Het verhaal van mama Callista

 

Dragen anno 2016, zonder okselhaar en teva sandalen

 

Dragen dat  is toch voor vrouwen met ongeschoren  oksels en teva sandalen.

Nee anno 2016 was dragen hip, via instagram zag ik een moeder heel veel dragen en zo wekte het mijn interesse. Voor mijn verjaardag  deed ik mij zelf een stretchdoek cadeau van Bamenboe. Het was even oefenen en de kat diende  als proefdier,  maar eigenlijk was dit appeltje eitje. Josefien  heb ik vanaf haar geboorte gedragen. Ze heeft reflux en wilde door alle maagzuur alleen maar rechtop. S'nachts sliep ze boven  op mij en overdag zat ze heerlijk bij mij in  de doek.

Als gastouder heb ik ook mijn handen vrij voor andere kindjes als Josefien op dat moment mij nodig heeft en  het huishouden kan ook gewoon  doorgaan als mevrouwtje een offday heeft.

Tot een maand of 5 ging dragen  in een stretch doek goed, daarna werd Josefien iets te zwaar  en zakte ze naar beneden. Dit zat dan niet  lekker en omdat ze veel spuugde  waste ik hem vaak en moest hij weer  even “uitrekken” voor ik hem weer echt lekker strak kon knopen. Voor  lange afstanden gebruik ik hem daarom niet meer.  Inmiddels hangt er namelijk een Tula aan de kapstok. Wat een onwijs  fijne  zak is dit (ik heb geen ervaring  met de insert omdat Josefien al goed zat zonder). Het afstellen  vond ik een gevecht, maar als hij eenmaal goed is afgesteld heb je binnen een paar seconde je tula om met je beeb er in.

Nu staat er nog op mijn verlanglijstje een ringsling voor rond om en in het huis. Nog geen ervaring mee, maar  het  lijkt mij super praktisch.

Josefien is ook een enorme draag fan en soms wil ze gewoon  overduidelijk gedragen  worden. Laatst liepen wij naar huis  en was ze heel erg onrustig in de wagen. Ik klikte de Tula om en binnen no time sliep ze heerlijk tegen mij aan.

Ik kan de welbekenden  voordelen van dragen benoemen, maar daar kan je ook naar Google. Uit eigen ervaring kan ik zeggen; Wij hebben hier zoveel profijt van gehad en nog steeds. Ik neem altijd  de draagdoek/zak mee als ik met de wagen weg ga.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0