Het verhaal van mama Daniëlla

Het idee van het dragen van mijn kindje in een draagdoek of draagzak was ik eerlijk gezegd voor de bevalling niet heel enthousiast over, totdat James een week of twee was en bijna  non-stop huilde, niks hielp behalve de hele dag aan de borst of als we een stuk gingen wandelen. In huis kon ik dus eigenlijk geen kant op.  
 
Totdat mijn zusje en ik naar de 9-maandenbeurs in Amsterdam gingen, daar kwamen wij de stand van Snoozebaby tegen. Zij verkochten daar een draagdoek/zak combinatie, deze combi was helemaal nieuw en pas sinds een week verkrijgbaar. Ik heb hem gelijk geprobeerd, want ik had gelezen dat baby’tjes dit  erg prettig vinden en ik vond het toch zeker wel het proberen waard want in huis zijn er toch ook wel meer dingen te doen dan alleen maar op de bank zitten met een blote borst en een continu half drinkend half slapend kindje. Ik heb hem dus gekocht en natuurlijk de volgende dag gelijk uitgeprobeerd. James vond het de eerste 10 minuten een beetje raar, maar daarna viel hij gelijk in slaap…yes, het was gelukt, dit werkte! Ik kon eindelijk weer wat dingen in en om het huis doen en tegelijkertijd mijn kindje heerlijk dicht bij me hebben. 
 
De Snoozebaby is ook erg makkelijk en handig in gebruik, er staan cijfertjes op waardoor je weet waar je mee moet beginnen en waarmee je dus moet eindigen. Je kan hem gemakkelijk vergroten of verkleinen en juist die combinatie van doek en zak vind ik zelf erg prettig. 
 
James is nu iets ouder en huilt stukken minder dus ik gebruik hem nu niet meer zo zeer voor in huis of tegen het huilen. Nu gebruik ik hem vooral omdat ik het gewoon erg prettig vind om het zo te dragen en om hem lekker dichtbij me te hebben. Ook is het heerlijk om op deze manier lekker te wandelen, vooral met een hond is het dragen van je kindje een aanrader, want een hond en een kinderwagen  kan toch echt voor gevaarlijke situaties zorgen. 
 
Ik heb nu ook een draagdoek, in het begin kreeg ik het maar niet voor elkaar om hem goed te knopen en ging James al huilen wanneer ik hem er in probeerde te doen. Sinds kort gaat dit juist hartstikke goed en gemakkelijk.  
 
Eerlijk gezegd heb ik geen voorkeur tussen de twee draagmogelijkheden, beiden vind ik erg prettig en het is echt maar net waar ik zin in heb eigenlijk. De Snoozebaby combinatie gaat wat mij betreft sneller en gemakkelijk aan maar dit kan ook nog onervarenheid zijn op het gebied van draagdoeken knopen. Ik denk dat het belangrijk is dat je zelf ervaart wat je prettiger vindt en dat is een kwestie van proberen en testen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0