Mommy Kimberly's Love Story

Aanzoek

Bijna 23 was ik toen ik Patrick weer zag en dat de vonk oversloeg. We kenden elkaar van vroeger, van het stappen in de stad. Eigenlijk hebben we toen nooit veel met elkaar gesproken maar toch, we wisten wie de ander was en eerlijk gezegd weten we niet zo goed waardoor we toen nooit echt met elkaar hebben gesproken.

6 jaar later waren we samen met onze dochter Evi op vakantie in Portugal en na een heerlijke dag gingen we na het eten nog even uitwaaien op het strand. Daar, met de ondergaande zon en Evi erbij ging hij op 1 knie en vroeg me die bijzondere vraag: “Wil je met me trouwen?”. Uiteraard riep ik ja en hebben we de rest van de vakantie op een wolkje gezeten. Heel eerlijk gezegd hoopte ik al jaren op die vraag en ook meerdere keren dacht ik al dat hij me echt iets ging vragen. Maar steeds was dat niet het geval, totdat ik er niet echt meer op voorbereid was en zijn aanzoek me nu dus echt verraste. Het bleek dat toen mijn vader ons wegbracht naar Schiphol Patrick hem zelfs had gevraagd om mijn hand.  

 

De datum

We hadden had er eerder wel al over gehad wat we wilden voor ons feest en zo gingen we al snel plannen. We controleerden bij de gemeente welke vrijdag in Mei mogelijk was en gingen op zoek naar een locatie voor het eten en het feest. We hadden al snel een hotel/partycentrum in gedachten omdat daar alles is en het vlakbij Haarlem is. Allebei zijn we daar zo vaak geweest in ons leven en het was altijd goed. Ook daar kon de datum die we hadden geprikt na het gesprek bij de gemeente. En zo kwamen we op 8 mei 2015. Hoe we op Mei kwamen? Vaak al redelijk weer, de huwelijksreis zou voor een goede prijs kunnen en niet iedereen zou al op vakantie zijn

 

De locaties

Wij hadden best wat ideeën over de locaties en uiteindelijk kwamen we op de Gravenzaal van de gemeente Haarlem voor de Huwelijksvoltrekking. Wij zijn beide geboren en getogen Haarlemmers en hadden beide als kinderen vaak mensen zien trouwen op de Grote Markt. Het had iets magisch voor ons beide om die bruidsparen met hun dierbaren op die trappen te zien. Tijdens een open dag van de Gravenzaal zijn we wezen kijken en waren we er helemaal over uit. 

Voor het eten en het feest kozen wij voor de Zoete Inval. Dat is dus een feestlocatie met restaurant en hotel. Voor ons top want we wilden graag na het feest ons geen zorgen hoeven te maken over hoe we naar huis zouden komen. We hebben dus de trouwsuite geboekt zodat we daar heerlijk konden slapen en als een bruidspaar daar luxe konden ontbijten. 

 

De jurk

Samen met mijn moeder, mijn zus en één van mijn beste vriendinnen ging ik naar Almere om een jurk uit te kiezen. En zoals je vaak hoort, de eerste jurk was het voor mij direct! En dat terwijl ik iets heel anders in mijn hoofd had. Maar wow wat was ik verliefd! Met elkaar zochten we ook een mooie sluier uit terwijl ik dat niet eens wilde. Al die “Say Yes to the dress” programma's vond ik zo maf omdat de bruiden toch vaak iets heel anders kozen maar vervolgens deed ik dat ook. Ik kreeg bij de bruidswinkel staaltjes mee van mijn jurk en van het taillelint die we hadden uitgekozen zodat Patrick deze kon gebruiken bij het kopen van zijn pak.

 

Het pak

Patrick ging met mijn moeder zijn pak kopen, zij was natuurlijk ook met mij mee geweest en kon dus goed beoordelen of zijn pak bij mijn jurk paste. Mijn moeder had ook de staaltjes meegenomen en dus kon Patrick zijn stropdas aanpassen aan mijn band. 

 

Evi's jurk

Het kopen van de jurk van Evi vond ik wat lastiger. Ik wilde graag dat zij bij ons zou passen en het liefste wilde ik het eerst zien voordat ik zou kopen. Maar het was heel lastig om een jurkje in het echt te vinden. Uiteindelijk heb ik via Google meerdere shops gevonden en kwam ik bij een webshop hét jurkje tegen. Ook met een band in “mijn” kleur en die er heel goed bij leek te passen. Toen we het jurkje hadden gepast en bij mijn trouwjurk (die bij mijn ouders hing) wilden opbergen bleek dat onze jurken van hetzelfde merk waren! Ook kocht ik gelijk een bolero voor Evi erbij omdat ik het voor haar wel sneu vond als ze het koud zou krijgen.

 

De auto

Een goede vriend van mijn schoonvader heeft een oude Ford Thunderbird die we konden gebruiken voor de bruiloft. Hij zou ons de hele dag rijden en dat was zo ontzettend fijn! Hij hielp ook bij het maken van de foto's etc etc. De auto trok ook veel bekijks en kreeg veel complimenten van mensen die we tegenkwamen.

 

De band

We wilden heel graag een band op ons feest en gingen snel kijken. Nu speelt mijn nicht in een band en toen we daar gingen kijken waren we gelijk enthousiast, het was zo'n vrolijke ploeg! En de muziek (Soul en Funk) die ze spelen sloot helemaal aan bij wat wij voor ogen hadden. Dat was namelijk muziek voor de oudere garde die zou komen maar ook onze vrienden houden erg van deze muziek. En het was echt een hele goede keuze! Het dak ging er af en iedereen danste de hele avond.

 

De dresscode

Zoals jullie misschien op de foto's wel zien hadden wij als accentkleur paars voor de gasten en het feest. Alleen Patrick, Evi en ik hadden die oud-roze kleur als accent. Wel zat die kleur ook verwerkt in de rozen op de taart en in de boeketten van Evi en van mij. De dresscode was black tie met een touch of purple. Waarom wij voor een dresscode zijn gegaan? Omdat we de eerste van onze vrienden waren die trouwden met een feest en dat echt wilden vieren door ons met elkaar op te tutten. Zo vaak doen we dat allemaal niet meer en welke gelegenheid is nou meer fantastisch om je op te tutten? Het leuke was dat eigenlijk iedereen zich aan de dresscode had gehouden en een paarse stropdas had gekocht of paarse sokken of een paarse kleur in de jurk of een mooie bloem in het haar of paarse pumps. Het was heel leuk om te zien hoe bijna iedereen zijn best had gedaan.

 

De decoraties

Veel van de decoratie heb ik zelf gemaakt. Ook de bedankjes voor de bruidsgasten. De taarttopper was van hout en heb ik bijvoorbeeld paars gespoten zodat hij bij de accentkleur zou passen. Let Love Rule is een uitspraak die ik van mijn opa en oma heb meegekregen, die zeiden altijd: “Laat de liefde overheersen”. Van die kreet heb ik een tattoo op mijn pols en wij voeren het door in onze relatie. Daarom dat hij her en der ook terug kwam op onze bruiloft. 

We hadden ook een sweet table met Hollandse snoepjes in weckpotten en schalen. De zakjes om de snoep in te doen waren bijvoorbeeld ook weer paars. Heel veel hebben we gevonden op internet uiteindelijk of via marktplaats omdat we er niet voor konden slagen in de winkels. De ballonnen werden verzorgd door mijn nicht die een eigen feestwinkel heeft. En uiteraard waren de ballonnen ook allemaal paars (met wit).

 

De fotograaf

Onze bruidsfotograaf was trouwens Ed Geels. Dus mochten onze foto's je aanspreken... Wij kozen voor een bruidsfotograaf omdat we graag professionele foto's wilden. Je trouwt maar 1 keer en daar wilden we graag bijzondere foto's aan overhouden. Ook vind ik het fijn dat hierdoor niemand die wij kenden onze dag niet volledig kon meegenieten, daarnaast had ik eerlijk gezegd niet geweten wie we daarvoor konden vragen. Wij voelden ons ontzettend op ons gemak bij de trouwfotograaf en volgens mij zie je dat ook terug in de foto's. 

 

Onze dag

Evi en ik hebben de avond van te voren bij mijn ouders geslapen. Patrick kwam ons daar ophalen en was enorm verrast over hoe we eruit zagen. Hij had de jurken van Evi en van mij niet gezien dus had geen idee wat hij kon verwachten. Ons beeld was een kleine bruiloft met onze dierbaren, intiem. Daar zijn we volgens mij goed in geslaagd. De ballonnen, de bloemen, de taart, alles kwam bij vrienden van de familie vandaan. De band natuurlijk ook met mijn nicht, het gaf ons een heel intiem gevoel. 

Het avondeten hebben we met een kleine groep gedaan omdat we dat anders te groot vonden worden. Het driegangen-diner hebben wij gegeten met onze gezinnen en getuigen. Mijn bruidsvrouw was er ook bij, uiteraard. Andere vrienden en familieleden hebben zelf voor eten gezorgd en zijn na de huwelijksvoltrekking hun gang gegaan totdat het feest begon. We hebben ook geen receptie gedaan omdat we dat allebei zo'n formeel iets vinden en dat wilden we niet doen. Onze dag bestond dus uit de huwelijksvoltrekking, diner en feest. Omdat wij niet zo houden van toespraken en optredens heeft onze ceremoniemeester dat ontzettend goed is de gaten gehouden. Er werden door onze ouders toespraken gegeven bij het diner en vrienden van ons traden op tijdens het feest. Dat was heel grappig en ik zou willen dat we dat op film hadden, we hebben het wel op de foto trouwens.

Wij hebben enorm genoten van onze dag. De hele dag was het prachtig weer en hebben we intens genoten van elkaar, van onze dierbaren en de sfeer. We zijn nog steeds heel blij met al onze keuzes en de mensen die aanwezig waren. Het leuke is dat de aanwezigen aangeven dat onze bruiloft de standaard heeft gezet en dat zij ook zoiets zouden willen als ze gaan trouwen.

Inmiddels is het 2 jaar geleden dat wij getrouwd zijn en nog steeds kijken we met veel plezier terug op onze heerlijke dag.

 

Liefs,

Kimberly

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0