Review Tula

Review over de Tula Free to grow draagzak!

 

Voor alle moeders is het dragen van je kindje een persoonlijke keuze. Sommige mama's moeten hier niet aan denken en andere moeders doen niet anders. Toen Wess nog in mijn buik zat, kwamen foto's van mama's met een draagdoek steeds vaker voorbij. Je merkte dat dit steeds bekender werd en steeds meer mama's maakte hier gebruik van. Maar wat gebruik ik nu liever? Een draagdoek of een draag zak? Ik denk dat dit bepalend is aan de hand wat je kindje het fijnste vind. Wanneer je kindje net is geboren is het super fijn om je kindje te kunnen dragen in een draagdoek. Je kindje zit dan lekker dicht tegen je aan en de geborgenheid geeft je kindje een veilig gevoel. Maar al snel merkte ik dat Wess deze strakke bedoeling helemaal niet fijn vond. Hij begon zich steeds vaker van mij af te duwen... Daarom heb ik zo goed als geen gebruik meer gemaakt van de draagdoek. Tot ik ineens bekend werd met de Tula draagzakken. En ineens was ik opslag verliefd!

 

Wat is Tula?

Tula is een Pools/Amerikaans merk dat fijne draagzakken maakt in verschillende maten. Er zijn enorm veel prints verkrijgbaar dus echt voor ieder wat wils. Ook zijn deze draagzakken in verschillende maten verkrijgbaar. Sinds kort is er een nieuwe collectie uit en dit is de draagzak Free to grow. Maar wat verschilt deze versie eigenlijk met de vorige? 

 

De Free to grow draagzak

Dit is de eerste draagzak die mee groeit met je kindje! Zoals je kunt zien zitten er 3 standen op deze Tula draagzak. De zitting is verstelbaar in Small, Medium of Large. Dit wil zeggen dat je de zitting dus kan aanpassen aan de leeftijd van je kindje. Het voordeel van deze draagzak is dus ook dat je deze draagzak al kan gebruiken vanaf de geboorte. Het gewicht wat haalbaar is met deze Tula draagzak is van 3 tot 20 kilo!  Deze standen zaten dus niet op de vorige edities... Ook is deze nog in 2 hoogte standen te verstellen. De zakken zijn gemaakt van een luchtdoorlatende en lichtgewichte stof. Hierdoor weegt de draagzak zelf nog geen kilo! Door de stevige gevulde schouderbanden heeft het een optimaal draagcomfort voor de drager. Ook kan je je kindje (wanneer je kindje er oud genoeg voor is en zelfstandig kan zitten) zowel voor als achter op je rug dragen. 

 


Mijn ervaring met de Tula FTG draagzak

Ik heb de draagzak inmiddels al weer een maandje in huis. Maar hoe bevalt het nu eigenlijk voor zowel Wess als mama? Zoals ik al eerder zij moest Wess niks weten van een draagdoek. Dat hele strakke gebeuren vond hij gewoon echt niet fijn. Maar deze draagzak accepteerde hij meteen! Tijdens onze eerste wandeling is hij er zelfs van in slaap gevallen! Hoe kan dit? Nou, je kindje zit namelijk niet vast tegen je aangeknoopt maar hij 'zit' echt in de draagzak. Dat is een heel groot voordeel want Wess kan er gewoon in blijven bewegen. Zijn hoofd kan hij makkelijk alle kanten op bewegen en ook zijn armpjes zitten vrij. En dat geeft hem denk ik een goed en vrij gevoel. Ook zit er een kapje bij die je over zijn hoofd kan klappen tegen de zon. Handig voor wanneer Wess lekker ligt te slapen in de zak. Nog een groot voordeel is dat je de draagzak makkelijk zelf zonder struggles aan kan doen. Hoe vaak ik in de knoop zat met de draagdoek zo simpel is het aandoen van deze Tula draagzak. Je klikt de gesp om je heup, neemt je kindje bij je, slaat de Tula omhoog door zijn beentjes waardoor hij al in de 'zak' terecht komt en je klikt hem achter in je nek vast en klaar! Gebruiksgemak is toch wel de nummer. 1 reden waarom deze draagzak bij mij bovenaan staat! Voor mama en papa is het dragen van Wess ook erg prettig! Door de zachte brede schouderbanden snijden de banden niet in je schouders en dat is super fijn! Wat ook super handig is, is dat je een vakje voor op de heupband hebt zitten waar je je telefoon in mee kan nemen. (of wat je hier zelf graag in wilt meenemen) Aangezien ik nooit zonder telefoon het huis wil verlaten en altijd moet kunnen bellen mocht er wat met Wess aan de hand zijn is dit voor mij ook een groot pluspunt! Er zijn momenteel 4 prints van de Free to Grow verkrijgbaar. Deze kan je zien in het filmpje hieronder. Dit filmpje is zeker even een kijkje waard want dan weet je gelijk hoe het 'systeem' werkt qua zit gedeelte.

 

Het enige wat ik wel mis aan de Tula draagzakken is een hoes voor om de zak heen. Aangezien de draagzakken toch aardig aan de prijs zijn (en ik hem graag netjes wil houden), had ik wel verwacht dat er een beschermhoes bij zou zitten om hem netjes op te kunnen bergen...Misschien dat deze in de toekomst nog komt maar voor nu mis ik het wel!

Vonvavoom

Ik was en ben nog steeds zo super enthousiast dat ik deze Tula free to grow draagzak mocht uittesten voor Vonvavoom!! Voor degene die het bedrijf Vonvavoom nog niet kent, dan stel ik jullie graag even voor!

 

Vonvavoom is de wereldwijde specialist op het gebied van dragen van kinderen in een draagdoek, draagzak/drager. Je kan rekenen op de juiste kennis wat het dragen van je kindje betreft. Ze ontwikkelen zich continu door de leukste en nieuwste merken en ook op het gebied van kennis. Ze mogen zichzelf zelfs de beste webwinkel van Nederland 2016 noemen in categorie baby en kind!! Zegt genoeg toch?! Ben je nog op zoek naar een draagzak? Neem dan zeker even een kijkje in hun webwinkel en wie weet raak jij ook verliefd op de Tula Free to grow draagzak!

 

Have fun!

 

Veel liefs,

Nikkie

 

Wess in de Tula FTG Discover


Reactie schrijven

Commentaren: 0