Het verhaal van mama Chantal

 

Tijdens mijn eerste zwangerschap hoorde ik maar weinig over draagdoeken, of dragen in het algemeen. 

Totdat mijn zoon, een paar weken na zijn (en mijn) zware bevalling, maar bleef huilen. Uren per dag. Wat ik ook probeerde, hij was verdrietig. De box, de maxi cosi, zijn wiegje, de kinderwagen, het ledikantje, hij vond het allemaal niets. Ik nam hem bij mij, de hele dag. Maar zelfs naar het toilet gaan werd een uitdaging.

Na acht weken begonnen de terug kom lessen van de “pufclub” en gaf mijn coach mij de tip (waarvoor eeuwig dankbaar) om eens een rekbare draagdoek te proberen.

Diezelfde avond besteld ik een rekbare draagdoek en was mijn liefde voor dragen geboren. 

Roan vond het heerlijk, hij sliep de hele dag bij mij in de doek en ik kon ook eens een boterham smeren. Overal ging onze doek mee naar toe en als hij even in de was moest dan was er paniek.

Toen ik zes maanden borstvoeding gaf (wat helaas ook niet zo’n vliegende start kende), kreeg ik van mijn man een mei tai. Er volgde nog een geweven doek. Een draagzak voor mijn verjaardag. 

Met Roan ging het steeds beter maar het dragen bleef.

De wandelwagenbak stond werkeloos op zolder, een buggy hebben we amper gebruikt. De laatste keer dat ik hem droeg was Roan drie en ik zwanger van mijn jongste. De draagzak is er nog steeds en stiekem hoop ik dat hij nog eens gedragen wil worden. 

Als kraamcadeau heb ik van familie en vrienden geld gevraagd zodat ik een draagzak voor een newborn baby kon kopen. 

Dezelfde dag dat Caelan geboren was hijste ik hem in de rekbare doek. En hoewel het dragen nu minder een “noodzaak” is, draag ik ook deze zoon weer met veel liefde dichtbij mij.

Wat is er nu fijner na de warmte en geborgenheid van mama’s baarmoeder gewiegd te worden in een doek?

Ik geloof echt dat dit een fantastisch middel is om de transitie van de buik van mama naar onze snelle, drukke wereld een stuk aangenamer te maken. Geweldig voor de hechting maar ook ontzettend praktisch, zeker als je al kinderen hebt rondlopen. 

And last but not least, haal ook vooral papa eens over om te dragen…er is niets sexier dan draagpapa’s ;-)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0