Wess en mama's ontwikkeling na het 4e sprongetje!

Vorige week zondag was een dag vol huiltjes, weinig slaap en zo goed als geen drinken..!! Sprongetje nummer 4 melde zich en goed ook! Wess is altijd zo vrolijk en huilt bijna nooit dan wanneer er echt wat aan de hand is. Dus dit was iets waar we allemaal even mee moesten leren omgaan. Wat een ellende is dat om echt de hele dag een huilende baby te hebben. Je kan ook echt helemaal niks doen om het huilen te stoppen dan alleen maar kroelen en veel kusjes geven.. Machteloos toekijken is dan ook het ergste wat er is. Wat verdrietig zijn ze dan ook echt..

Na een nacht goed slapen was Wess de maandag al weer weer iets meer zichzelf. Hij huilde nog wel snel als iets niet lukte of te lang duurde maar in ieder geval niet zoals het zondag was. Maar we merkte dat er iets veranderd was..!

Als ik Wess in de box of op zijn speelkleed neer had gelegd, dan maakte hij geen aanstalten meer om naar zijn buik te draaien. Heel gek want hij deed niks anders meer sinds hij dit door had. Tot op de dag van vandaag is er nog steeds niks veranderd en zijn we een week verder. Wess draait zichzelf nog steeds niet op zijn buik.

 

Zoals jullie weten hebben wij fysiotherapie om Wess van zijn voorkeurshouding af te helpen. Ik had aan haar gevraagd hoe dit eventueel zou kunnen komen. Maar na een sprongetje kan een babytje veel meer dan anders. Wat er dan vaak gebeurd is dat ze dan iets anders laten vallen om dat het dan te veel is om samen te kunnen handelen als ontwikkeling. Om als voorbeeld te kunnen nemen: wanneer je kindje begint te praten en vervolgens later leert te lopen dan merk je dat het praten veel minder word. Dit omdat je kindje zich nu veel meer focust op het lopen dan op het praten. En zo'n situatie is er bij Wess nu ook goed merkbaar. Sinds zijn sprongetje merk je dat hij zich veel meer focust op alles wat er in zijn omgeving gebeurd. Pakt veel beter naar zijn speeltjes en houd het nu ook echt gericht vast om dit vervolgens in zijn mondje te kunnen stoppen. Daarom gewoon blijven oefenen. Als je dit namelijk vol blijft houden dan komt er vanzelf een tijd dat dit wel weer samen gaat. 

 

Ook maakt Wess veel meer geluid. Als hij boos of gefrustreerd word, dan begint hij echt hard te schreeuwen. Voorheen deed hij dit amper en nu echt regelmatig. We weten nu in ieder geval dat er niks aan de hand is met zijn stembandjes!!

 

Ook het slapen is nog steeds een drama! We merken nu dat Wess i.p.v. 2 uur s'nachts en 5 uur 'nachts nu om 11 uur a half 12 s'avonds en rond 4 uur s'nachts wil drinken. Ik heb veel moeders gesproken en hoor heel vaak dat 2 keer op een nacht voeden echt nog een meevaller is. Hoe doen jullie dat?! Ik ben echt kapot.. En Wess is pas 4 maanden.. Ik snap het echt niet. Ik ga ook echt vroeg naar bed om echt aan mijn slaapuren te komen maar nog steeds voelt mama zichzelf nog steeds niet op en top fit!! 

 

Wat ik nu ook meemaak sinds Wess zijn sprongetje heeft gehad is dat mijn haar uitvalt.. En niet een klein beetje maar echt hele bossen..! Ik had hier al een beetje rekening mee gehouden omdat je dit after zwangerschapskwaaltje vaak hoort van iedereen. Maar dat het zoveel kon zijn daar schrik ik toch wel van! Of dat er niks meer overblijft..! Hoe hebben jullie dit ervaren? En duurt dit lang?

 

Wess word deze week 23 Maart 4 maanden! Dit betekend dat we met fruit en groente hapjes kunnen beginnen! 

Ik ga hier ook een aparte foodblog voor maken om mama's inspiratie te kunnen geven wat je aan je babytje kan geven wanneer hij of zij aan hun fruit of groente hapje kunnen beginnen. Ik dacht namelijk van dat doe ik wel even maar wat is nou eigenlijk wel of niet goed voor je kindje en wat mag je kindje al wel en nog helemaal niet eten..?! 

Dus hierover komt volgende week meer!! Wij kunnen niet wachten, want hoe reageert Wess op zijn eerste hapje!

 

Veel liefs,

Nikkie

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tamara (dinsdag, 21 maart 2017 21:26)

    Leuk verhaal weer meid. . En haar uitval ook enorm last van.... vreselijk! ! Alsof ik mn winter vacht verlies haha. .. en sprongetje met 4 maanden niet veel van gemerkt maar nu met 5 maanden .. vermoeiend goor. . Zou zo handig zijn als ze kunnen praten. . Maar 1 dag een huildag valt erg mee... mijn mannetje heeft het bijna 2 weken gehad..... ik moest echt ff mn knop omdraaien dat het een fase is.... en voorkeur houding mijn mannetje ook al sinds 4 weken oud fysiotherapie.. gaat steeds beter maar helemaal weg is het niet. ... rechts ligt het aller lekkerst. .. helaaas;) en fruit hapjes enorm leuk.. ik ben iemand die liefst alles ers maak... banaan/mango appel/peer valt in de smaak... appel en peer kook ik even en dan staafmixer erop; ) succes en plezier ermee... en je nachten wat vermoeiend zeg.. Hier vorige week spook week gehad maar speen erin erin weer Door. . Geef geen nacht voeding meer want dan kan ik elke nacht aan de bak. .