Vacation update deel. 3

Een nieuwe week en dat betekend dus weer een nieuwe vakantie update! Deze week verliep helaas wat anders dan gepland. Onze Millow werd ziek en heb daardoor weinig andere voorbereidingen kunnen doen dan dat de bedoeling was...

 

Wat we wel hebben gedaan deze week is het consultatiebureau. Wess had weer een checkup en gelukkig was alles helemaal goed. Wel heb ik even nagevraagd hoe het zit met het eczeem en de zon. Gaat dit wel samen? Aangezien ik Wess nog niet in de volle zon zet (dit i.v.m. zijn jonge huidje en de angst voor het exzeem) heb ik eens nagevraagd hoe dat nu dit. Want wat mag je nu wel en niet doen met een eczeem huidje?

 

 

 

Natuurlijk mag je je kindje nooit in de felle zon zetten. Ook al smeer je je kindje nog zo goed in. In het eerste levensjaar moet je dit gewoon zoveel mogelijk vermijden. En zorg ook dat je kleintje een petje op heeft. Bescherming voor het bolletje is namelijk het aller belangrijkste.

 

Maar mag je kindje dan wel elke keer in het water tijdens de warmte?

Ook dit heb ik nagevraagd. De afgelopen dagen is het zo warm geweest dat het even plonsen in het water vaak door mijn hoofd is geschoten. Maar water maakt de huid alleen maar droger. En met een eczeem huidje wil je dit het liefst voorkomen. Ook al smeer je het huidje nog zo vaak in, ze raden aan om je kindje maar max. 3 keer in de week te badderen.

Hoe ik Wess nu afkoel is zorgen dat hij het windje wat er nog wel staat buiten, toch te pakken krijgt. Zorgen voor afkoeling is daarom niet zo makkelijk. Tuurlijk als we dalijk op vakantie zijn dan mag Wess gewoon lekker zwemmen. Dat ontneem ik hem niet en ik zorg dat ik alles bij heb om zijn huidje goed vet te kunnen houden. Ook is het zo dat het zoute water juist goed is voor een eczeem huidje. Dus dat komt vast allemaal wel goed.

 

Dan het volgende.

Identiteitspapieren voor je kindje. Je denkt als moeder dat je dit zo kan aanvragen bij de gemeente maar helaas werkt dit niet zo. Ook al ben jij de moeder van het kindje, dan heb je altijd nog de toestemming nodig van de vader om een reisdocument aan te vragen. Ook als je getrouwd bent dan maakt dit niets uit. Mijn oren stonden te klapperen toen ik het hoorde maar eigenlijk is het ook wel logisch. 

 

Maar wat als de vader op de tijden dat je naar het gemeentehuis kan niet mee kan komen? Daarvoor heb je een speciaal formulier nodig. Met dit formulier geeft de vader toestemming om met je kind naar het buitenland te reizen. Ook wel het Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland.

Als je dit formulier getekend en wel in handen hebt, kan je vervolgens een identiteitskaart of paspoort aanvragen.

Daarvoor hebben wij dus al pasfoto's laten maken!

 

Let wel op, ik heb mij laten vertellen dat dit per gemeente weer verschillend is... HANDIG HÈ?!!

 

Super leuk! En een hele trotse mama hier!

 

Gelukkig vond Wess dit allemaal reuze interessant en bleef dus netjes op zijn plekje zitten. 

 

Nu zullen sommige mama's wel denken, waarom schrijf je Wess niet bij je eigen op je paspoort? Vroeger was het zo dat je je kindje kon bij laten schrijven op je eigen paspoort. Maar sinds 2012 is dit helaas niet meer zo en hoort je kindje een eigen identiteitskaart of paspoort te hebben. Waarom dat zo is daar kan ik je nu geen antwoord op geven.


 

Maar goed. Er is een nieuwe week aangebroken en dat betekend dat we nog maar 3 weken hebben tot aan onze zomervakantie! Super spannend, super leuk, en super druk om nu alle voorbereiding zo goed als klaar te hebben. Last minute shopping daar houd ik dan weer niet zo van hihi... 

 

Ben jij al op vakantie geweest en zou je graag jou vakantie ervaringen willen delen? Laat het mij dan even weten want hoe meer ervaren mama's, hoe beter! Voor nu wens ik iedereen weer een hele goeie week met veel zonnestralen, een hoop liefde en vooral veel plezier!

 

Bye bye!!

Nikkie

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0