Het verhaal van mama Kim

Dragen = Fijn! 

Maes hangt heerlijk in de draagdoek op mijn buik. Hij kijkt rond en valt langzaam in slaap. Het beste plekje om te slapen is toch wel bij mama. En geef hem eens ongelijk, wat is er nu fijner als heerlijk tegen mama aan slapen? Niet altijd handig alleen, als je nog wat huishoudelijk klusjes moet doen en je baby wil alleen maar op jou slapen. Wat is die draagdoek of draagzak dan handig zeg, je handen vrij en je baby dichtbij je. 

Toen onze dochter Noa geboren was kreeg ze al snel last van reflux en koemelkallergie, het enige moment waarop zij stil was, was als ze bij mama in haar armen lag. Omdat mama soms ook echt wat te drinken moest pakken of even de stofzuiger door het huis wilde halen, hebben wij een rekbare doek aangeschaft. Wat een verademing! Noa was stil en mama had haar handen vrij. Het voordeel van een rekbare doek is dat je deze al helemaal omknoopt alvorens je, je kindje erin doet. De gewezen doek knoop je weliswaar om je kindje heen. Maar de rekbare doek  werd toch al snel ingeruild voor een geweven doek, deze zijn steviger en je kan je kindje hier dus langer mee door dragen. De kinderwagen werd in drukke steden of bezienswaardigheden steeds vaker ingeruild voor de draagdoek. Omdat het knopen van de doek soms ook wat te lang duurde, schaften wij ook nog een draagzak aan. Een Tula standaard, te gebruiken vanaf ongeveer broekmaat 68 en als je kindje zelfstandig tot zit kan komen, dan mag je hiermee rugdragen. Steeds vaker ging de Tula mee, het gemak van de draagzak even snel omdoen en klikken vonden wij super fijn! 

Zwanger van ons tweede wondertje wilde ik blijven dragen. Ik leerde dragen met de draagdoek en deze vervolgens Tibetaans af te knopen, zo zit de knoop niet op je zwangere buik, maar alleen aan je schouders. Ook heb ik een Onbuhimo aangeschaft, een draagzak zonder heupband. Wat was het heerlijk om tijdens mijn zwangerschap onze dochter gewoon door te dragen! 

Afgelopen februari zijn wij ouders geworden van Maes, ook hier kwamen de doeken weer uit de kast.  Alleen dit keer had ik van te voren veel meer informatie ingewonnen vanaf het internet en bij een consulent. Ik leerde de geweven doek echt goed te knopen voor een newborn en Maes heb ik dus vanaf dag 1 kunnen dragen. Lekker dicht bij mama! Voor het gemak ook nog een Ringsling aangeschaft, dit is een geweven korte doek die je niet hoeft te knopen, maar ‘vergrendeld’ door hem door ringen te halen. Het gewicht van je kindje komt wel op 1 schouder terecht, aangezien daar de ringen zitten. Ideaal voor binnenshuis en korte stukjes vind ik! Voor nu dragen wij Maes in de geweven doek en de Ringsling, maar zodra hij weer oud genoeg is, komt ook de draagzak weer uit de kast.

Heerlijk vinden wij het om onze kinderen dichtbij ons te hebben. Maar ook het gemak waarmee je een draagdoek of draagzak meeneemt is heel fijn! De kinderwagen is hier een opslagplaats voor tassen inmiddels.

Lieve mama’s en papa’s, mocht je geïnteresseerd zijn in dragen, maar weet je er nog niet zoveel van af.. Boek dan eens een consult bij een consulente, of kijk eens op verschillende sites. Probeer informatie in te winnen over ergonomisch dragen, want helaas worden er in veel babywinkels nog steeds niet ergonomische dragers verkocht. Deze zijn bijna net zo duur of soms nog duurder als een ergonomisch draagsysteem en het is dus super zonde van je geld als je er later achter komt dat deze helemaal niet zo goed is voor je kindje. Koop niet zomaar een draagzak, maar lees je goed in! Dragen is fijn, maar voor je kindje wel zo fijn als het ergonomisch is. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0