Het verhaal van mama Kim

 

Dragen met liefde,

Waarom ik ervoor gekozen heb om mijn kindjes te dragen? 
* Omdat ik ervan overtuigd ben dat kinderen het beste groeien van huid op huid contact, 
* Omdat een baby na 9 maanden mee deinen op het ritme van jou lijf niet opeens in een stille kinderwagen gelegd kan worden.
* De wereld is groot en lawaaierig en koud, door dragen geef je een stukje van de geborgenheid (die baby’s kennen uit de baarmoeder) terug.

En de allerbelangrijkste reden: het is zo onwijs gezellig! 

Een warm hoopje baby opgekruld tegen je borst of een brabbelende dreumes op je rug, je  kindje krijgt zoveel meer  van jou wereld mee als wanneer het in een kinderwagen/buggy zit.

Bij mijn oudste zoon heb ik gedragen met een rekbare doek, persoonlijk vond ik dit erg warm en snel zwaar worden, en met een draagzak van het merk stokke ( ja niet ergonomisch dus, ik weet het maar toen wist ik nog niet beter).

Bij mijn tweede zoon ben ik me gaan verdiepen in het ergonomisch dragen, toen hij 8 dagen oud was werd hij voor het eerst gedragen in een geweven doek.

Na 3 maanden heb ik een draagzak van Kokadi gekocht, heerlijke soepele draagzak die tevens verstelbaar is zodat hij altijd aansluit op de maat van je kleintje. 

Met doeken heb ik gedragen tot hij ongeveer 15 maanden was, daarna werd het voor mij als niet erg ervaren knoopster wat lastiger en heb ik een Tula aangeschaft.

Ondertussen is hij 20 maanden en dragen we nog gezellig een tijdje door! Hij zit de laatste tijd meestal op m’n rug in de Tula, als ik hem op m’n buik draag komen zijn voeten zowat op mijn knieën 😂 maar het maakt het niet minder gezellig.

Ik zou echt alle aanstaande mama’s en papa’s aanraden zich te verdiepen in ergonomisch dragen, laat je niet overhalen door mooie verkoop praatjes in de bekende babyzaken helaas zijn de meeste van die aangeboden draagzakken de zogenoemde "bungelzakken" welke niet optimaal zijn voor de ontwikkeling van de heupjes en rug.

Reactie schrijven

Commentaren: 0