Het verhaal van mama Alice

Vandaag zitten we op de bank met Alice!

 

Alice werd geboren in Tiel, groeide vervolgens op in Groot Brittannië en woonde nadien 10 jaar in Singapore. In 2009 verhuisde Alice terug naar Nederland. In 2010 leerde ze haar latere echtgenoot en steun en toeverlaat Mike kennen met wie ze in 2013 trouwde. Nu woont en werkt ze in Barendrecht waar ze de eigenaresse is van haar eigen webshop voor beautyproducten en ook  heeft zij een mamablog. Alice blogt op www.littleoneslittlethings.com over kindermode en lifestyle. Alice combineert haar werk dat ook haar passie is, met de opvoeding van haar dochter Caitlyn.

Alice werd voor het eerst ongepland zwanger op 38-jarige leeftijd. De natuur ging haar gangetje en dochtertje Caitlyn Tu werd na een zwangerschap van 35 en een halve week geboren.

 

De geboorte van Caitlyn verliep niet op de gewone manier. Haar dochtertje werd in stuitligging geboren. Vandaag is Caitlyn een vrolijk en slim kind dat net zoals haar moeder van het leven houdt. Caitlyn is mijn oogappel en daarom wil ik graag meer over haar vertellen.

 

 

Toen ik zwanger was van Caitlyn had ik zwangerschap diabetes. Behalve dat ik een dieet diende te volgen en dat mijn bloedsuikergehalte diende opgevolgd te worden, verliep mijn zwangerschap geheel normaal. Ik voelde me gezond. Naar het einde toe lag mijn dochtertje in stuitligging en zij leek niet veel zin te hebben om in de juiste richting te liggen. De inspanningen van de vroedvrouw om haar te helpen, haalden niet veel uit. Ze werd met de keizersnede gehaald nadat ik een bloeding kreeg. Caitlyn werd geboren in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. Toen had ik al 4 cm ontsluiting. Ik moest nuchter blijven voor de operatie. Dit zorgde ervoor dat ik heel humeurig werd. Genoeg over mij. Dit blog gaat over Caitlyn. Toen ik 5 cm ontsluiting had, werd ik eindelijk naar de operatiekamer gebracht. Ik voelde me toen intens gelukkig. Het was net alsof ik na een marathon te hebben gekropen de eindmeet had bereikt. Onze baby werd geboren om 4 minuten na middernacht 17 Januari 2015 . Haar geboortegewicht was 2030 gram. Mijn echtgenoot was de eerste die haar in zijn armen hield. Toen zij in mijn armen lag, was dit zonder te vervallen in clichés het mooiste moment van mijn leven.

 

Ze was zo mooi dat het bijna onwerkelijk leek. Ik was 39 en voelde me intens gelukkig. Andere mensen proberen heel hun leven om een kind te krijgen en dit geluk werd mij nu gegund. Caitlyn was een hongerige baby. Mijn echtgenoot vertelde mij dat zij haar melk als het ware in een teug opdronk. Ze had dan ook geen problemen om mijn tepels te vinden. Omdat Caitlyn prematuur geboren werd zij in een couveuse gelegd om aan te sterken voor ze naar huis zou kunnen gaan. Ik bleef 6 dagen bij haar in het ziekenhuis. Die 6 dagen had ik zelf ook nodig om terug op de been te raken en mijn kleine meisje te leren verzorgen. Op de vierde dag kon ik 20 ml moedermelk afkolven Vervolgens ging ze op de zesde dag met ons mee naar huis. De eerste maanden beleefden we wel wat slapeloze nachten, want Caitlyn had last van reflux.

 

Na het aflopen van mijn moederschapsverlof ging ik terug werken en ging Caitlyn naar de kinderopvang. Daar was ze allesbehalve gelukkig. Ze huilde de hele tijd, dronk zeer weinig en sliep amper. Na drie maanden kwam hier geen verbetering in. Dit was voor mij het keerpunt in mijn leven. Caitlyn had geen medische problemen. Wanneer ze thuis bij mij was, was er geen vuiltje aan de lucht. ‘s Nachts dronk ze gewoon aan mijn borst en sliep goed door. Ze was een gelukkige baby. Ik was er het hart van in dat mijn dochter overdag zo ongelukkig was. Toen nam ik de beslissing om mijn job op te zeggen. Dit was geen gemakkelijke beslissing omdat ik net promotie had gemaakt. Bovendien zou ik fulltime moeten werken en voor mijn werk ook moeten reizen. In de plaats daarvan volgde ik liever mijn moederinstinct. Ik heb de promotie geweigerd en resoluut voor mijn dochter gekozen. Caitlyn is nu 28 maanden en een mooi en intelligent kind.

 

Hoewel ze nog niet veel praat voor haar leeftijd, maak ik me daar absoluut geen zorgen over. Toen ze 20 maanden was, kende ze het hele alfabet al. Ze kon toen ook al alle vormen en kleuren herkennen en van 1 tot 10 tellen. Ik ben zeer trots op mijn dochter. Nu ik er zo op terugkijk, weet ik gewoon dat dit alles waard was! Mijn tweede dochtertje had jammer genoeg niet het geluk om levend ter wereld te komen. Mijn baby werd doodgeboren op 4 april 2017 , door een algemene bacterie kreeg mijn dochter een infectie en ik had 4 cm ontsluiting . Mijn echtgenoot en ikzelf waren er het hart van in. We voelden ons als gebroken. Het voelde alsof we een deel van onszelf kwijt waren.

 

We gaven onze dochter de naam Audrey Tu. Ze was zo mooi!!

 

Ondanks alles wat nog maar net gebeurd is, blijven we een positieve kijk hebben op het leven. De  blog is gewijd aan onze beide kinderen. Ik blog omdat mijn dochter Caitlyn later als ik er niet meer ben mijn herinneringen zou kunnen lezen. Zo laat ik iets achter voor mijn nageslacht. 

 

To write is to share part of my soul to the world.

 

Alice

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0