Het verhaal van mama Tamara

 

Het dragen van mijn baby.

Eén van de eerste tips die ik kreeg was: ga je baby dragen. Jaxx huilde zoveel, dat ik de hele dag met hem rondliep door het huis. Dat houd je één dag vol, twee dagen ook nog wel, maar een maand werd me te zwaar. Vooral als je net bevallen bent!

Een lieve collega kwam een geweven draagdoek brengen van Storchenwiege. Zeer mooie doek en ze legde me één knoop uit, zodat ik Jaxx meteen kon dragen. Tijdens het knopen werd Jaxx bozig, maar zodra het doek geknoopt was en ik ging lopen, was hij stil! Hij vond het heerlijk!

Ik merkte wel dat hij steeds wat zakte in de doek en ik het knopen niet echt onder de knie kreeg. Ik besloot de kijken voor een draagzak. Die hoef je tenslotte alleen te 'klikken'. Verschillende draagpagina's bekeken en gelezen en ik kwam al snel uit bij de Ergobaby Adapt 3P. Vanaf de geboorte te gebruiken, fijn!

De volgende dag kwam de draagzak binnen en ik ging hem uiteraard meteen uitproberen. Ik heb wel even gewacht tot mijn vriend thuis kwam, want het afstellen is op die manier gewoon makkelijker. Na het afstellen, pakte ik Jaxx en deed hem in de draagzak. Hij vond het in eerste instantie een beetje vreemd, maar zodra ik ging lopen was het allemaal prima!

Na eerst wat kleine wandelingetjes te hebben gedaan, ging ik al gauw met draagzak het dorp in. De draagzak had zelfs sleepydust! Jaxx viel elke keer tijdens een wandeling heerlijk in slaap. Geen besef van de grote boze buitenwereld, alleen maar tegen mama aan liggen. 

Ik merkte wel elke keer na het dragen, dat ik last had van mijn bekken (ik had bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap). Niet leuk! Ik vind het dragen zelf namelijk ook zo fijn. Mijn handen even vrij en mijn baby lekker tegen mij aan. Toch heb ik besloten om de draagzak te verkopen. Ik zit eraan te denken om een draagconsult te nemen om goed te leren knopen. Een draagdoek schijnt namelijk minder belastend te zijn voor de bekken. In veel situaties is zo'n draagdoek namelijk zo handig. Jaxx heeft nu last van doorkomende tandjes en wat mis ik dan een draagzak/draagdoek....

 

Liefs, Tamara

(mommybloggernl)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0