Het verhaal van mama Nikky

 

Lieve Allemaal,

Mijn naam is Nikky, 26 jaar,  en mama van Javi die inmiddels alweer 9 maanden oud is.

Na een mommy’s diary en een review over mijn bugaboo cameleon 3 blend, vroeg Nikkie me ook een stukje te schrijven over mijn ervaring met het dragen van mijn kindje.

Nou daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn:

We vinden het allebei super fijn!

Tijdens mijn zwangerschap dacht ik al na over het dragen in een draagdoek, en toen Javi er eenmaal was, wist ik het zeker! Dit wilde ik gaan doen. Ook omdat Javi een dysmatuur ( en hooggevoelig! ) kindje is, leek me dit gewoon super fijn voor hem.

Toen hij twee weken oud was, heb ik contact opgenomen met Anneke van Draagrijk.nl. Een paar dagen later stond ze bij ons in de woonkamer, om alles over het dragen uit te leggen.

Eerst een stukje theoretische uitleg over de ontwikkeling van het ruggetje, bekken en spieren,  daarna het verschil in draagdoek en draagzakken, en uiteindelijk ook het leren knopen van de doeken.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een licht grijze doek van het merk Pure Baby Love. Vooral omdat deze super zacht , en makkelijk te knopen is.

Het knopen ging me gemakkelijk af en had het binnen no-time onder de knie! Javi vond het ook allemaal wel prima. Zolang hij maar dicht bij me in de buurt was.

Klusjes in huis, en boodschapjes doen werden door de komst van de doek een stuk gemakkelijker. Lekker allebei de handen vrij voor andere dingen, en toch je kindje heerlijk dichtbij.

Ik  merkte dat Javi meer slaapuren maakte overdag in de doek, dan in zijn eigen bedje, dus dat vind ik ook zeker een positief puntje van het dragen. Hij werd rustig door het horen van mijn hartslag en ademhaling, wat hij natuurlijk ook altijd hoorde toen hij nog in mijn buik zat.

Ook toen we erachter kwamen dat javi, reflux had, was de draagdoek ideaal. Zo bleef hij na een voeding mooi rechtop, en kon de voeding goed zakken.

Nu gebruiken we de draagdoek wel iets minder dan in de eerste maanden, maar hij word nog regelmatig uit de kast gehaald.

Ook als Javi zich niet lekker voelt, in een mentaal ‘sprongetje’ zit, of een hangerige bui heeft, knoop ik al snel de doek om. Zo heeft hij niets om te ‘zeuren’ en ik kan ook gewoon even mijn dingetjes doen.

Nu gebruik in nog de FWCC knoop, maar ik wil, zodra het mogelijk is, overgaan op de rug knoop. Zo kan ik nog veel langer plezier hebben van de doek, en het dragen van onze kleine man!

Ook staat de tula draagzak nog op mijn verlanglijstje. Vooral omdat mijn man Rik, dan ook eens kan voelen hoe het is om te dragen! Knopen leggen in de draagdoek is aan hem niet zo besteed, en dan is een draagzak wel een mooie oplossing. Dus ik hoop deze nog een keer te kunnen aanschaffen!

Voor veel mannen het is toch een dingetje, zo’n draagdoek of zak. Maar ik weet zeker dat als ze eenmaal gaan dragen, ze het ook super leuk vinden om te doen! Je krijgt door het dragen ook echt een mooie band/connectie met je kindje.

Kortom:

Ik kan iedereen aanraden om te gaan dragen!

 

Veel liefs, en veel draagplezier!

Nikky

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0