Mommy Mariska's Love Story

Waar het allemaal begon? 

Enkele weken voor de geboorte van onze dochter Mara Fanny besloten we geregistreerd partners te worden, zodat alles goed geregeld was voor de komst van onze dochter. 

Ondanks het geregistreerd partnerschap bleef de wens voor een grote bruiloft bestaan. Dit hebben we regelmatig met elkaar besproken. Moederdag 2015 was het dan zover. Niets vermoedend zaten we te ontbijten. Tot Rob plots Mara sinaasappelsap begon te geven, maar dusdanig fanatiek dat heel haar pyjamaatje onder zat. Ik was nog aan het mopperen, doe dan ook eens rustig! (zei ik nog). Tot hij zei; ik loop naar de keuken voor doekjes en trek jij Mara haar pyjama even uit. 

Toen ik haar pyjama uittrok was ik verbaasd. Op haar rompertje stond; Mama wil je met mijn papa trouwen? En papa (rob) zat inmiddels naast haar op zijn knieën met een prachtige ring. 

Prachtig moment om echt nooit meer te vergeten, en natuurlijk heb ik JA gezegd. 

Ik begon gelijk fanatiek over de grote dag na te denken. 

Het kiezen van getuigen en ceremoniemeesters was al vrij snel duidelijk. Geen cadeautjes, gewoon gevraagd. Mijn getuigen waren mijn broertje (Menno), mijn favoriete tante die er altijd voor me is (Hanneke) en een van mijn beste vriendinnen (Richella). Rob koos zijn beide broers en een van zijn beste vrienden. 

Onze ceremoniemeesters waren Tony (een van Rob zijn beste vrienden) en wederom Richella. Ja, die dame heeft het druk gehad die dag! 🙈

 

In verwachting en voorbereidingen treffen voor de grote dag!! 

Eind zomer 2015 bleek ik in verwachting van onze zoon Siem. 

Onze trouwdatum zou 9-9-2016 worden (de dag waarop we 5 jaren samen waren). 

Trouwjurk passen? Wanneer dan?? 

Ik besloot toen ik net wist dat ik in verwachting was een jurk uit te zoeken. Wie gingen ermee? Mijn moeder, schoonmoeder, stiefmoeder, enige oma, schoonzus, m'n getuigen en andere vriendin. Waarom zoveel? Ik vond het een leuk moment om samen te beleven. Of ze mijn mening met betrekking tot de jurk konden beïnvloeden? Nee! Ik was vastberaden. Bij WoW Bruidsmode heb ik 10 jurken gepast, maar het was duidelijk, de eerste, dat gaat de mijne worden.

Een Mariska jurk, en belangrijk, hij was comfortabel om een hele dag in door te brengen. 

Locaties bezoeken? Zeker vier hebben we er bekeken. Het moest voor ons vooral goed voelen. En niet overkomen als een verkoop praatje wat ze ook doen bij zwangere vrouwen zodra je een matrasje gaat uitzoeken bijvoorbeeld (ach jullie kennen het vast).

Uiteindelijk kozen we voor Volksabdij de Blauwe Pauw! Een groene locatie met alle mogelijkheden die wij voor die dag te wensen hadden. 

 

Weddingplanner Bright2be

Weddingplanner Martine van Bright2be is er van het begin af aan bij betrokken geweest. Rob kende haar via zijn netwerk. Gezien het feit dat we tussendoor nog onze zoon Siem zouden verwelkomen kozen we voor haar hulp. En wat hebben we toch veel aan haar gehad. Van voorbereiding tot de dag zelf. Als jullie denken dat een weddingplanner alles overneemt en je niets meer zelf hoeft te doen dat is niet zo. Maar het heeft zoveel voordelen. Ze had connecties voor de taart, trouwboeket versieringen (met leuke kortingen, waar Rob helemaal dol op is). Kortom! Martine zijn we heel dankbaar voor alles wat ze voor ons heeft gedaan. 

 

9-9-2016 de dag!

De avond voor ons huwelijk sliepen we apart. Rob sliep samen met Siem bij zijn ouders. Ik sliep samen met Mara en mijn tante thuis. 

Tot mijn verbazing heb ik die nacht echt goed geslapen. Ik had verwacht zenuwachtig te zijn mezelf kennende, maar dit viel reuze mee. 

Martine onze weddingplanner stond om half 7 ‘s ochtends op de stoep. Met jawel, de trouwjurk en auto vol broodjes/ beleg, lekkere dingen en versieringen etc. Haar blauwe Clio zat helemaal volgepropt haha. 

Mijn moeder stond om half 8 op de stoep. Er zouden twee kapsters komen, eentje voor de dames die zouden komen ontbijten en eentje voor mij en de bruidsmeisjes. 

Mijn vriendinnetjes stonden ook erg vroeg al op de stoep en zelfs hun partners stonden al vroeg paraat om het huis hier te versieren. 

Het was een gezellige ochtend, met een stralend zonnetje maar toch ook wel stressvol (ik heb dan altijd last van buikpijn). Tussen het creëren van mijn kapsel door ben ik geregeld naar de wc gerend. 

Ook hebben we nog even met jurk en geoefend om naar de wc te gaan. 

Al onze dag gasten verzamelden in onze tuin. Het was immers prachtig weer. Ik had medelijden voor de mannen in pak die dag. Wat een hitte!! 

Ik stond boven klaar met m'n twee beste vriendinnen (Mandy en Richella), Martine en mijn moeder tot ik getoeter hoorde! Daar kwam de grote witte Amerikaanse schoolbus aangereden. Mijn hart bonsde in mijn keel, wat spannend. Hoe zou hij eruit zien? Tuurlijk stik knap! 😍 

Martine begeleiden mij naar beneden zodat de rest zich ook beneden kon verzamelen. 

The first look was een fantastisch moment, de spanning van die ochtend verdween langzaam. Alle dag gasten stonden ook te stralen en druppelden langzaam de bus in. We wilde graag met al onze gasten aankomen op de locatie.

Wat een gezelligheid in de bus. Gezellig met zijn allen onder het genot van een broodje en wat drinken reden we naar de trouwlocatie om foto's te maken.

Een standaard fotoshoot hebben we niet gedaan. We wilde graag met onze dierbare dag gasten op de foto. 

In de tussentijd was Martine volop bezig op de trouwlocatie buiten. Ook stond de DJ alvast het geluid te testen voor tijdens de ceremonie. 

Langzaam druppelden de eerste gasten voor de ceremonie binnen op de locatie. 

We kwamen met de grote bus incl. dag gasten aangereden. De dag gasten zochten hun plekje op en wij waren aan het wachten op onze entree. Wat was ik hier toch weer zenuwachtig. We kwamen op , op het nummer van Jason Derulo : Marry Me. 

Rob als eerste samen met zijn moeder en Siem in de bolderkar, gevolgd door onze getuigen. 

Als een na laatste de bruidskindjes (neefje/nichtje en Mara) en als laatste ik met mijn vader en stiefvader. Ik wilde graag door beide weggegeven worden. Mijn vader is natuurlijk mijn vader maar mijn stiefvader is grotendeels mijn opvoeder geweest. Ik vond het daarom prachtig als ze me beide weg zouden geven. Dit was bij vele wel een emotioneel moment. 

De ceremonie werd gedaan door Tony (een van Rob zijn beste vrienden) Hij werd tijdelijk benoemd tot Babs. Hij had er een leuk verhaal van gemaakt met vele herinneringen. 

Het was een prachtige ceremonie met een lach en een traan. 

Mara kwam samen met mijn oma (de enige oma) de trouwringen brengen. Zo schattig. Mara heeft die dag zo vaak geroepen ik ben met papa en mama getrouwd, haha prachtig! 

Na elkaar het jawoord te hebben gegeven vertrokken we op het nummer van David Guetta en Zara Larsen ; This one is for you! Klaar om te feesten! 

 

Aanzoek op je bruiloft? JAWEL!

We hadden een overheerlijke taart en een lekker drankje: Pink Platino Moscato. Na de taart kwam het moment van het boeket gooien. Maar wat iedereen niet wist.. Eén van mijn beste vriendinnen werd ten huwelijk gevraagd!

Een ontzettend prachtig moment. 

Met onze dag gasten gingen we eten! Ontzettend gezellig met gedurende het diner wat speeches van onze ouders. 

Na het eten ben ik even naar de hotelkamer gegaan. Even m'n jurk en schoenen uitgedaan. Mandy was meegegaan om mijn make up bij te werken. Het was even een heerlijk chill momentje. 

 

Tijd om te feesten!! 

Toen alle gasten er waren knalde we de openingsdans erin. Cheaptrills van Jean Paul en Sia. 

Saai feestje? Welnee! Iedereen stond direct op de dansvloer. Het was me toch een feest, heerlijk! 

Sommige vrienden hadden filmpjes ingesproken of gingen voor ons zingen. Ja onze beide ceremoniemeesters kunnen aardig goed zingen dus ze hadden samen een duetje gezongen, zo ontzettend lief! 

De tijd vloog voorbij. Ik heb geprobeerd gedurende de dag regelmatig even bewust stil te staan bij momenten, maar het gaat allemaal zo snel. 

We hebben het feest nog met een uur verlengd omdat iedereen het zo naar zijn zin had. 

Veel familieleden en vrienden bleven in hotel slapen, dus bleven natuurlijk ook tot het laatste op het feest. 

Eenmaal terug in onze hotelkamer begon rob gelijk heel cliché geld te tellen.

Ik? Ik had geen voeten meer over! En lag serieus zo'n beetje half dood daar in dat bed haha. 

 

Het feest ging gewoon nog even door!

S' ochtends ging het nog even door met een heerlijk ontbijtje met een gedeelte van de gasten. Zo gezellig was dat! Kreeg er spontaan een vakantie gevoel van haha. 

Na het ontbijt was het klaar om te vertrekken. Onze buren hadden de auto versierd en we zijn naar huis gegaan. 

Een prachtige dag om nooit meer te vergeten. Genoten, absoluut met dank aan iedereen die erbij was.

 

Mariska

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0