Mommy Alieta's Love Story

I Said yes!! 

In mei 2013 was het dan eindelijk zover. De vraag waar ik maanden en misschien wel jaren op zat te wachten. Elk uitstapje was een spannende ervaring, zal hij het dan nu doen? Ik zat gewoon te wachten op dat moment. We hadden een reis geboekt naar Mallorca, een reis om ons zoveel jaar samen te vieren. Tuurlijk had ik een vermoeden maar toen hij daadwerkelijk op één knie voor mij zat kreeg ik zowaar een hartverzakking. Is dit echt? Gaat hij het echt nu doen? Hoe ga ik die ‘ja!’ zeggen? Uiteindelijk heb ik die ‘ja!’ met een dikke traan laten gaan!

 

En toen? Toen begonnen de voorbereidingen. We hadden er gelukkig een jaar voor uit getrokken en maar goed ook. Wij vonden de voorbereidingen wel erg leuk maar ook tijdrovend. Er moet zo ontzettend veel geregeld worden, van een trouwjurk tot een locatie en niet te vergeten de ringen en ga zo maar door.

We hadden samen een draaiboek in elkaar gezet en dit heeft ervoor gezorgd dat onze ceremoniemeesters niet veel hoefden te doen. Een draaiboek houd in dat je van begin tot het eind je trouwdag op papier zet (tijdstip, wie, wat en waar) Leuke tips voor het plannen van je trouwdag en ideetjes vind je vanaf 6 juni op mijn eigen blog www.saarenco.wordpress.com  

 

Op 6 juni 2014 was onze grote dag en ik zal jullie meenemen terug naar deze dag middels onze foto’s! Wat zijn wij trots op deze beelden, gemaakt door Marvin en Angela de Kievit www.dekievitbruiloften.nl  

 

 

Our Wedding day 06-06-2014

’ S ochtends werd ik gewekt door mijn wekker om 06.45 uur. Wat was ik ontzettend nerveus! Ik was bij mijn ouders en we zouden lekker gaan ontbijten. Ik kreeg uiteraard geen hap door mijn keel en was enorm gespannen. Toen om 08.00 uur de visagiste arriveerde viel de spanning een beetje van mij af. Dit was het moment dat we konden gaan beginnen en ik niet meer hoefde te wachten. Mijn mooiste dag ging van start! Ik weet nog dat de visagiste mij ging opmaken en dat ik mij echt een prinses voelde. Mijn meisjesdroom ging in vervulling! 

 

Toen ik mijn prachtige jurk aan had en voor de spiegel stond besefte ik mij heel goed dat vandaag alle ogen op mij gericht zouden zijn want wauw! wat was ik mooi! Het klinkt zo arrogant maar ik kon wel uren naar mijzelf kijken. Puur vanwege het feit dat ik mijzelf gewoon haast niet meer herkende en ik ontzettend onder de indruk was. 

 

Roy kwam mij een uurtje later halen om te vertrekken naar de fotoshoot locatie.  Een bijzonder moment om elkaar voor het eerst te zien. Die lach op zijn gezicht! Te gek! 

 

We vertrokken naar onze fotoshoot locatie. Een prachtig oud landhuis met een enorm mooie tuin in Echten, een pittoresk plaatsje in Drenthe. Ik weet nog goed dat het samenzijn daar zo fijn was. Geen mensen om ons heen maar gewoon wij tweetjes en de fotograven, maar die waren we al gauw vergeten. Met z’n tweetjes deze dag beginnen vonden wij ontzettend relaxed, het brak de spanning van de dag. 

 

 

Om 12.00 uur kwamen wij weer aan bij mijn ouderlijk huis en genoten we van het samenzijn met onze familie en vrienden (daggasten). Mijn moeder had de dagen ervoor het hele huis op de kop gehaald, ramen gewassen en de mooiste bloempotten en plantjes gehaald. Volgens mij is dat echt een moeder-kwaaltje! Alles mooi maken voor de grote dag van je dochter. Iedereen stond ons buiten op te wachten, zo leuk om al die blije koppies te zien.  Het was wel even stressen en snel eten want om 13.00 uur werden we alweer in het gemeentehuis verwacht. We hadden een enorm strakke planning en dat is iets wat we graag anders hadden gedaan, maar dat is achteraf praten. 

 

Ja, dat beloof ik!

 Het gemeentehuis vond ik een bijzonder maar ontzettend formeel moment. Door die formaliteit zat er ook een bepaalde spanning onder en dat kan je aflezen aan ons gezicht. We zagen er beiden uit alsof we net bij Drs. Schoemacher waren geweest en met alle botox die te vinden was waren ingespoten. Maar het belangrijkste is eruit gekomen, ons Ja-woord!  Helaas zei Roy het Ja-woord tegen de ambtenaar (vrouwelijke) en niet tegen mij. We hadden dit thuis onwijs vaak geoefend dus lagen we helemaal in een deuk toen hij het alsnog verkeerd deed. Maar hij heeft zich gelukkig gecorrigeerd en wou toch met mij door het leven.

 

Na dit formele maar noodzakelijke momentje vertrokken we naar de kerk. Dit had voor ons een meerwaarde. Wij zijn allebei christelijk opgevoed en vonden het ook belangrijk om een zegen te vragen over ons huwelijk. De dienst hadden wij samen met onze dominee, waar we een goede band mee hebben, opgesteld. Het was prachtig en de dienst was precies zoals wij hadden voorgesteld. Ik werd weggeven door mijn vader en dat was een emotioneel moment. Toch bijzonder om daar met je vader aan te komen lopen en hem lichtelijk geëmotioneerd mijn hand te zien geven aan Roy. Tijdens de kerkdienst hebben wij ook elkaar de ringen om geschoven, ons teken van trouw. 

 

Het feest kan beginnen!!

De dienst duurde iets langer dan gepland en ons mooie witte kevertje ging niet harder dan 90-100km per uur. Dit betekende dat wij wat laat aankwamen bij onze diner/feest locatie. Wij hadden onze beide locaties tegenover elkaar. Het diner vond plaats in het restaurant en het feest in het café ertegenover. Dit was zo ontzettend fijn dat we tussendoor niet meer hoefden te reizen maar gewoon lekker op één locatie konden verblijven. De sfeer was relaxed en het weer was zo geweldig, het was zonnig en zelfs heet te noemen (26 graden)! Voor mij echt lekker in mijn strapless jurk maar voor Roy broeien in z’n drie delig pak. 

We waren enorm trots op de bruidstaart! We hebben hier veel complimenten over gekregen, de binnenkant was blue berry cheese cake! Dat klinkt toch al echt te lekker? En niet onbelangrijk, hij was zo mooi! 

 

Busje komt zo! ♪ 

Het allerleukste moest nog komen en dan waar is stiekem erg nerveus voor! We hadden een prachtige witte engelse schoolbus gehuurd om alle daggasten te vervoeren naar de fotoshoot locatie. Toen hij aankwam was iedereen in de veronderstelling dat het voor een ander feestje zou zijn maar toen hij voor onze feestlocatie stopte wist men het zeker en was iedereen laaiend enthousiast. Zo leuk om te zien! Het was één groot feest in die bus en de muziek stond lekker hard, get the party started! Of het veilig was is een ander verhaal! De chauffeur knalde geregeld met volle vaart over de drempels en trok over alle landweggetjes met onze oude omaatje achterin. Aangekomen bij de fotoshoot locatie (Dwingelerveld) werden we overspoeld door muggen die de nacht ervoor uit het moeras tevoorschijn waren gekomen. Iedereen werd gestoken, het zag er hilarisch uit maar ik voelde me toch lichtelijk verantwoordelijk. Het resulteerde in prachtige foto’s met wapperende mensen.

Gelukkig zijn er nog een paar gelukt! Hihi! We hebben met elkaar geborreld op de heide, zo leuk!  

 

 

Waar is dat feestje, hier is dat feestje! 

Na dit leuke moment keerden we terug naar de locatie waar het diner plaats vond. Sommige gasten waren 20 muggenbulten rijker en schoven al krabbend aan het diner. We hebben heerlijk gegeten en geproost. De avond was lang, heel lang! We hebben onwijs gefeest en het duurde tot in de late uurtjes. Aan het einde van de avond, rond 02.00 uur, vertrokken de laatste gasten en keerden wij naar onze hotelkamer…………

Enveloppen openen en nagenieten van onze prachtige dag, het was te gek! Een dag om nooit te vergeten! ♥

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0