Review Stokke/Bugaboo

Hai lieve mommy's & mommies to be,

 

Van alle spullen die je aanschaft tijdens je zwangerschap, is de kinderwagen wel één van de belangrijkste. Zeker als je net als ik, een actieve moeder bent, die veel op weg is.

 

Ruim 7 jaar geleden toen ik voor het eerst moeder werd, had ik geen flauw idee, wat ik belangrijk vond aan een kinderwagen, wat bij mijn levenstij; paste of waar ik op moest letten bij de aanschaf ervan. Geen flauw idee wat alles betreft, eerlijk gezegd.

Het was mijn eerste kindje en adviezen van anderen nam ik obviously niet aan, want ja, ik wist alles wel beter en had het allemaal wel goed bedacht (...oh how little did i know hihi)

Mijn eerste kinderwagen was de Stokke Xplory (2009), ik vond het vooral een hele mooie wagen, en het feit dat je kindje hierin hoger ligt dan bij de meeste andere merken, sprak mij destijds aan. (Aanschafprijs in 2009, ongeveer €1100,-)

 

Het rijcomfort van de Stokke viel mij best tegen, de wielen zijn hard en zeker niet gemaakt voor alle soorten terrein. Een ander nadeel waar ik later achterkwam, was dat in zowel de ligbak als het zitgedeelte , de beentjes gescheiden worden door de duwstang. Mijn zoontje was na 3 maanden dan ook al uit de ligbak gegroeid, waar de stang voornamelijk de oorzaak van was en niet zozeer zijn lengte. 

 

Voordelen: De hoogte, absoluut handig als je kindje eenmaal in het zitgedeelte zit. Voor iemand met mijn lengte 1.68 heeft het verder geen meerwaarde.

 

Ik heb de Stokke na 2 jaar verkocht en ben overgegaan op een buggy.

 

Bij de komst van mijn tweede kindje, mijn dochter, heb ik gekozen voor de Bugaboo Donkey. (Aanschafprijs ongeveer €1600,-) Mijn zoontje was net 2, dus hij moest zeker nog vaak mee in de wagen, vanwege zijn slaapjes, voor het gemak en het kunnen winkelen zonder dat je je avontuurlijke peuter kwijt raakt. (want twee is écht nee)

 

Met de Bugaboo Donkey duowagen was het écht liefde op het eerste gezicht! Wauw wat een fijne wagen was dat! Beide kids konden er in, alleboodschappen onderin, en als ik op pad ging met maar 1 kind, bouwde ik de wagen met 3 handelingen om tot een enkele wagen met boodschappen mandje aan de zijkant! Ik zeg, ideaal!

 

De Bugaboo is echt geschikt voor heel veel wandelplezier en zowat alle terreinsoorten! Rijd zo licht als een veertje, makkelijk te besturen met 1 hand, wat geen overbodige luxe is met kinderen in het algemeen. 91 hand sturen, andere hand om neusjes te vegen, koekjes aan te geven, afrekenen bij de kassa, enzovoorts..) 

 

Bij meerlingen raad ik de Bugaboo Donkey echt aan, het is één val de smalste duowagens naast elkaar, zelfs in de Kruitvat makkelijk te manoeuvreren. En de meeste moeders weten dat de Kruitvat net een parcours is met een kinderwagen.!

 

Buiten het praktische comfort is de Bugaboo gewoon een plaatje om te zien!

 

Toen mijn dochter eenmaal kon lopen met maar liefst 9 maanden, was mijn oudste zoontje inmiddels 3 en was geen fan meer van zitten in de kinderwagen. De dag om afscheid te nemen van onze Donkey was al weer aangekomen. 

 

Afscheid nemen van de Bugaboo kon ik niet. Dus ik kocht een Bugaboo Cameleon 3 All Black met een Bugaboo kid-dit, zodat mijn oudste nog kon zitten als hij moe was.  ( Aanschafprijs ongeveer €1400,-)

 

Dat is de gewone versie van de Bugaboo, perfect rijcomfort en geheel te stijlen naar eigen smaak.

 

Toen mijn dochter 4 werd, heb ik ook deze wagen met mijn in mijn hart verkocht, met het idee dat er geen derde kind meer zou komen.  Dus ik dacht kon er nog iemand anders mee blij maken. Had ik toen maar een glazen bol.... dat had mij ruim €5000,- aan kinderwagens bespaard!

 

Mijn dochter is net 5 geworden, en ik heb in December mijn derde kindje gekregen. De aanschaf van de zoveelste Bugaboo was dan al weer gauw gedaan!

Gezien de onwijs goede kwaliteit van Bugaboo, en vooral mijzelf kennende dat ik nogal vaak wissel van wagen, koos ik dit keer voor de tweedehandsje via Marktplaats. (In nieuwstaat €550,- voor betaald)

 

Het werd de Bugaboo Cameleon 2, limited edition black/off-white. Dit keer een off-white met een zwarte kap, omdat de zwarte helaas heel snel verkleuren door de zon. 

 

Omdat ik niet wist dat ik verrast zou worden met een splinternieuwe Bugaboo Cameleon 3 All Black op mijn babyshower, ben ik sindsdien trotse eigenaar van 2 Bugaboo's. 

 

De tweedehands gebruik ik nu dagelijks, omdat ik deze in mijn schuur parkeer, wat ik zonde vond van de nieuwe Bugaboo. 

 

De bekleding past overigens op beide, dus dat wissel ik steeds af, wat onwijs handig is met de besmettelijke kleur off white en vieze kinderhandjes en een spugende baby. 

 

Ook gebruik ik regelmatig de Maxi-Cosie op het Bugaboo onderstel. Makkelijk wanneer je weg gaat met de auto, en zit er met behulp van adapters ook met maar 1 klik op.

 

Wat ik ook fantastisch vind aan de Bugaboo is de vele uitbreidingsmogelijkheden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. 

 

Ik ben dus écht fan van de Bugaboo. En ga er nooit meer 1 verkopen, dat lesje heb ik wel geleerd! Ik heb zojuist een nieuw onderstel besteld. De WeGo-out Classic. Een onderstel gemaakt voor Bugaboo, om veilig mee te joggen vanaf het moment dat je baby mee kan in het zitgedeelte. Daar ben ik al erg enthousiast over, maar moet dit nog gaan uitproberen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0