopt meer zoals jij het graag wil. Je bent hele dagen bezig en nog heb je het gevoel dat de dagen niet verlopen zoals je het zelf graag ziet. En als een perfectionist wat ik ben kan ik dat erg moeilijk accepteren. Het gene wat ik al een beetje probeert te laten liggen is het huishouden. Je kan alles niet zo meer hebben zoals het was voor je bevallen bent. Gaat gewoon echt niet!! Ook al zou je het willen. Ja je kan dit realiseren als je je kindje even naar de oppas brengt, maar ik heb niet het gevoel dat ik mijn kindje wil wegbrengen. Ik wil hem om mij heen hebben.

Zelfs als we op bed liggen s'avonds en Wess ligt in zijn eigen kamertje te slapen dan mis ik hem al enorm!! Maar goed.. Waar het eigenlijk op neer komt is dat de storm waar je in leeft ook ten einde komt. Wanneer ik heb echt geen idee maar er zijn dagen waar wij als mama gewoon even doorheen moeten komen. Hormonen zitten tot onder je oksels, je kindje zit in een sprongetje en zelfs je man kan thuiskomen met een slechte dag.. Maar we moeten onszelf helemaal niet vergeten. Want wanneer wij onderuit liggen werkt de machine gewoon niet meer. Alles ligt letterlijk stil!! Dus neem je tijd en ga is gewoon lekker zitten en geniet van de momenten die je aan jezelf kan besteden!! Want die momenten moet je koesteren en daardoor ga jij je zelf ook weer stukken beter voelen!! Geniet van jullie weekend lieve mama's!! Enjoy!!

 

Liefs 

Nikkie


Reactie schrijven

Commentaren: 0