Wess zijn voorkeurshouding Fysio afspraak. 2

Vanmorgen om 10 uur was het weer zover. Fysio afspraak nummer 2 om Wess van zijn voorkeurshouding af te helpen. Na de afspraak van vorige week merken we al aardig wat verbetering bij Wess. Hij draait zelf s'nachts in bed vaker zijn hoofdje naar de juiste richting wat hij eerst bijna nooit deed. En hij draait zijn hoofdje nu dieper naar de grond. Eerst keek hij namelijk alleen maar met zijn oogjes naar de plek waar diegenen stond in plaats van dat hij zijn hoofdje die kan op draaide. Daarom zijn wij blij dat we hiermee begonnen zijn. Het is zo fijn om te zien dat je na 1 week al verbetering merkt. Wel is Wess zijn hoofdje nog vervormd maar dat gaat langzaam aan beter en daarom is er ook een spalkje gemaakt van zijn hoofd. Hier kom ik zo met een foto op terug. 

Het helpen met omrollen.

Sinds onze afspraak van vorige week ga ik elke dag met Wess oefenen op de keukentafel. Dit is namelijk lekker hoog en zo kan hij je goed zien wanneer je met je kindje oefent. De opdracht was om Wess te laten omrollen. Althans hiervoor te oefenen en zo dus ook te spelen op zijn zij. Zo ligt het hoofd namelijk naar de juiste richting. En hij kan zelf al oefenen om zijn heupjes zo te draaien dat hij zichzelf uiteindelijk zal omrollen. Wonderbaarlijk lukte dat dus ook vandaag. Hij hield zelfs zijn handje en armen al goed zonder dat hij er uiteindelijk op zou liggen.. Wow... Wat een held!! Heel veel oefeningen hebben we vandaag niet echt gedaan. De fysio zag al dat er flink wat verbetering was en hebben dit dus juist even gelaten. (ook had Wess er minder veel zin in dan vorige week)

 


Het spalkje maken

Ik heb express moeten wachten met Wess zijn voeding omdat er vandaag een spalkje werd gemaakt van zijn hoofd. Dit houd in dat er een ring om zijn hoofd word gedaan wat precies naar de vorm gaat staan. Zo kunnen ze dus zien of er vooruitgang geboekt word met de opdrachten die je meekrijgt. Dit gaat ook veel sneller bij hele jonge baby'tjes dan bij de wat ouderen. Dit puur omdat bij de jonge baby's al het weefsel nog zacht is en dus makkelijker kan vormen. Je kindje heeft er geen last van. Het is een soort van dikke 3D plakband maar dan heel hard. Dit word vervolgens in heet water gedaan waarna het soepel word en dan word het om het hoofdje van je kindje gedaan. Dit moet uitharden en wanneer dit is gebeurd kan het van het hoofdje af worden gehaald. Dit leggen ze dan op het kopieer machine en kunnen ze vervolgens elke keer meten of de vorm veranderd.

 


Zoals je ziet op deze foto is de vorm van Wess zijn hoofdje anders dan normaal. De vorm loopt naar links omdat hij altijd graag met zijn hoofdje op zijn rechter oortje ligt.

 

Het probleem van dit is dat zijn oortjes dus ook gaan veranderen van plaats. Hoe het kan ik begrijp het niet maar je ziet bij Wess dat dit dus wel het geval is. No sorry's.. na mate je kindje zijn voorkeurshouding afleert

zie je vanzelf na mate hij groeit dat zijn schedeltje weer naar normale vorm zal groeien. Dat is in ieder geval goed nieuws!!

 

O en zien jullie trouwens dat Wess zijn haartjes weer beginnen aan te groeien??! Wooeehooeee happy Mommy!!

Hier is het spalkje klaar. Je ziet nu goed de vorm van zijn hoofdje. We weten nu in ieder geval waar we aan moeten werken.

 

De stipjes zijn precies de hoogtes van zijn oortjes neus en achterkant van zijn hoofd. Je ziet dus dat zijn oortjes ongelijk zitten.

Op deze foto zie je goed de stand van zijn oortjes. Zijn rechter oortje zit veel dichterbij de oogjes dan de ander. 

 

Ook laat Wess hier goed zien dat hij al goed op zijn buikje kan liggen. Zijn hoofdje komt steeds vaker naar boven en je merkt dat hij zijn hoofdje steeds vaster kan houden. Eerste klapte hij steeds met zijn hoofd naar voor of achteren maar dat is bijna over. Het is al een hele sterke man en het echte 'baby' is er al snel vanaf.

 

Ik hoop dat jullie wat aan deze blog hebben gehad. Ik geef alle info die ik krijg aan jullie mee en wie weet hebben jullie er wat aan. Wel heb ik geleerd dat je niet van alles moet laten aanpraten op het consultatiebureau. Gespecialiseerde mensen weten veel meer dus wacht eerst af wat hun zeggen voor je je zorgen gaat maken om helemaal niks.

 

 

Veel liefs,

Nikkie

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0