Vakantie blog van mama Milou!

 

Vliegen en op vakantie met je baby.. Hoe doe je dat?

 

Eerst maar eens even voorstellen. Ik ben Milou (28) en samen met mijn vriend Tjal (36) en ons zoontje Kick (toen 11 maanden) zijn we in mei op vakantie geweest. Hieronder onze ervaringen en tips. 

 

Oké, laten we even eerlijk zijn We zien allemaal plaatjes van een happy family op vakantie. Zon, zee, strand èn een blije baby. Dat wil ik ook, had ik me zo bedacht! Vol goede moed begon ik mijn zoektocht naar een geschikte vakantiebestemming en op 19 mei stond ik (met de spreekwoordelijke moed in m’n schoenen) op het vliegveld. Grapje, zo erg was het niet hoor! Maar spannend vond ik het wel!

 

Ik had al snel bedacht hoe onze eerste vakantie met baby eruit zou moeten zien. Geen groot hotel, geen 36 zwembaden, geen all-inclusive en geen massa toerisme (al heb je dan wel vaak mooi ‘kijk materiaal’). We wilden graag een kleinschalige accommodatie, zwembadje, gezellige dorpjes en het moest uiteraard geschikt zijn voor baby’s. Een beetje kneuterig, als ik het zo mag noemen! Via de site van Eliza Was Here kwamen we stuk voor stuk prachtige plekjes tegen. We werden op slag verliefd op Villa Ippocampi in het plaatsje Koutouloufari (Kreta). Via Eliza Was Here boek je een vlucht, accommodatie en auto in één, ideaal!

We hadden ruim van te voren geboekt, dus hebben ook lang van de voorpret kunnen genieten. Dat wil zeggen, heel erg veel shoppen en er uiteindelijk bij het inpakken van de koffer achter komen dat drie zwembroekjes misschien wel erg veel zijn voor 1 week (maar ze zijn allemaal zo leuk!) Maar goed, laten we nu even naar het praktische gedeelte gaan. Wat heb ik allemaal meegenomen op vakantie? Ik kan natuurlijk niet alles opnoemen, maar hieronder een lijstje:

-       Draagzak (gebruik ik normaal nooit, maar heb er 1 geleend van een vriendin. Kick vond het heerlijk in de draagzak, hij werd er heel rustig van)

-       Buggy (zonde om je dure kinderwagen mee te nemen in het vliegtuig)

-       Kleding

-       Rompers

-       Sokjes

-       Zwembroekjes (ja, ik had ze allemaal mee!)

-       Zwembanden

-       Badcape

-       Hydrofiel luiers

-       Een XL hydrofiel (handig als speelkleed, of voor op het strand)

-       Zwemluiers

-       Luiers

-       Vochtige doekjes

-       Zonnebrand

-       Toiletspullen (sudocreme, zetpillen, thermometer, tandenborstel, tandpasta, Otrivin Aspirator/Neusjesreiniger)

-       Tube wasmiddel (erg handig als er een vlekje zit in dat te leuke shirtje)

-       Slaapzak

-       Knuffeltjes

-       Plastic lepeltjes en vorkjes

-       Wegwerpslabbers (erg handig!)

-       Flesjes

-       Flessenborstel

-       Potjes eten (is gelukkig goed gegaan in de koffer)

-       Koekjes

-       Flesvoeding

-       Speelgoed (vooral de stapelbekers waren favoriet)

 

En dan hadden we ook nog de tas voor in het vliegtuig. Is ook wel noemenswaardig om te vertellen wat daar allemaal in zat. Ik had voorafgaand aan de vakantie ergens gelezen dat het leuk is om wat kleine cadeautjes mee te nemen tijdens de vlucht om zo wat afleiding aan je kleintje te bieden. Dat had ik dus ook gedaan. Deze tip heeft bij ons goed gewerkt. Al denk ik dat het uitpakken nog leuker was dan de cadeautjes zelf. Daarnaast hadden we ook de Ipad mee waar wat filmpjes op stonden. We hadden een voorraad luiers mee en extra rompers. Schijnt dat de darmpjes nog wel eens kunnen opspelen tijdens het vliegen, hier hebben wij gelukkig geen last van gehad. Ik had ook thuis flesjes met drinken gevuld en heb Kick deze vooral laten drinken tijdens het opstijgen en landen (tip!). Daarnaast had ik een potje eten mee, deze hebben ze in het vliegtuig warm gemaakt. Kick had er maar weinig zin in en op een gegeven moment had ik de spaghetti tegen het raam zitten. Ik had ook nog wat koekjes meegenomen en een zakje met knijpfruit. Kick is een gezonde eter, dus er moest in ieder geval genoeg op voorraad zijn. Op Schiphol deden ze overigens totaal niet moeilijk over de babyvoeding die ik allemaal mee had genomen.  

 

En nu de reis zelf. De heenvlucht van Schiphol naar Heraklion ging eigenlijk prima, we vlogen om 17:00 en de vlucht duurde 3,5 uur. Ik vond het wel behoorlijk spannend hoor, was echt zo bang dat het hele vliegtuig me met boze gezichten aan zouden kijken. Kick is een vriendelijk en nieuwsgierig ventje en gelukkig hadden we mensen om ons heen zitten die daar leuk op inspeelden met kiekeboe spelletjes. Daarnaast hadden we dus de cadeautjes en Ipad in de aanslag en hier hebben we ook dankbaar gebruik van gemaakt. Het is ook niet niks voor zo’n kleintje om 3,5 uur op schoot te zitten. Ik kon wel merken aan Kick dat hij op een gegeven moment verveeld raakte en graag wilde kruipen. Helaas ging dit niet zo goed, omdat er veel bedrijvigheid in de gangpaden was. Gelukkig konden we nog wat afleiding bieden met eten en drinken. Een luier verschonen in het vliegtuig is ook een uitdaging als ik mijn vriend mag geloven. Erg klein en wankel, maar wel te doen! Kick heeft tijdens deze vlucht niet geslapen. Eenmaal op Heraklion aangekomen kreeg ik het mooiste compliment wat ik me op dat moment kon wensen van de mensen die om ons heen zaten. Kick had het volgens hun heel goed gedaan tijdens de vlucht. #trotsemama!

 

Over onze vakantiebestemming kan ik kort zijn, in 1 woord; fantastisch! Het appartement was prachtig. Mooie (schone!) kamers. Er stond een kinderstoel en een babybedje voor ons klaar. Alles wat we ons konden wensen was er, zelfs een hangmat (yay!). De eigenaren en het personeel van Villa Ippocampi zijn ontzettend vriendelijk en doen er alles aan om je verblijf zo leuk mogelijk te maken. Wat is geweldig vond was dat we getekende kaartjes kregen van de leukste plekjes in de buurt, waaronder strandjes, restaurants en leuke plaatsjes. We hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt en hebben ook leuke uitstapjes gemaakt. Daarnaast was er een fijn zwembad, vrij van chemicaliën (wel zo fijn voor je kleintje).  Kijk verder maar naar de foto’s, deze spreken voor zich!

Op vakantie heeft Kick het heel erg goed gedaan. We hebben eigenlijk hetzelfde ritme als thuis aangehouden qua eten, drinken, slapen etc. Dit beviel ons erg goed. Als Kick goed in z’n vel zit, hebben wij ook een leuke vakantie! Wat ik toch wel erg prettig vond was dat we potjes voeding mee hadden genomen. Zo konden we Kick in het appartement een potje geven en daarna namen we hem mee naar een restaurantje. Kick had dan al zijn buikje vol, maar kon nog wel een vorkje mee prikken met ons. Vaak gaf ik hem dan ook nog zijn toetje.

 

Over de terugvlucht kan ik best wel kort zijn. We vlogen om 22:45 terug en Kick is na het opstijgen in slaap gevallen en heeft de hele weg op mijn schoot geslapen. Niet erg comfi, maar alles voor je kleintje toch?! Wat heel erg fijn was, was dat er bij het inchecken rekening is gehouden met het feit dat we een baby hadden. De stoel naast ons werd vrij gelaten! De volgende keer als ik met Kick ga vliegen ga ik hier ook zeker naar vragen als blijkt dat het vliegtuig niet helemaal vol zit. Een beetje brutaal mogen we wel zijn toch?

 

Al met al hebben we een onvergetelijke eerste vakantie met Kick had. We kijken terug op een geweldige week! Kijken jullie ook nog even mee? 

 

Liefs Milou

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0