EMO MAMA

!!EMO MAMA!!

Zoals jullie weten heb je tijdens je zwangerschap en na de bevalling veel last van je hormonen.

 

Ik merk nu aan mezelf dat ik de laatste maand ENORM emotioneel ben. Ik huil om elke scheet en schrik ervan dat ik van een power vrouw naar een emotioneel wrak ben veranderd. Waarom huil ik wanneer ik in de beste tijd van mijn leven ben? Leven met de man van mijn dromen, samen een eigen huis, een gezond klein mannetje op de wereld gezet..Wat wil je nog meer!

 

Maar waarom eigenlijk?

Hier kan ik je geen antwoord op gegeven dan alleen 9 maanden op en 9 maanden af. Zoals de meeste mama's dat zeggen. Je lichaam moet dan ook 'bijkomen' van de zwangerschap en het nieuwe leven samen met een kindje brengt natuurlijk een hele verandering met zich mee. Je krijgt gevoelens zoals het beleven van onverwaardelijke liefde en dat is iets wat ik niet had gedacht tijdens mijn zwangerschap. Tuurlijk je houd zo onbeschrijfelijk veel van je kindje maar dat het zo'n impact kan hebben is best even schrikken. Ik huil om zijn lachjes, dat prachtige kleine mensje, wanneer hij de liefde toont die hij voor zijn mama heeft dan brengt dit alles zo'n grote brok in je keel.  En vooral dat alles zo goed mag gaan ben ik zo enorm dankbaar voor. Zoals jullie weten ben ik gestopt met werken. En dat ik nu elke dag mag genieten van mijn kleine mannetje is zo geweldig! Ook heeft mijn lichaam een aardige dreun gehad tijdens de zwangerschap. Ik ben meer dan 30 kilo aangekomen en dat is mijn lichaam ook niet in de koude kleren gaan zitten. Mijn spierkracht is weg, er is nul conditie over en er zijn ook wat lichamelijke gebreken ontstaan. 

 

Maar hoe word ik weer die power vrouw die ik altijd ben geweest?

Ik merk dat ik minder blij ben met mezelf, en dit puur omdat ik nog wat extra kilo's met me mee draag. Dit gevoel is echt niet fijn en doe er daarom nu ook alles aan om zo snel mogelijk weer mijn oude ik te worden. Sporten, gezonde voeding en vooral het lichaam waar ik mezelf weer goed in kan voelen. Want zolang jij je niet 'goed' voelt dan straal je dit ook niet uit. 

 

En zoals het misschien heeft moeten zijn heb ik vanmorgen het E-book gewonnen van Ohmyfitness!!

De nieuwe jij weer terug krijgen binnen 8 weken! Wie wil dat nou niet?! Deze uitdaging ga ik natuurlijk zeker aan en maak hier dan ook een aparte blog over. Ben je benieuwd? Houd dan mijn blog in de gaten want vanaf Maandag 17 April start ik met deze uitdaging! Aangezien ik nog 9 weken heb tot aan onze eerste vakantie is het nu tijd om aan de slag te gaan!

 

Herken jij je hier nou ook in? Emotioneel, vaker huilen en niet snappen wat er nu precies aan de hand is met jezelf? Laat dan even een berichtje achter want mama's die elkaar steunen en ideeën of tips geven zijn natuurlijk de aller leukste!

 

Veel liefs

Nikki

Reactie schrijven

Commentaren: 0