Mommy Esther's love story

Trouwen, one of my most favorite things in the world… als klein meisje droomde ik over twee dingen, moeder worden en trouwen.

 

Tijdens de Hotelschool liep ik mijn afstudeerstage bij een hotel in Scheveningen. De eerste week mocht ik meelopen met de afdeling Housekeeping.Aan het einde van de dag was ik druk de gangen aan het stofzuigen.., en daar kwam een charmante meneer, met pretogen, in pak, de trap aflopen…, hij hoorde bij het hotel dat wist ik…, maar hoe of wat…,  Ik stelde me netjes voor.., “ik ben Esther” en hij “ja. dat weet ik”   en hij liep weg. Eenmaal beneden vroeg ik aan collega’s, “ik heb net een meneer ontmoet en die..,” ze lieten me niet uitpraten, oh dat is Martijn, maar die heeft al een vriendin. Ik zei nog gekscherend “och, alles kan uit” En dat was uiteindelijk ook zo…, in 2002 besloten we om samen te gaan wonen. 

In 2004 vroeg hij mij ten huwelijk in Venetië, en op 12 augustus 2005 gaven wij elkaar het ja-woord in het stadhuis van Bloemendaal. 

Ik kan uiteraard alles vertellen over deze mooie dag.., de zoektocht naar de jurk, de locaties, taart, butler, auto, bloemen, de zoektocht naar een band OMG!!! ons bijzondere gastenboek, de friettent en frikadellen die iedereen bij vertrek aangeboden kreeg, dat veel gasten in de auto op het parkeerterrein hebben geslapen die nacht, want ja het liep volledig gezellig uit de hand. Maar 12 jaar geleden was er nog geen Pinterest, Instagram of wat dan ook voor leuk platform om gave ideen op te doen. Ik haalde alles uit de dikke trouwboeken bij de Bruna, een hele AH krat had ik er vol van en van de site van Martha Steward. Wat ik wel met jullie wil delen is ons tweede huwelijk! Ja, je leest het goed, met dezelfde man. 

Een aantal jaren geleden vroeg Martijn mij, “schatje, wat wil jij nou echt nog een keer doen” , ik begon te lachen en vertelde dat hij dat A. nooit ging doen en B. zwaar belachelijk zou vinden. Ik wekte zijn interesse. Ik vertelde hem dat ik voor ons 10-jarige trouw jubileum in 2015, zo graag nog een keer zou willen trouwen. Maar dan ditmaal met Thijn erbij in Vegas en compleet over de top. EN… hij zei JAAAAA. Ik was zo blij. 

Hoe gaaf is het om nogmaals, bewust, ja te zeggen tegen dezelfde man. Na 10 jaar huwelijk is het zo mooi om nogmaals te zeggen en uit te spreken dat je in elkaar geloofd, van elkaar houdt en echt samen oud wil worden en dan ditmaals met je zoon erbij.

Martijn bereidde de rondreis in de USA voor en ik ons huwelijk. Maar liefst 40 wedding chapels zijn er in Vegas en allemaal even uniek en belachelijk duur. Uiteindelijk was de chapel gereserveerd en het tijdstip. Maar van alleen even opnieuw trouwen in Vegas werd het toch iets meer. Ik reserveerde een witte limo Hummer, met Champagne en alles erop en eraan, mijn boeket maakte ik zelf, lint kocht ik in Nederland en nam ik mee. De top van mijn oude jurk paste ik nog dus ik wilde nu mijn andere droomjurk aan…, zo’n korte wijde tutu, voor Thijn had ik een mooi wit pakje gekocht en Martijn paste zijn trouwpak ook nog. Zelfs de schoenen hadden we bewaard. Een andere wens van mij was om in The Venetian te slapen…, ja ik weet het ik ben een verwende dame.. maar Work Hard.., Play Hard!Martijn zag de link met het aanzoek in Venetie en dan slapen in The Venetian wel…, dus.., de reservering was gemaakt. Nu alleen de make-up en het haar nog…, doe ik het zelf…, of toch.., en ja hoor, she did it! Een Sr. Make-up artist en Hair Stylist was geboekt bij de Spa (en ja die rekening deed heel veel pijn!).Nu wilde ik alleen nog iets speciaals voor Thijn, iets dat hij voor altijd zou blijven herrineren. Aangezien Martijn en ik elkaar geen nieuwe ring gaven, daarin ben ik heel ouderwets.., je hebt maar een trouwring.., heb ik voor Thijn een ring gekocht.

En daar gingen we op reis naar de USA met een extra koffer met een trouwjurk en twee trouwpakken.  We hebben stuk voor stuk allemaal mooie steden en parken aangedaan. Via Williams, Route 66, een helicoptervlucht boven de Grand Canyon op naar Vegas. Daar aangekomen hebben we eerst in het hotel alle trouwkleren laten stomen en persen. Want na 2 weken een RoadTrip zag dit er niet meer uit. Na een duik in een van de zwembaden een walk op de strip, The Vulcano show…, vroeg naar bed.

De volgende ochtend moest ik mijn online bestelde bloemen ophalen bij een FedEx depot in het hotel. Nou denk je…, je loopt naar beneden en je pikt ze op bij de receptie.  Dit was een ander verhaal. Samen met Thijn, baanden we ons een weg door voetbalvelden vol met gokkasten, vrouwen die maar aan Thijn zijn blonde krullen bleven voelen “ohhh look it’s the boy from the blue lagoon” , nog grotere zalen…, waarin wel 10.000 man/ vrouw kon vergaderen kwamen we aan bij het FedEx depot. Het packet met bloemen was kwijt…, geen trouwboeket…, of toch wel. Uiteindelijk vonden ze ergens een doos. De bloemen waren compleet verlept, kakzooi! Ik heb ze nog enigszins kunnen redden en er wat van kunnen maken.

Toe snel naar de spa, ik had op Pinterest iets moois gevonden. 3 uur later kwam ik naar buiten met perfect haar en te mooie make-up. Dit gaat toch net even een beetje anders dan in Nederland. Wat een professionals, de dame die mijn make-up deed had ook diverse top artiesten als Beyonce en Shakira gedaan. Martijn en Thijn lagen in het zwembad en ik moest hen daar ophalen.., aan de kant riep ik hen…,en ze keken me raar aan…, hoor je Thijn “mam, ben jij dat?” en Martijn, “Wow” dan weet je dat het zit goed zit.  

Toen naar de kamer, aankleden…, als verrassing voor Thijn had ik een tros met tien witte ballonnnen laten komen.., die kon mooi mee in de Hummer.Aangekleed en wel, konden we een goede vriend van Martijn in de armen sluiten, hij was getuige geweest op ons huwelijk en wilde er wederom graag bij zijn.

Eenmaal beneden had ik, tijdens het wachten op de auto, een te zoet moment met Thijn. Hij ziet zijn ouders wederom trouwen, mensen die voor hem het allerbelangrijkste zijn op de wereld, die elkaar zeggen dat ze van elkaar houden. Hij vondt het prachtig mooi…, en zo ook de witte Hummer, wat een bakbeest. Een beetje jammer dat hoogzomer, de airco stuk was.., wat een hitte. Het toppunt was toch wel dat de top van mijn jurk die openscheurde bij de Chapel, de rits begaf het.., Sta je daar bij de Chapel en je top is kapot in je bh-tje .We hebben er verschrikkelijk om gelachen, zeker toen we erachter kwamen in wat voor wijk de Chapel lag en Thijn door wat ramen naar kamers keek die verdacht veel op peeskamertjes leken. In de Chapel waren ze onze reservering kwijt! Oei…., toen kreeg ik toch enige stress. Maar we konden wel trouwen en de live stream naar Nederland kon ook doorgaan.

En daar was dan het moment, ik zou met Thijn binnen komen lopen op het liedje A sky full of stars van Coldplay.., en de zenuwen gierden door mijn lijf. Zo vreemd, je bent al getrouwd, je gaat het voor de lol nog een keer overdoen en dan ben je nog zenuswachtiger… weird! Een diepe adem…., en lopen maar.., en dan klapt de muziek halverwege het gangpad eruit…., zo…, weg moment.., back to reality. Thijn liep naar Martijn, bleef daar staan en we gingen nog een keer, maar ditmaal alleen. De ceremonie zou 15 minuten duren, de trouwambtenaar moest de trein halen.., in 3 minuten was hij klaar…, maar we hebben naar elkaar uitgesproken…, 

With regard to the marriage it asserts itself “ones rights and duties “. I will not read them all to you. But one article however I must make an exception. That is article eighty-one: It states that:

” Married couples owe each other true-openheartedness, aid and assistance. They are obliged to give each other what is necessary.” So, you can depend upon each other: everywhere and under all circumstances. Bride and groom, sometimes we just for a moment hold someone’s hand. To seek support or to give support. With a handshake we express our feelings. With this handshake of today, you will presently put down your feelings about staying together, through thick and thin, for better and for worse; in happy and sad times.

Martijn and Esther now is the moment. Therefore I ask you to raise, and to give each other the right hand. I would like you to answer – in the presence of Thijn and Patrrick – the following questions:Martijn do you solemnly declare to take Esther as your wife again and do you vow to fulfill all obligations, which are connected by law in matrimony? What is your answer? Yes, I doEsther do you solemnly declare to take Martijn as your husband again and do you vow to fulfill all obligations, which are connected by law in matrimony? What is your answer? Yes, I DOOOOOO! Then I hereby declare, as a registrar of the municipality of the state of Nevada , in the name of the law your marriage sealed.

Hoe vet is dat…, dat is waar ik van droomde…, en op de muziek van Happy van Pharell liepen we samen op weg naar nog meer moois als famillie. 

Hierna hebben we nog een fotoshoot gedaan, uiteraard bij het Vegas sign…, in het hotel hebben we ons omgekleed en zijn lekker gaan eten. Na het diner zijn de mannen gaan stappen en Thijn mocht kiezen wat hij wilde doen…, “mam, ik wil in het donker zwemmen”  Dus bikini aan en go…, ik zei nog tegen Thijn “dit wordt de leukste en duurste duik ooit van mijn leven”…, en ja hoor daar ging alle make-up en mijn mooie haar.., 100 speldjes op de rand van het zwembad en een heerlijk klein tevreden mannetje herinnerden mij aan een wel heel speciale dag…, Wow als we 20 jaar getrouwd zijn doen we het weer.., met Thijn en Babette erbij.

 

Lang leve de liefde.

 

Liefs Es.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0