Het verhaal van mama Michelle

Mijn zoontje Teun is op dit 6 weekjes oud en ik kan met zekerheid zeggen dat de Tula draagzak een van mijn favorieten baby aankopen is geweest, ik heb er zoveel plezier van!
Toen ik nog zwanger was van Teun dacht ik dat ik mijn draagzak vooral buitenshuis zou gaan gebruiken met de hond uitlaten of voor de snelle boodschap zodat ik niet overal de kinderwagen mee naar toe hoefde te nemen. Ik woon namelijk op 1 hoog. Maar ik ben de draagzak eigenlijk al heel snel thuis gaan gebruiken nadat ik een beetje hersteld was na mijn keizersnede. Ik had al snel door dat Teun echt nog behoefte heeft om veel gedragen te worden, aan het huid op huid contact en dat hij mijn ademhaling en hartslag kan horen. Ik zie aan hem dat zodra ik hem in draagzak doe hij duidelijk ontspant en hij alles op een rustige manier om zich heen kan ontdekken. Ook slaapt hij meestal binnen een aantal minuten als ik met hem ga lopen in de draagzak. Dit is in de box of wiegje helaas nog wel een ander verhaal.
Iedereen weet dat pasgeboren baby's die negen maanden lang veilig en warm bij mama in de buik hebben gezeten na de bevalling nog een lange tijd behoefte hebben aan de warmte en geborgenheid van mama. Door het gebruik van een draagzak kan je ze dit op een makkelijk manier geven. Ik vind het heerlijk dat ik Teun hele tijd zo dichtbij me heb maar ondertussen wel wat kan doen in huis en dat ik mijn handen vrij heb. Ik vraag me wel eens af hoe doen andere moeders zonder draagzak dit? 
Zeker ook voor baby's met verborgen reflux, waar Teun helaas veel last van heeft is het fijn dat ze na het krijgen van de fles nog een tijdje rechtop gedragen worden waardoor ze minder last hebben van het terug stromen van maagzuur. Zonder draagzak lijkt me dit toch allemaal wat lastiger.  Ik merk ook duidelijk dat Teun minder last heeft van die vervelende krampjes als hij in de draagzak zit en zo hebben we een blije baby en een blije mama!
Ik gebruik de draagzak van Tula en ben hier echt ontzettend happy mee, niet alleen omdat hij er stoer uit ziet (ze hebben zoveel leuke printjes) maar hij is ook nog eens heel makkelijk in gebruik, je klikt hem als een soort rugzak om je lichaam vast, dus dit kan je makkelijk alleen.
Ik geniet iedere dag van dat blije gezichtje zo lekker dichtbij me, en ook Teun z'n papa maakt veel gebruik van de draagzak! 
liefs,
Michelle
 

Reactie schrijven

Commentaren: 0