Review Bugaboo Cameleon 3

Aangezien ik nogal gevoelig ben voor een goede marketing campagne stond het voor ik zwanger werd al vast; ik moest en zou een Bugaboo. Advies van een vriendin dat hij niet zo handig is voor lange mensen sloeg ik in de wind.

 

Eds zijn moeder zou de buggy cadeau doen en ik dacht dan ook dat hij haar wel verteld zou hebben wat zoiets zou kosten. Onderweg naar mijn schoonmoeder vroeg ik het nog even na. Zijn antwoord; 'ze weet dat het prijzig is.' Je voelt hem al aankomen. De arme vrouw kreeg zowat een hartverzakking. Want ja, je kan voor het zelfde bedrag een klein autootje kopen. De buggy zelf kost een aardige bom duiten, maar dan komen de accessoires er nog bij; clips voor de Maxi-Cosie, een parasolletje, een voetzak...

 

Drie weken later stond hij voor de deur. Man wat was ik blij. De gebruiksaanwijzing dacht ik achterwege te kunnen laten. Een kind kan de was doen. We zette de bolide in elkaar en trots als een pauw stonden we vadertje en moedertje te spelen. We hadden nog wel even te gaan dus werd hij in de gang gezet. Elke keer als ik er achter ging staan viel me wel op dat het nét kon; ik ben 1.78 en de Bugaboo  Cameleon is inderdaad redelijk laag. Hang een luiertas aan het frame en je loopt, met mijn lengte, licht naar voren gebogen.

 

Toen Kiki er eenmaal was, gingen we bijna meteen op stap. Toen kwamen we er ook achter dat het wel handig was geweest als we toch even de handleiding hadden gelezen. Dan hadden we kunnen weten hoe de buggy kon worden ingeklapt. Het frame is, als je het eenmaal door hebt, gemakkelijk op te vouwen. De wieg is een heel ander verhaal. Weken hebben we rondgereden met de wieg op schoot. Ik vroeg me af hoe andere mensen met een nog kleinere auto dat deden. Het duurde ongeveer een maand voordat ik er achter kwam dat je die ook kan inklappen. Dan nog, de achterbak, (van een polo) ben je kwijt. De enige manier om nog iets van ruimte over te houden is hem in de reistas te stoppen. Maar dat is geen doen. Super voor vliegen, maar veel te veel gedoe voor dagelijks gebruik. 

 

Wat me ook opviel is dat de wagen redelijk makkelijk kantelt. Ja, er staat op de wagen dat je er niks aan mag hangen. Maar de wieg zit zo dicht op het mandje er onder dat je er met geen mogelijkheid een goed gevulde tas onder kan krijgen. Alleen als je de wieg optilt, maar dat is niet erg praktisch. Ik heb een klein tasje van Bugaboo, maar daar kan zo weinig in. Dat is misschien handig voor als ze wat groter is. Ik heb een Bugaboo clip gekocht en hang mijn luiertas dus wel aan het frame, maar slechts bij gebrek aan beter. Met een pasgeboren baby die nog niet veel weegt moet je het goed in de gaten houden.

 

Bugaboo zegt op hun website dat de Cameleon ook handig is voor sneeuw en bos. Het bos lukt inderdaad wel, tenzij de ondergrond wat zachter word. Dan blokkeren de wielen als het ware. Dikke modder en het strand gaan we dus maar niet proberen. Sneeuw hebben we niet gehad dit jaar, maar ik betwijfel of dat een groot succes zou zijn. In de stad of in het dorp, op de stoep en op de weg, is de Cameleon handig in gebruik.

 

De wieg is er vandaag afgegaan. Kiki is nu bijna 18 weken en we merkten dat ze graag om zich heen kijkt. Het was even wennen, ik wil haar nog niet te veel rechtop laten zitten en liggend is weer een beetje te vlak, waardoor ze niet naar buiten kan kijken. Misschien zijn we er ook te vroeg mee, de tijd zal het leren. De buggy ombouwen doe je in een handomdraai.

 

Zou ik nu, maanden later, opnieuw voor de Bugaboo Cameleon 3 gaan? Ja. Het is een mooie en degelijke wagen. Ik zou alleen niet meer zoveel accessoires kopen. De koffiecup houder klinkt leuk, maar wie zet er nou een kop hete koffie half boven een baby. En als je langer bent dan 1.78 en graag hakken draagt, zou ik even verder kijken...

Reactie schrijven

Commentaren: 0