Vacation update deel. 4!

 

Een nieuwe week is ingegaan en dat betekend dat we al over twee weken op vakantie gaan!! 

Wauw, wat gaat de tijd ineens snel! De koffers hebben we al naar beneden gehaald om langzaam aan alles bij elkaar te zoeken. We shoppen nog voor de laatste spulletjes. Zoals bijvoorbeeld een wind parasol maar ook een zwembadje voor Wess en een bolderkar!

 

Hoewel ik eerst totaal geen fan was van bolderkarren is dit echt een geweldige uitkomst! Hoe fijn is het dat je alles in 1 kar kan meenemen zoals bijvoorbeeld naar het strand of naar het zwembad. Geen stress voor je kinderwagen die mogelijk zonder te vragen word meegenomen. Waar ik die van ons vandaan heb? Ik vertel het je hier!

 

Op onze vorige minivakantie in Landal Greenparks, zagen wij veel ouders met bolderkarren voorbij komen. 

Toen ik hoorde over de diefstal van vele kinderwagens vond ik dit de perfecte oplossing. Daarom gingen wij opzoek naar onze bolderkar. 

 

Er zijn enorm veel soorten bolderkarren en je moet goed opletten waar je hem koopt. De prijzen variëren namelijk enorm! Op internet schrokken wij van de prijzen. Deze kunnen namelijk oplopen tot €300,- of soms wel meer. Je kan hem natuurlijk ook zo lux maken als je zelf wil. 

Tot ik opeens bij de Hema was en tegen deze bolderkar aanliep! Hoe leuk?! En de prijs.... €80,-!! Goed te doen toch?! Wij zijn er enorm blij mee! Hij zit al helemaal in elkaar in de doos verpakt dus je kan er gelijk gebruik van maken. Super handig! Wij nemen deze kar dus zeker mee op vakantie! Misschien wel nog een handige tip om een fietsslot mee te nemen. Zo kan je de bolderkar/kinderwagen of buggy gewoon op slot zetten. 

 

 

Waar ik dus niet eerder aan gedacht had is de verplichtingen die je hebt in een land als Frankrijk. Want je bent namelijk verplicht om een alcoholtest, een gevarendriehoek en een veiligheidsvestje mee te nemen in de auto. Een gevarendriehoek en een veiligheidsvestje hebben wij al standaard in de auto liggen maar een alcoholtest daar moet ik echt nog even naar op zoek. Misschien dat de ANWB hier ons mee kan helpen. Of hebben jullie nog handige tips? 2 jaar geleden verkocht de Xenos ze nog maar of dat nog zo is... GEEN IDEE!!

 

De strandtent

 

Vorig weekend was het enorm warm in Nederland. Wij waren toen ook naar het strand gegaan en hadden ons windtentje meegenomen. We kwamen er achter dat een windtentje alleen maar averechts werkt want je zet je kindje in zo'n tentje maar daar staat de zon flink op te branden... Ook word je daarnaast nog beschermd tegen de wind. Het gevolg: Een verwarmt tentje waar geen verkoeling te vinden is!! Super gevaarlijk want tijdens deze warme dagen is verkoeling voor je kindje juist heel belangrijk. Daarom waarschuwen ze ook dat je geen dekentje over de kinderwagen mag leggen omdat de temperaturen onder dat dekentje flink kan oplopen.

 

Daarom gingen wij opzoek naar een oplossing. Een simpel parasolletje waait met een zeewindje natuurlijk binnen 5 minuten weg. Toen kwamen we deze strandtent tegen. Het is een paraplu met opzetsysteem. Door de handiger openingen aan de zijkanten kan zo de wind er makkelijk doorheen waaien. Zo voorkom je dus warmte onder de tent. TOP!!

Aanrader voor de strandgangers onder ons!!

 

De planning voor deze week is vrij rustig. Ik ga nog is even kijken naar mijn zomer garderobe of ik daar nog iets aan kan toevoegen... en komt vaderdag er aan!! Laat het nu net vaderdag zijn als we aankomen in Frankrijk... Hihi!! Daarom op zoek naar een origineel eerste vaderdag cadeau!! Iemand daar nog leuke en originele tips voor?? Laat het me weten want ik heb nog geen idee dus alles is welkom!

 

Voor nu wens ik iedereen weer een hele fijne week toe!

Zijn er al mama's terug van vakantie?! Benieuwd naar jullie vakantie verhalen/ervaringen. Dus mocht je er over willen schrijven... ook dat is heel erg welkom!

 

Veel liefs

Nikkie

Reactie schrijven

Commentaren: 0