Het verhaal van mama Erin

 

Ik en dragen, het was geen liefde op het eerste gezicht.

Voor de geboorte van Senn had ik er zelfs nog nooit over nagedacht, ik zag het wel eens, maar een kinderwagen was vanzelfsprekender. Na de geboorte van Senn kwam ik terug op mijn beslissing, hij huilde overmatig veel en had last van reflux. Je kindje dragen werd enorm aangeraden en van het één kwam het ander: ik kocht mijn eerste doek. Totaal onvoorbereid en compleet niet ingelezen over de mogelijkheden, de nood was tenslotte aan de man. Het dragen werd ook niet zo'n succes toen, sowieso doordat mijn zoontje enorm veel bleef huilen. Ik zat letterlijk in de knoop. Ik wilde zo graag, maar het lukte maar niet. Uiteindelijk kwamen we achter de oorzaak van het huilen, een koemelkallergie, en door de juiste voeding werd het rustiger in huis. Ik begon me weer meer te verdiepen in het dragen en ik werd met de dag meer fan van het dragen. Niet alleen ik, maar ook Senn begon het steeds fijner te vinden.

Wel was het nog zoeken naar de juiste drager of draagdoek, al die keuzes! Ik werd er echt door overspoeld en kwam er al gauw achter dat het een kwestie is van proberen door bijvoorbeeld een draagconsult, zo krijg je de mogelijkheid om rustig een aantal draagzakken of draagdoeken te proberen. Ook is een consult heel fijn om te leren knopen, eventjes iemand die goed met je meekijkt of je alles goed doet. Nu draag ik heel fijn met een HopTye, een geweven draagdoek en een ringsling. Van draagzakken en draagdoeken zie ik echt alleen maar voordelen, het bied zoveel goeds voor jezelf en voor je kleintje. Wel is het heel belangrijk om te kijken of je draagzak ergonomisch is, we willen tenslotte geen problemen krijgen met de houding van je frummeltje. In eerste instantie zal een draagzak vaak sneller zijn, het is tenslotte al zo goed als klaar voor gebruik, maar als je een beetje oefent, dan zal het knopen van een doek ook echt heel snel gaan. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb echt geen voorkeur tussen die twee hihi. Ook heeft Senn ondertussen het geduld als ik ga knopen en samen maken we het tot een succes. Ik draag nu vooral als Senn heel moe is, verdrietig of niet in zijn doen, de doek bied dan echt bescherming en troost. En geef toe, hoe fijn is het om je kindje die je al 9 maanden bij je gedragen hebt, nog langer te mogen dragen?

 

Ze groeien al zo hard, dus nog even iets langer klein blijven bij mama is het fijnste gevoel wat er is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0