Verhuizen met Beaudine naar het zonnige Aruba!

 

Verhuizen naar Aruba

Allereerst Nikkie heel erg bedankt voor het geven van deze kans om mijn allereerste blog te schrijven.  Ik vond het echt onwijs spannend om op deze manier ons verhaal te delen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om ons avontuur naar Aruba te lezen.

 

Ik zal mij eerst even voorstellen.

Ik ben Beaudine, 24 jaar oud en 5 jaar samen met Berry.

Wij zijn 2 jaar geleden ouders geworden van onze prachtige dochter Chloë.

Sinds 2012 heb ik een relatie met Berry.  Hij werkt bij het korps mariniers en dat betekend dat die niet vaak thuis was. Veel weg voor trainingen of uitzendingen in het buitenland.

Paar maanden na dat wij samen waren had hij aangeboden gekregen om naar Aruba te vertrekken voor een jaar.  Dat heeft die niet aangenomen want hij wilde niet zonder mij naar Aruba en ik vond het toen te snel om er vandoor te gaan met iemand waar ik nog maar net een relatie mee had.

Maar we waren uit eindelijk niet meer bij elkaar weg te denken. Waar hij was, was ik en andersom.

een jaar later hebben wij er dan ook samen voor gekozen om die stap toch te wagen, want zo een kans krijg je toch nooit?

Naar Aruba

Oktober 2013 was het zover, ons vertrek naar Aruba voor 1 jaar, super spannend!!

Voor het eerst dat wij op ons zelf gingen wonen en dat aan de andere kant van de wereld, maar wat hebben wij het toen fijn gehad. Hij was meer thuis en hadden veel meer tijd samen en daardoor begon het waarschijnlijk ook te kriebelen, wij wilde een kindje samen! Juli 2014 kwamen wij er achter dat ik zwanger was. Super blij maar ook nog wat onwerkelijk. Snel gingen wij vanaf Aruba op zoek naar een koop appartementje zodat wij niet bij onze ouders in huis hoefde te zitten als de kleine geboren zou worden. Gelukkig was dat gelukt en konden we ons langzaam gaan voorbereiden op de terug komst naar Nederland en de komst van onze kleine meid!

 Terug naar Nederland

Tijdens mijn zwangerschap begon ik mijn familie te missen omdat ik het zo graag met hun wilde delen, ook de warmte kon ik op dat moment niet meer zo goed aan, grote deels van de tijd bracht ik dan ook binnen door in de airco. ik verlangde naar kou, regen, een lekkere dikke deken om onder te slapen en niet te vergeten een warme douche! Ja een warme douche, dat is hier op Aruba hoe gek het ook klinkt niet altijd vanzelfsprekend.

Eind oktober was ik 18 weken zwanger toen wij terug keerde naar Nederland. We kregen een warm onthaal op Schiphol van familie met eigen gemaakte spandoeken, wat een heerlijk gevoel om je familie dan weer in je armen te sluiten. Maar eenmaal terug kwam pas het besef hoe relaxt, mooi en simpel het leven op Aruba is. Het was dan ook weer behoorlijk wennen om terug te komen in het drukke leven van Nederland. We wilde al snel het liefste weer naar Aruba maar eerst maar even afwachten hoe het leven ons zou bevallen als gezin voor dat wij die keus weer zouden maken. 

 


14 April 2015 Chloë Jolie geboren

Onze prachtige dochter was daar dan eindelijk. Een heftige bevalling gehad en een nog heftigere tijd daarna. Mijn herstel ging niet voorspoedig en daarbij vond ik het super zwaar die eerste weken en vroeg me af waarom niemand je verteld hoe zwaar het werkelijk is, je hoort altijd over die roze wolk maar ik kon die niet vinden. Berry had een andere functie gekregen zodat die in Nederland kon blijven maar ook al was hij in Nederland, veel thuis was die niet. Soms zag die dagen achter elkaar Chloë niet omdat die pas savonds laat thuis kwam en sochtends vroeg weer weg ging, ook vaak in de weekenden.  Het verlangen naar Aruba ging dus niet weg het groeide alleen maar meer want wat wilde ik graag dat we echt als gezin samen konden leven.

 Toen de 'rust' weer terug keerde en wij alleen nog maar volop konden genieten van het ouderschap en ik daar eindelijk die bekenden roze wolk had gevonden, was de keus al snel gemaakt en heeft Berry ons opgegeven voor weer een vertrek naar Aruba. Door zijn nieuwe functie zou dat nog heel lang kunnen gaan duren voor dat er plek was voor hem 'december 2018' hadden ze gezegd.

Maar gelukkig hoorde wij in augustus 2016 dat er aankomende december plotseling al een plekje vrij zou komen. Helaas is defensie niet zo snel en zaten wij al gauw in een hele lange onzekerheid of we nou wel of niet konden gaan. Uiteindelijk kregen wij pas begin november het akkoord om in december weer naar Aruba te kunnen verhuizen voor 2 jaar!! de exacte datum hadden wij niet maar het was wel duidelijk dat we nog héél veel moesten regelen in een hele korte tijd. Onder andere ; ons huis verhuren, een huis zoeken voor op Aruba (met warm water), alle papieren regelen, het huis uit, alles inpakken en dat laatste was vooral een dingetje. Want wat nemen we allemaal mee in de container naar Aruba, wat moet in de opslag en wat nemen we mee in de koffers. Je snapt het al héél veel stress. En dat alles probeerden we zo soepel mogelijk te laten verlopen zodat Chloë er weinig van mee zou krijgen..

Uiteindelijk kregen we te horen dat wij op 2 januari 2017 zouden vertrekken en dat gaf ons toch een fijn gevoel om nog even de feestdagen met familie te zijn. Alles is een beetje als een waas aan ons voorbij gegaan want ons hoofd zat vol met alles dat moest gebeuren. De laatste 2 weken hebben wij bij onze ouders geslapen met alle spullen in koffers zodat ons huis leeg was en klaar voor de nieuwe bewoners.  Super fijn dat dat mogelijk was om op deze manier nog echt even van elkaars gezelschap te kunnen genieten. Chloë kreeg van deze onrust helaas genoeg mee, want slapen werd ineens een 'dingetje' zodra ik de kamer uit liep begon zij te krijsen.  Dat heb ik dan ook maar niet zo 'pedagogisch' opgelost. Ik ben naast der gaan liggen tot dat ze in slaap viel en dat gaf mij op dat moment ook wel een fijn gevoel dat ik er op die manier voor haar kon zijn. Zodra we op Aruba zouden zijn konden we daar wel weer verandering in brengen en zorgen voor rust en regelmaat.Afscheid nemen

het afscheid brak aan en we zijn met een hele stoet aan familie die dag naar Schiphol vertrokken.

Het was heel emotioneel, veel knuffels maar ook vooral veel tranen.  Veel familie had al geboekt om ons te komen bezoeken maar het gevoel blijft op dat moment alsof je elkaar 2 jaar niet gaat zien en voor veel familie is dat ook zo. Ondanks dat wij er zo naar uitkeken om weer terug te gaan naar dat rustige leventje op Aruba vond ik op dat moment het idee dat Chloë niet meer in haar vertrouwde omgeving zou zijn en onze familie haar niet zouden kunnen zien opgroeien best heftig!

Wat zouden ze veel gaan missen van haar.

 


Na een hele fijne rustige vlucht eenmaal op Aruba aangekomen voelde het voor ons alsof we thuis kwamen. Wat een heerlijk gevoel was dat. Chloë daar in tegen was door alle veranderingen even zichzelf niet. het heeft ook wel  even geduurd voor wij allemaal weer gewent waren aan ons nieuwe leventje! Het gemis dat je dit niet kan delen met familie blijft, Ondanks dat we in deze tijd goed contact kunnen houden door whatsapp en FaceTime blijft het lastig omdat we aan de andere kant van de wereld zitten en we hier weer een leventje proberen op te bouwen.  Dan werkt de verschillende tijd zone ook niet echt mee. We proberen zoveel mogelijk in contact te blijven zodat Chloë ze niet vergeet want dat is best lastig om in te schatten voor een meisje van inmiddels 2 jaar.

Chloë geniet nu volop van het lekkere weer hier en het heerlijke buiten leven, de zon, het strand, de zee en het naakt lopen (Vooral die laatste twee Haha) We hebben inmiddels al best veel familie hier gehad en dat doet ons goed maar dat kan ook best intens zijn. Ze komen bij ons in huis en dat is altijd weer even wennen. Het vergt vooral veel Chloë want ze houd van de aandacht die ze dan krijgt maar dat maakt het weer lastig om het 'normale' leven op te pakken zodra ze weg gaan.

Hoe fijn het ook is om weer even te genieten samen met familie en ze te laten zien hoe wij hier leven is het daarna ook best fijn om weer met zijn 3tjes te zijn.

Het geeft zo'n dubbel gevoel allemaal maar voor nu genieten wij volop van het leven hier en gaan wij er het beste van maken want voor je het weet zijn wij terug in Nederland en verlangen we weer naar het leven op 'one happy island' Aruba.

Bedankt voor het lezen van mijn allereerste blog 

Ik kijk er naar uit om jullie reacties te lezen!

 

Liefs, Beaudine

Xoxo

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0