Ons eerste minivakantie op Landal Het Vennenbos!!

Onze eerste vakantie als gezin is een feit!

 

Afgelopen weekend waren wij voor het eerst als gezin van 3 een weekendje weg geweest. Niet alleen nodig om als gezin een hechte band te behouden maar ook als liefdeskoppel.

 

Je merkt wanneer je samen een kindje krijgt dat je liefde veel sterker word voor elkaar. Maar desondanks de liefde voor je kleintje is de liefde voor elkaar ook super belangrijk. Soms wil dit nog wel eens vergeten worden in alle drukte om je kindje heen. 

 

Zorg daarom dat er dan ook nog genoeg qualitytime voor elkaar is. Who plays together stays together!! ;-)

En wat hebben we genoten! Zeker voor herhaling vatbaar!

Wat een volksverhuizing heb je als je met een kindje op vakantie gaat!! Dit keer niet alleen kleding voor Martijn en mij maar ook voor de kleine. En het laatste wat je wil is dat je te weinig bij hebt. Daarom van alles maar een stuk of tig meegenomen!! Heb ik nog iets gemist toen we daar waren?

Op zich heb ik niks gemist. Ik heb van alles zoveel meegenomen dat ik niks had om te missen. 

 

Wel heb ik de tip aan alle mama en papa's om de babyfoon niet te vergeten. Wij hadden deze gelukkig wel meegenomen. Maar alleen de lader van de babyfoon die wij op zak hebben waren we vergeten. Maar gelukkig hield de batterij het vol het hele weekend dus dat was ons geluk. Die huisjes hebben zulke dikke muren dat het geluid uit de kamers echt gedempt worden dus je kindje hoor je ook niet goed als er iets is. Daarom erg blij dat we de babyfoon hebben meegenomen!!

Omdat papa 5 a 6 dagen in de week aan het werk is , was het voor Wess super fijn om nu lekker een paar hele dagen met papa samen te zijn. Er komt een tijd dat je kindje eenkennig word en daarom is het des te fijner om lekker veel tijd samen door te brengen. 

 

Je zag aan Wess dat hij er ook geen last van had om weg te zijn van thuis. Het maakte hem niet uit waar hij was of waar hij lag te slapen want hij was zo rustig en altijd weer met een glimlach op zijn gezicht. Dat geeft je als ouders ook heel veel rust.

 

Maar hoe ging het nu met zo'n kleintje op een park als Landal?

Je kan natuurlijk begrijpen dat er voor een baby van 12 weekjes nog niet veel te doen is qua activiteiten. 

 

Wel zat er een prachtig suptropisch zwembad bij en wilde daarom ook dolgraag gaan zwemmen met Wess. Dit was ook zijn eerste keer dus extra spannend hoe hij zal reageren op al dat water. Het badje thuis is natuurlijk een hele andere ervaring dan een zwembad vol.. 

 

Maar uit onze verbazing vond hij het babybadje maar niks en wilde gewoon lekker rond dobberen in het 'grote mensen zwembad'!! We waren zo blij! Wel was het water wat te koud voor hem en daarom was het ook niet voor lange duur.

Omdat we het heerlijk vinden om te wandelen was het nog fijner dat onze kinderwagen is gemaakt voor ruig terrein. In de bossen met al die takjes en wortels boven de grond was het prima te doen met onze Stokke Trailz kinderwagen!!

 

Nog steeds zo blij met onze aankoop! Wess was ook gek op alle bomen die boven hem te zien waren vanuit de kinderwagenbak.

Hij heeft er ook zoveel geslapen! Dat geschommel en fluitende vogeltjes werken natuurlijk slaapverwekkend!!

 

Ook hebben we super veel eekhoorntjes mogen zien! Jeetje wat een leuke beestjes zijn dat zeg! Helaas voor Wess kon hij er nog niet veel van meekrijgen maar volgend jaar des te leuker!

We hebben er in ieder geval wel foto's van kunnen maken!

Wanneer je kindje het 1e jaar is gepasseerd en alles bewuster meemaakt is dit park echt een aanrader! Er is voor ieder wat wils dus ook de grotere kinderen kunnen zich goed vermaken!

 

Je kan er fietsen huren, bolderkarren en nog veel meer. Houd er wel rekening mee als je naar het zwembad gaat om dan even een slot te kopen om je kinderwagen vast te kunnen zetten. Dit vanwege de hoge diefstal risico's daar. Het staat er om bekend dus ook wij hadden geen risico genomen en een slot om onze wagen gedaan toen wij in het zwambad waren. Hoe gek het ook klink. Het is blijkbaar echt nodig!!

Zo zie je maar weer, wanneer je plezier beleefd is de tijd zo weer voorbij! En zijn we gisteren weer richting huis vertrokken. Inmiddels zijn we weer thuis, hebben we een heerlijk nachtje geslapen en is mama de staaaaapels was aan het wegwerken!

 

Ik raad iedereen aan om naar het Vennebos te gaan. Ongeacht de leeftijd van je kindjes. Er is altijd wel iets te doen zowel voor de kids als voor de papa's en mama's!! Dit is voor ons de 3e keer dat we er naar toe zijn gegaan en de eerste keer met een kindje. 

 

Leuke knusse huisjes, mooi zwembad, heerlijke bossen, lekkere restaurantjes, genoeg kindervermaak dus ik zou zeggen, inplannen die vakantie!

 

Veel liefs

Nikkie

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Brenda (dinsdag, 21 februari 2017)

    Wij gaan volgende maand ook naar het Vennenbos. Ons mannetje is dan precies anderhalf jaar oud.

    Fijn dat jullie zo genoten hebben van de eerste keer vakantie als gezin.