Wess al in de wandelwagen!

Afgelopen woensdag op 23 Maart is Wess alweer 4 maanden geworden!! Zo blij dat alles zo goed mag gaan met ons mannetje maar aan de andere kant ook veel emotionele gevoelens. Want waar is de tijd gebleven dat Wess nog een 'baby' was..! Nu Wess 4 maanden is, zie je zijn ontwikkeling als een speer vooruit gaan. Elke dag leert hij weer iets nieuws en vind het elke dag weer een feest om weer iets nieuws te kunnen doen. Ook is Wess veel meer bewust van alles wat er om zich heen gebeurd. Hij houd ervan om rond zich heen te kunnen kijken. Hij pakt nu ook bewust zijn speelgoed vast en weet het nu ook goed richting zijn mondje te brengen! ;-) ARME SOPHIE!

 

We merkte dat hij weerstand gaf als hij te lang in de kinderwagenbak moest liggen. We dachten eerst dat het kwam omdat hij moe was en zijn slaap niet kon vatten in de bak buiten. Tot Martijn de bovenste klep iets naar binnen vouwde zodat Wess meer naar buiten kon kijken. Schijnbaar hielp dat want hij werd en merkbaar rustiger van. Toen begon er bij mij al een kriebeltje te komen om de wandelwagen tevoorschijn te halen. Maar ja... Wess is pas 4 maanden. Dit is niet normaal toch dat dit al zo vroeg kan..?! 

 

Toch op een middag had ik de bovenste zitting van zolder gehaald. Nog helemaal nieuw in doos! Wat een heerlijk gevoel is dat..! (net of je weer een nieuwe kinderwagen in elkaar mag zetten hihi!!) En tot mijn verbazing, Wess past er gewoon al in! Hij komt zelfs al met zijn voetjes op het plankje... SLIK...

 

Tuurlijk had ik eerst gelijk Martijn gebeld. Want wat vind hij er eigenlijk van dat ik Wess nu al in de zitting zet.. Toen we papa aan het facetimen waren, was er de grootste lach te bekennen op Wess zijn gezichtje! Wat een trots straalde hij uit en wat een plezier in die oogjes. Dit was voor ons de reden om de bak maar naar boven te verplaatsen. Nog niet voor bestemming zolder want we zullen hem vast nog weleens gebruiken.. (denk ik)

 

Toch voel je dan weer die onzekerheid of dat het eigenlijk wel goed is voor hem om nu al in deze zitting te zitten. Maar aangezien wij ook de Stokke Steps stoel & Bouncer hebben, merken we dat deze zitting hetzelfde is als de kinderwagen zitting. Dus eigenlijk bracht dit de doorslag om maar gewoon de zitting op de kinderwagen te houden. 

 

Ik denk dat het vooral belangrijk is om naar je kindje zelf te kijken voor dat je deze beslissing maakt. Niet ieder kindje is er nu al aan toe om recht op te zitten tijdens het wandelen. Veel baby's vinden het nog heerlijk om tijdens het wandelen nog lekker te kunnen liggen. Dus bekijk de situatie zoals het is. Past je kindje er al in en is hij of zij er al aan toe, probeer het dan gewoon een keertje uit. En mocht dat niet zo zijn, geniet dan nog lekker van de tijd dat ze nog lekker in de kinderwagenbak willen liggen! Want voor je het weet is die tijd voorbij. En zoals je weet.. het zijn allemaal fases! En hoe leuk deze nieuwe fase ook is, het is ook een afsluiting van een vorige periode. Leuk of niet, de tijd vliegt dus geniet!

 

Veel liefs,

Nikkie


Reactie schrijven

Commentaren: 0