Het verhaal van mama Kelly

Op 17 Augustus 2015 verhuisden mijn man en ik naar Canada. We waren toe aan een nieuw avontuur, wonen in een ander land! Omdat ik een Canadese nationaliteit heb en mijn tantes en oma er wonen was het een logische stap op naar Canada te verhuizen. Het duurde 11 manden voordat mijn man een verblijfsvergunnning kreeg en toen vertrokken we.

 

In de zomer van 2016 kwamen we er achter dat ik in verwachting was! Niet gepland maar wel heel welkom! We hadden net dezelfde maand een huis gekocht dus dat gaf ons extra rust. Omdat je het nieuws eigenlijk nog met niemand wil delen omdat het zo pril is heb ik op internet gezocht wat ik moest doen nu ik zwanger was. Hier in Ontario kan je kiezen om gedurende je zwangerschap de dokter te zien of een midwife (verloskundige). Wij kozen voor een midwife, iets wat in ons dorp niet heel populair is. Maar in de grotere steden zoals Toronto en Ottawa wel weer meer word gedaan. Voor mijn gevoel hebben alle vrouwen in Nederland een verloskundige, daarom koos ik dat ook. Maar omdat dit ons eerste kindje is weet ik eigenlijk niet wat gebruikelijk is in Nederland. 

 

De eerste echo kreeg ik met 7 weken. Het was een hele teleurstelling toen we erachter kwamen dat mijn man niet bij de echo aanwezig mocht zijn. Hij werd erbij geroepen toen ze klaar waren, toen lieten ze hem foto's zien en een filmpje. Ik was dus alleen toen ik voor het eerst haar hartje zag kloppen. Nu horen we achteraf dat dit komt doordat het dorp waarin we wonen nog erg ouderwets is met hun regels. 

Toen we met 20 weken echo het geslacht wouden weten word ons verteld door echoscopiste dat zij dit niet mag vertellen. Er moest eerst door een dokter naar gekeken worden, die verteld dit dan aan je midwife en zij laat het ons dan weten. Er gingen dus heel wat dagen overheen voordat we hoorden: 'Het lijkt een meisje te zijn'. Ze zullen hier nooit 100% zeggen dat het een jongen of meisje is omdat ze bang zijn als ze het fout hebben dat ze dan aangeklaagd worden. Wat waren we blij! Een meisje! 

Mijn zwangerschap verliep heel goed, ik had weinig last van zwangerschapskwaaltjes. Hier in Canada mag je zelf weten hoe lang je door werkt. Sommige mensen werken tot op de dag dat ze bevallen!

 

Ik ben 3 weken voor mijn uitgerekende datum gestopt met werken. Ik heb trouwens een JAAR lang zwangerschapsverlof!

 

Op maandag ochtend 27 Maart begonnen mijn weeën en 25 uur later werd onze dochter Alexia geboren. Ze was 4354 Gram en 56 cm, een flinke meid! Iets wat niemand aan heeft zien komen omdat mijn man en ik beide normaal postuur hebben. Achteraf denk ik dat de bevalling (vooral tijdens de persweeën) daarom zo lang duurde.

Ondanks dat je hier een jaar zwangerschapsverlof hebt, heb je geen kraamzorg. Als alles goed gaat met jou en de baby word je naar huis gestuurd. Dat is best eng als nieuwe ouders! Mijn man heeft de eerste week voor mij en Alexia gezorgd. Door mijn hechtingen kon ik amper lopen en moest hij voor ons allebei zorgen. Na de eerste week kwamen mijn ouders vanuit Nederland en hebben zij drie weken voor mij en Alexia gezorgd. Ik zou niet weten hoe het is zonder hun hulp en hoe ik het dan had moeten redden. Toen mijn ouders weer naar huis moesten kwam mijn schoonmoeder, zij bleef 12 dagen, om voor ons te zorgen en natuurlijk om haar kleindochter te ontmoeten.

 

 

In totaal heb ik straks 4 á 5 weken 'kraamhulp', dit is natuurlijk een hele luxe positie!

 

Ons mooie meisje Alexia


Ons gezin is (voor nu) compleet. We zijn heel dankbaar voor onze dochter en hebben ontzettend veel zin in de lange hete zomer hier! Tegen die tijd is ze een stukje ouder en kunnen we heerlijk erop uit!

 

Liefs van,

Kelly

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0