Het verhaal van mama Iris

De BabyBjörn

Toen ik zwanger was leek het me een heel romantisch idee om Kiki op mijn buik te dragen. Ik kocht een Boba draagdoek en een BabyBjörn. Ik had me niet echt verdiept in manieren van dragen en kocht de doek omdat een vriendin zei dat hij fijn was en de BabyBjörn omdat hij mooi, lichtroze en in de aanbieding was. 

De draagdoek was niet echt een succes. Kiki was nogal een armenzwaaier en had een hekel aan inbakenen en 'klem' zitten. Twee keer gebruikt in totaal dus. Jammer maar helaas. Een echte mooie doek kopen heb ik dus maar achterwege gelaten. 

De BabyBjörn was een heel ander verhaal. Al snel begon ik hem te gebruiken om haar in slaap te dansen. Kiki sliep (en slaapt) 's avonds heel goed. Het ochtend slaapje loopt inmiddels ook lekker, maar 's middags gaat het nog niet top. Ze wil overal bij zijn en wrijft liever 2 uur lang haar ogen rood dan dat ze zich daadwerkelijk overgeeft aan haar slaap. Dan begint ze te huilen en helpt niets.... Behalve de BabyBjörn. Ik zeg niks, doe de BabyBjörn om en til haar op. Ik zet een muziekje aan en begin te dansen. Het duurt even, maar het werkt. Ze is direct stil en vijftien á twintig minuten later is mevrouw in een diepe slaap. Als het mooi weer is sla ik een deken om ons heen en maak ik een wandeling. Soms kook ik, maar ik sta nooit stil. Dan word ze wakker. Koken vind ik ook nooit zo'n succes met de Babybjorn om. Ik moet dan een beetje voorover buigen en krijg snel flinke last van mijn rug. 

Met vliegen bleek de BabyBjörn ook een enorme uitkomst. De eerste keer dat Kiki vloog was ik alleen met haar. Het leek thuis op de bank allemaal best makkelijk maar de praktijk was toch iets anders. De Bugaboo moet bij de gate in de hoes dus dan heb je ineens geen buggy meer.  Ik was dan ook blij dat ik de BabyBjörn mee had; ik had mijn handen vrij om tassen te dragen en Kiki hing heerlijk op mijn buik. Inmiddels zijn we vijf vluchten verder en ik zou echt niet meer zonder kunnen. 

Is het dragen van je kindje voor elke mama? Nee, dat denk ik niet. Daar naast hangt het ook erg van je kind zelf af. Zoals bij alles eigenlijk. De een is gek op een rondere speen, de ander op een wat vlakkere. Weer een ander wil helemaal geen speen. Zo gaat het ook met dragen. Maar als je er voor kiest je kindje te dragen lees je dan even in. Ik ben gek op de BabyBjörn, maar ook omdat ik nooit anders heb gehad. Is er iets beters? Wie weet. Maar wat is ie zoet, in het zacht roze.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0