Het verhaal van mama Mirjam

Voor de derde keer moeder worden... Al van jongs af aan wist ik dat ik moeder wilde worden. Het liefst wilde ik een groot gezin.

 

Zelf ben ik als enigs kind opgevoed en ook al heb ik een oudere halfbroer en een jonger halfzusje... ik mist altijd wel een band met een echte broer of zus. Jong moeder worden leek mij ook wel wat. Toch was het wel even slikken toen ik op 22 jarige leeftijd onverwachts zwanger bleek te zijn. 

 

Na 7 jaar proberen (waarvan 5 jaar met onze oudste zoon Noah Joe) was de koek echt op en besloot ik om als alleenstaande moeder verder te gaan. Best een spannende tijd, want ik had geen diploma en met mijn werk als verkoopster in een kledingzaak verdiende ik niet veel geld. Met behulp van mijn moeder kon ik de eerste jaren toch rondkomen en kon ik in een fijn huurhuis wonen in een goede buurt. 

 

 

Al die tijd was ik bang dat ik voor altijd alleen met mijn zoontje zou blijven. Want op die leeftijd kwam ik maar weinig mannen tegen met een kinderwens. Laat staan met de wens om samen met mij een klein jongetje van inmiddels 7 op te voeden!

 

Dus toen ik via een datingsite (spontane actie van een vriendin, vraag me er niet naar) in gesprek kwam met Bram, verwachte ik er weinig van. Hij was een jongen van 23, net klaar met studeren en woonde nog in een studentenwoning in Amsterdam. Toch waren onze chat gesprekken heel gezellig! Die chat sessies duurde steeds langer en konden soms zelfs de hele dag doorgaan.

Niet lang daarna ontmoetten we elkaar voor het eerst op Koninginnedag. Ik was daar met vriendinnen en hij besloot om weg te gaan van het feestje waar hij was om mij op te zoeken. We hebben de rest van de middag en avond met elkaar doorgebracht en de week erna volgde onze eerste date. Datzelfde weekend besloot hij spontaan even langs te komen bij mij thuis en is die week 4 dagen gebleven. En die week erna weer... en die week erna weer... 

 

Binnen 3 maanden woonde we samen en al gauw kwam het onderwerp kinderen ter sprake. Gelukkig had Bram een kinderwens en die bleek net zo vurig te zijn als die van mij. Wie had dat gedacht? Dus besloten we al snel om ervoor te gaan en in Januari het jaar er op werd onze prachtige zoon Eli geboren!

 

Inmiddels zijn we al weer 4 jaar heel gelukkig samen en verwachten we eind Juni nog een dochtertje. Ik heb inmiddels echt geleerd; expect the unexpected en mijn hart volgen heeft nog nooit zo goed gevoeld!

Voor de 3e keer mama!!Liefs,

Mirjam

 

Via Instagram te vinden onder: @the.babyproject & @mirjam_hart

of

Via Facebook: @egv.thebabyproject & @eengoedverhaal.nu

Reactie schrijven

Commentaren: 0