Het kraamfeest van Babette

De oproep van Nikkie of er iemand wilde schrijven op haar blog over "over the top feestjes' deed mijn hart sneller kloppen. Ergens moest ik er ook heel erg om lachen....feestjes...ik droom, leef, adem FEESTJES! It just makes my hart sing. Manlief, zoonlief, familie en vrienden zijn me dan ook al een beetje zat...het begint redelijk hysterisch te worden. Want een feestje vieren met een lekkere Hema slagroomtaart en de gezelligheid van familie en vrienden is toch ook goed?

 

Ik Ben Esther, nog heel even een dertiger, bijna 12 jaar getrouwd, een zoon van 6 jaar  en een prinses van 4 maanden. Verder ben ik de "Donna' van niet één maar twee Harvey's in het werkende leven...en ik hou ervan om feestje te organiseren en taarten te maken. Al met al een drukke en gezellige bedoeling!

In 2016 kregen wij het mooiste nieuws ooit, een klein prinsesje zou ons leven komen verrijken. In eerste instantie was ik in paniek. Ik was al 6 jaar een jongensmama...wat moest ik doen met een meisje? Maar al snel begonnen de ideeën te borrelen en mijn gedachten sloegen op hol. Het bord Project XX werd aangemaakt op Pinterest en het bedenken kon beginnen. Vier maanden lang heb ik avond in avond uit gezicht, bedacht, geshopt, met vriendinnen geappt en gedroomd om tot een eindresultaat te komen. 

 

Het uitgangspunt voor het geboorte feestje van Babette was roze, goud, wit en glitter. De print vond ik zo mooi dat dit hem werd. De voorkant van het geboortekaartje was de roze draad door het hele thema. De B is namelijk niet alleen van Babette maar ook voor borrel, beautybar, borrelnootjes, bitterbal, bier, bedankt en nog veel meer leuks!

Een vriendin van ons ontwierp het logo en there we go, lang leve word, paint, een kleurenprinter, heel veel papier, lijm, schaar en heel veel geduld. Iedere avond en heel mijn verlof heb ik geknipt, gevouwen en geplakt, met 39 weken zwanger en 30 kilo zwaarder liep ik in de Albert Heijn nog te sjouwen met kratten bier, want ja... je hebt alles over voor het perfecte feestje en afscheidscadeautje voor de mannen. Langzaam aan werd de schuur en studeerkamer met de dag roze, roze en nog meer ROZE! Manlief keek hoofdschuddend toe. De roze loper had ik op dat moment nog verstopt! 

 

En daar was ze dan eindelijk ons heerlijke meisje. De vlag kon uit!


En dan kan het feest beginnen. Amper 12 uur na de bevalling stond ik buiten op de keukentrap om de boel te versieren... en alles wat ik bedacht had viel als een perfecte puzzel in elkaar.

Op zondag 15 Januari was het dan zover. Vier auto's werden tot op de nok toe vol geladen met spullen en 150 homemade cupcakes...op naar een voor ons zo'n bijzondere locatie. In 1965 heeft mijn schoonvader daar mijn schoonmoeder ten huwelijk gevraagd, 50 jaar later hebben wij daar ons huwelijk mogen vieren, in 2011 het geboortefeest en doopfeest van Thijn en nu in 2017 HET feestje van Babette.

Al onze familie, vrienden, buren, kennissen, relaties en collega's met hun kids waren uitgenodigd. 150 man en 45 kids!


Na 2 uur lang opbouwen met twee lieve zussen en een vriendin stond alles klaar.En wat was het prachtig geworden! In een roze bubbel konden wij vol trots onze dochter voorstellen en showen. Wat was het mooi geworden!


Maar met een feestje met 45 kids daar moet entertainment bij. Want happy kids geven ontspannen ouders en zo maak of breek je een feestje. Dus manlief gaf me carte blanche.... er was een beauty bar waar de meisjes hun nageltjes konden laten lakken en een flesje Babette nagellak kregen en uiteraard een prinsessenkroontje, de jongens konden hun nagels wil laten lakken, net zoals een charmender!


Er waren dames aan het schminken, Babette kleurplaten en potloodjes. De B is ook van bubbels en bellenblaas die ontbraken ook niet aan het geheel. 

Er was een dame die houten bordjes had gemaakt met de B is van Babette, de kids konden deze verven en versieren met veren, glitters en alles wat op tafel lag. Hadden ze trek in iets lekkers of te drinken dan stond er een sweettable binnen handbereik. Maar veel kinderen hebben we helemaal niet gezien... Die reden rond in de huifkar met twee pony's ervoor, uiteraard voorzien van een roze rozet.

Terwijl de kids zich lekker aan het vermaken waren nipten de ouders aan een lekker glaasje "Moest by Babette". Na een zeer geslaagde middag namen we afscheid van onze gasten op gepaste wijze. Voor de dames witte en roze M&M's met Babette erop en voor de heren een flesje Babette's bier...want de B is ook van Biertje....en de kids die mochten nog een keer graaien van de sweettable. Moe, voldaan en mega trots op ons gezin liepen we nog eenmaal over de roze loper op weg naar huis. Een prachtige herinnering erbij! En viel ik toen in een roze gat? Nee joh, een week later was het verjaardagsfeestje van Thijn.

 

Liefs

Esther

Reactie schrijven

Commentaren: 0