Van plan A naar plan B!!

Van plan A naar plan B...

Soms maak je wel eens plannen en ineens loopt alles dan net weer even anders... Bij ons wat dit dus het geval!! Een tijdje geleden vertelde ik al in een blog over onze wens om met een reiswieg van de ANWB te willen reizen. Aangezien we met de auto op vakantie gaan wilde we deze reiswieg huren zodat Wess onderweg lekker in de wieg kan slapen. Maar ineens groeit Wess de pan uit en past hij niet meer in een reiswieg!

 

 

 

Maar ja, wat nu?

 

Eerst was de Maxi Cosi nog een optie. Tot dat Wess ook daar in ging 'zitten' en niet meer wilde liggen. En hij is pas 6,5 maand! Toen hebben we besloten (denk er wel aan dat dit officieel nog niet mag...!) om een nieuwe autostoel aan te schaffen! 

 

De Maxi Cosi Tobi!!

Het voordeel van deze autostoel is dat je de stoel nog steeds in een 'lig stand' kan zetten. Je moet dan niet denken dat je kindje dan ook daadwerkelijk ligt, maar de stoel heeft een zit stand en je kan de stoel iets onderuit zetten. Daardoor ligt je kindje in de stoel. 

Natuurlijk super fijn voor de hele jonge kindjes zoals Wess. Bij de verkoop werd ook gelijk duidelijk gemaakt dat het aanbevolen is om je kindje zolang mogelijk (in ieder geval tot 9 maanden) in de Maxi Cosi te houden voor de veiligheid. Maar ja, als Wess constant gaat zitten in zijn Maxi Cosi, dan bied dit ook niet echt meer de veiligheid wat het wel zou moeten geven onderweg!

 

Daarom hebben wij besloten om nu al te switchen naar deze autostoel. Je merkt dat Wess veel fijner in de stoel zit omdat hij nu ook daadwerkelijk naar buiten kan kijken tijdens het rijden. Ook valt zijn hoofdje precies tussen het hoofdkussen dus qua lengte past hij er perfect in! Maar ik zeg het nogmaals... Nog steeds word aanbevolen de Maxi Cosi echt te gebruiken tot de 9 maanden. Veiligheid gaat boven alles dus als jullie er kindje nog niet klaar voor is, gewoon lekker niet doen!! Doe wat goed voelt voor jou!

 

Verder is de afgelopen week voorbij gevlogen! We hebben nog lang getwijfeld of we een buggy zouden kopen ja of nee. Want ja, je hebt toch een hele dure wagen gekocht en dus zonde als we dan ineens een buggy gaan gebruiken... Maar het is ook heel handig dit wel te hebben tijdens je vakantie! Je neemt het makkelijker mee en je vouwt het veel makkelijker in elkaar dan die zware kinderwagen. Wij hebben dus besloten om ze maar gewoon allebei mee te nemen! Welke buggy we gekocht hebben? 

 

Ik had er natuurlijk al 1 op mijn wishlist staan maar om nu weer zoveel geld uit te geven aan een nieuwe wagen dat vond ik dan wel weer een beetje zonde. Daarom hebben we voor een goedkopere buggy gekozen. De reden? Gewoon omdat ik me eigen dan niet druk hoeft te maken om vieze plekken, kruimels en weet ik wat er allemaal mee gebeurd! 

 

Deze buggy is van Topmark

 

Afgelopen zaterdag zijn we wezen zwemmen en hebben we de buggy voor het eerst in gebruik genomen. Wess vind het helemaal prima en zit er ook erg fijn in! Aangezien Wess toch nog aardig klein is voor een buggy is het erg fijn dat je het voetenbankje recht op kan zetten zodat zijn voetjes niet naar beneden bungelen. Maar eerlijk is eerlijk... Een buggy in vergelijking met je eigen kinderwagen... Tja dat is even slikken. Het rijdt natuurlijk totaal niet hetzelfde en luchtbanden naast plastic wieltjes?? Dat hoef ik verder niet uit te leggen, toch?

 
Wess in zijn nieuwe buggy!


 

En dan ineens is de week aangebroken waarin we op vakantie gaan! Super spannend want ik heb toch wel zenuwen voor die lange reis (1300 km)! Maar ja, we zijn goed verzekerd bij de ANWB dus mocht er wat met de auto zijn dan hebben we altijd snel hulp bij ons en krijgen we vervangend vervoer!

 

Deze week staat in het teken van de koffers inpakken, de 'handige' boodschappen in huis halen zoals flessen water en krijgen we ineens de eerste kijkers voor ons huis die te koop staat! Oftewel, druk, druk, druk!!

 

Vanaf aankomende maandag komt er elke dag een vakantie blog online! En niet alleen van mij maar ook andere mama's vertellen hun vakantie verhalen en ervaringen tijdens hun vakantie naar het buitenland! Super leuke natuurlijk en ben heel benieuwd naar jullie reacties! Wil jij ook graag je vakantie verhalen delen? Dat kan! Stuur mij dan even een berichtje via het contact formulier en dan kijken we naar de mogelijkheden! 

 

Voor nu wens ik iedereen weer een prachtige vooral zonnige week toe en we spreken elkaar volgende week vanuit het mooie Zuid-Frankrijk!! 

 

Bye bye!!

Nikkie

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0