Het verhaal van mama Sanaz

 

Mijn draagdoek & Ik! Toen ik in verwachting raakte had ik echt een ideaal beeld van het moeder zijn. Een soort van filmscène die dan alleen maar beter wordt. Euh.. NOT! Let me tell you why..en wat voor mij DE oplossing was!

 Nova was als baby enorm rustig. Een erg tevreden mannetje, tot hij last kreeg van krampjes. Hij wilde veel gedragen worden, was heel verdrietig en dichtbij mama zijn was eigenlijk het enige wat echt hielp. Guess what.. ? Ik kocht een draagdoek. Nog een beetje sceptisch over het dragen van je kind verhaal, maar vol goede moed ging ik op zoek naar wat voor mij een goede draagdoek of -zak zou zijn.

 Wow.. ongelofelijk veel opties. Niet normaal. Ik vond de draagzakken persoonlijk niet heel erg flatteus. Een draagdoek vond ik ingewikkeld, maar het leek mij wel het prettigste voor je baby. Via Bol.com kocht ik de Babylonia Tricot-Slen zwart €59,50 . Eerst natuurlijk oefenen met die knoop die op een YouTube filmpje mega simpel leek..maar hé, oefening baart kunst!

 Tijdens mijn verlof hield ik Nova soms wel dagen in doek. Dan was ik serieus in dubio wanneer ik naar het toilet moest. Nova was dan net uit een huilbui en lekker in slaap gevallen. Ach, leven van een moeder gaat niet over roosjes, right?

 Het dragen van Nova gaf mij de mogelijkheid om toch wat te kunnen doen in huis. Lekker mijn handen vrij..wat een verademing was dat. Als kleine baby viel hij vaak binnen drie tellen in slaap. Nu hij 7 maanden oud is draag ik hem nog steeds.

Nu lijkt het alsof ik Nova in een doek deed omdat hij het zo onwijs fijn vond.. maar let’s be honest. Als first time mom vond ik het echt heerlijk om Nova zo dicht bij me te hebben. Ik kon en kan er nog steeds enorm van genieten om hem te dragen. Nu Nova wat ouder is kijkt hij vrolijk om zich heen en wanneer hij moe is valt hij lekker in slaap. Dat was trouwens echt wel een beetje mijn angst.. weg gaan met Nova in de draagdoek en dat hij dan niet zou willen slapen. Gelukkig totaal overbodig! 

Mijn rug is inmiddels getraind op het dragen van Nova (mijn armen ook ;-)). Als het aan mij ligt blijf ik Nova zeker dragen tot hij zelf kan lopen. Hopelijk wil Nova dit zelf ook. Mocht jij na het lezen van mijn verhaal ook een doek/zak willen aanschaffen wil ik je echt adviseren om er eerst een te lenen van familie/vrienden. Makkelijk om te ervaren of het dragen van je kindje bij je past! Verder just go with the flow.. geniet van de momenten samen! Want voor je het weet huppelen ze vrolijk rond! 

 

-X-

Mama van Nova

Reactie schrijven

Commentaren: 0