Het kabouterfeestje van Thijn

 

Thijn zijn eerste verjaardag vierden we in een pannenkoeken restaurant met onze familie en vrienden. Degene die wilden konden na de pannenkoek en de taart het gure weer trotseren om met kaboutermuts een leuke kabouterspeurtocht te lopen in het bos. Van dit feestje had ik de kaboutermutsen bewaard..., die zouden ooit vast nog van pas komen.

Een aantal jaren later gaf mijn moeder mij een boek met kaboutermaskers die je zelf in kan kleuren. Thijn was op dat moment nog 3 jaar..., nog heel even een klein jongetje en kabouters waren toen nog cool..., de zon scheen en er borrelde een briljant idee op! Ik ging een verrassingskabouterfeestje organiseren voor Thijn en de kindjes van twee vriendinnetjes. De kinderen konden lekker spelen en wij als vriendinnetjes bijkletsen.

De perfecte locatie was al gevonden, een appelboomgaard in het natuurgebied Spaarnwoude.

Maar wat begon met alleen een mutsje, masker en wat lekkers liep een beetje uit de hand..., zeker toen ik een gave printable vond van Suus knutselpret! Alles in het thema van kaboutertjes werd gemaakt.

Op de dag zelf stond ik al vroeg op, na een avond een feestje te hebben gehad met manlief, en liep ik om 07.30 uur, in mijn joggingbroek, met kater, de boomgaard te versieren. De boswachter kwam ook even kijken, want mijn auto stond uiteraard verkeerd geparkeerd. Toen op naar huis, lekker douchen en blijven duimen voor goed weer. Daarna ging ik naar de boomgaard voor de final touch!

Manlief begeleide iedereen vanaf ons huis naar de parkeerplek in het bos, want alles was een verrassing..., en daar stond ik klaar met de knapzakjes, kaboutermutsen en een middag vol vertier. Koekhappen, verstoppertje spelen, vishengelen, appelhappen, kleuren, bellenblazen en nog veel meer leuks. De mama's aan een glaasje wijn en de kindjes speelden nog een keer annemariakoekoek..., terwijl de appeltjes in de boomgaard om ons heen neerploften in het gras en de vogeltjes nog een keer hun mooiste liedje voor ons zongen..., wat een heerlijke geslaagde middag met vriendinnen en de kindjes. En nu 3 jaar later hebben de kinderen het nog over deze bijzondere fijne middag.

Tip, mocht je dit ooit willen organiseren, vraag of de kindjes laarsjes aantrekken, brandnetels en mooie open sandaaltjes zijn geen goede match!

 

Liefs Es.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0