Mommy Peggy's Love Story

Daar zat ik dan, op de bank te wachten op wat er ging gebeuren. We zouden een avondje gezellig uit eten gaan met vrienden, maar om een vage reden kon dat niet door gaan. Jammer dacht ik , toen mijn vriendin liet weten dat ze helaas af moesten zeggen, maar ach we hadden oppas geregeld dus ik opperde om een avondje samen uit te gaan. 

 

Jasper riep vluchtig dat hij wel iets leuks zou regelen. Even betwijfelde ik hoe ‘onverwacht’ deze avond een andere wending kreeg, maar toen ik naar huis reed vanuit mijn werk was ik eigenlijk vooral benieuwd wat hij bedacht had. Eenmaal thuis stond het eten klaar. ‘We zouden toch uit eten gaan? ‘ riep ik enigszins teleurgesteld. Nee hij had wat anders bedacht. Nadat ik eindeloos bleef vissen naar wat er die avond op de planning stond, werd ik naar boven gestuurd met de opdracht even rustig te gaan douchen en iets leuks aan te trekken. Uiteraard stond ik veel te vlug weer beneden te trappelen om te vertrekken. Nadat mijn geduld, wederom, op de proef werd gesteld (je snapt het inmiddels, verrassingen en geduld zijn niet aan mij besteed) mocht ik dan eindelijk mee.

 

Terwijl ik achteloos de voordeur open deed en naar buiten stapte stond daar een grote witte limousine voor de deur. Huh? Is dit voor ons? Ik draaide me om en twee pretogen keken me aan. Ga je mee?

Jasper en ik hebben het wel eens over trouwen gehad. Dat wilde we wil. Maar ja, we wilde zoveel. Een mooi huis kopen, kindjes krijgen en ja ooit een prachtige bruiloft. Het huis en de kinderwens wonnen het en zo werd trouwen naar de achtergrond geschoven.

En toen ineens was daar die limo… Ik ging zitten, keek om me heen en wist niet goed wat ik ervan moest denken.

 Ik was bijna jarig, 30 lentes jong nog wel. Zou hij daarom iets georganiseerd hebben of zou hij toch? Ja natuurlijk heb ik daar wel even aan gedacht.

Terwijl we een kort rondje rijden zie ik dat we het huis van mijn ouders naderen. We rijden de oprit op en ineens zie ik vrienden, familie en onze kindjes daar staan. Enthousiast werden we ontvangen in een prachtig versierde tuin. Alles was aangekleed, drankjes stonden klaar en hij had zelfs een DJ geregeld. Maar daar bleef het niet bij. Even verdween Jasper samen met onze zoontjes Mick en Lenn om vervolgens terug te komen met alle 3 een mooi jasje aan. Van een lang aanzoek was geen sprake. Zenuwachtig kon Jasper niet wachten om dan eindelijk te vragen; ‘Wil je met me trouwen?’

Na een volmondige JA!, een prachtige verlovingsring en felicitaties van heel veel lieve mensen volgde een heerlijke, meer dan gezellige avond. 

Daarna begonnen de voorbereidingen. Jeetje wat heb ik daar van genoten. Datum prikken, sfeer en styling bepalen, jurken kiezen en passen enz.

Omdat mijn ouders een eigen bedrijf hebben in het verhuren van tenten en de totale inrichting daarvan en daarbij ook nog eens voldoende ruimte hebben was de locatie keuze niet moeilijk.

Ten huwelijk gevraagd worden en je bruiloft beleven op de plek waar je bent geboren, hoe bijzonder is dat! 

We hebben een fantastische dag gehad. Het weer zat ons ontzettend mee. Waren we een week voor de bruiloft nog gehaast op zoek naar een binnen locatie om foto’s te maken, gingen we ons de dag van te voren nog bijna zorgen maken dat het te warm zou worden. Dat prachtige weer was de kers op de taart. 

We hadden een ontspannen fotoshoot, een hele persoonlijke ceremonie waarbij we onze eigen gelofte voor elkaar hadden geschreven, een ontspannen middag met een zomerse barbecue en uiteindelijk een knal feest waarbij we van iedere minuut hebben genoten!

Mick, toen ruim 4 jaar, vroeg me in de aanloop naar de bruiloft eens waarom we gingen trouwen en wat dat nou eigenlijk is, trouwen. Ik legde hem uit dat we die dag zouden gaan vieren dat papa en mama het zo fijn hebben samen en dat we elkaar zo leuk vinden (meestal dan ☺). Een dag om de liefde te vieren en er een feestje van te maken. Een dag waarop iedereen er mooi uitziet en we alle mensen die we zo lief vinden om ons heen hebben. Hij vond het wel best en was vooral geïnteresseerd in het springkussen wat er zou komen. Maar met het foto en film materiaal en met een beetje geluk zelfs nog wat herinneringen die hij er aan over heeft gehouden kan ik mijn kinderen altijd laten zien wat een feestje de liefde kan zijn. Letterlijk en figuurlijk.

We hebben niet perse heel bewust gekozen om pas te trouwen als ons gezinnetje compleet was. Deze volgorde paste gewoon voor ons. Ik vond het belangrijk dat het wel ook gewoon de dag van Jasper en mij zou worden. Wij gingen trouwen en niet de kinderen. 

Lenn was bijna 2 en zal zich er zeer waarschijnlijk niks van kunnen herinneren (alhoewel dat springkussen… ☺ ), maar deze dag was ook een beetje van hun. 

De geboortes van Mick en Lenn waren natuurlijk magische momenten die ik nooit zal vergeten. Maar toch, deze dag, deze trouwdag. Als we het dan over ‘de mooiste dag van je leven’ gaan hebben. Tja dan staat deze dag toch wel op nr 1. Ik bedoel bevallen of een feestje vieren met je kersverse man en je 2 kindertjes, ik zou het wel weten.

 

Met recht voor mij dus, BEST DAY EVER!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0