Het verhaal van mama Lindy

Houston, no problem at all

 

Hoi ik ben Steven en over een maand verhuis ik naar Houston, Texas. Dat was ongeveer de eerste zin van Steven op onze eerste date. Shit. Ik had mijn eigen bedrijfje in de startblokken staan. Mijn sociale leven draaide op volle touren. Ik zat helemaal prima in Nederland.

 

En na 4 weken was daar die dag. Ik zette hem af op Schiphol. We skypen...

 

Twee maanden later was ook mijn ticket geboekt, want ja.. waarom niet? Je leeft maar één keer. Houston, here I come! In eerste instantie ging ik voor 7 weken. Uiteindelijk voor 3,5 jaar. Voor mij was het niet echt wennen in Amerika. Ik vond het geweldig. We woonden in een apartementencomplex met een prachtig zwembad en altijd mooi weer. De mensen, zo aardig. Texas, zo mooi. Overal restaurants. Drive-thru Starbucks. Het weer, geen winter! Hoera, ik ben blij!

 

Ik werd best vlug al zwanger. Meteen werd duidelijk dat het kindje een Amerikaan zou worden. Wat stoer. Nooit had ik ooit verwacht in het buitenland te wonen. Laat staan daar een kind te krijgen. Ik maakte een afspraak bij een OB/GYN (verloskundige/gynaecoloog, ze combineren het daar) via een aanrader in het hondenpark. Zo gaat het daar. Tussen het drollen scheppen en ballen gooien geef je elkaar tips. Wie kent de weg aan de andere kant van de wereld? Ik niet. Dus van tips moest ik het hebben. Het kantoor van mijn OB/GYN leek in niks op wat ik in Nederland had gezien. Steriel, ziekenhuis-achtig, mondkapjes en alles heel zakelijk. Gelukkig was de aanrader wel een geweldige. Ik kreeg Dr. Vu. Een Aziatische vrouw, fantastisch. De enige uiteindelijk bij wie ik heb gehuild toen ik na 3,5 jaar afscheid nam van Houston. 

 

Mijn zwangerschap verliep best aardig. Ik ging met gemak over de 40 weken heen en werd na de 40 weken dagelijks gecontroleerd. De grens in Amerika is 41 weken. Uiteindelijk ben ik ingeleid. Na meer dan 24 uur werd Noah geboren. So you can finally tell me his name,” zei Dr. Vu. Dit zijn ze niet gewend in Amerika. Net als dat mijn mond iedere keer open viel als een zwangere vrouw tegen me zei And this is baby Riley..Ehh… isnt that a secret?” Apparently not. Een keer vergeleek een mevrouw Nederlanders met stammen in Afrika waar de naam van de baby ook pas na de geboorte wordt verteld :-).

 

Na Noahs geboorte bleven we 2 dagen in het ziekenhuis. Dat hoort erbij in Amerika, want je hebt geen kraamhulp. Daarom ga je na de geboorte regelmatig naar de kinderarts. Die houdt je baby goed in de gaten. Amerikanen zijn over het algemeen wat kleiner dan Nederlanders, dus hun groeicurve was iets onder de Nederlandse. En Noah was sowieso al een flinke baby. Al snel kenden de medewerkers van het kantoor van de kinderarts onze Noah als the Dutch giant

 

We genoten van het leven in Texas. De area-pools, de restaurants, de beleefde mensen, de drive-thrus, de prachtige wijken, het warme weer. Wat een geweldig land en mooie staat. Een periode die me erg dierbaar is. Ik was altijd met Noah en werkte niet. Alles maakte ik met hem mee: zn eerste stapjes, woordjes, tandjes. Daar ben ik erg dankbaar voor en had in Nederland zeker anders geweest. Een ervaring die, mocht die aan je deur kloppen, ik zeker aan raad. Een avontuur in je leven is leuk :-)!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0