Vakantie blog van mama Eline!

Onze eerste vakantie met zijn drietjes!

 

Na heel wat uitzoekwerk, welke bestemming, hoe is het weer daar, is het er kindvriendelijk, zijn er winkels in de buurt, is er een strand etc. hebben we uiteindelijk bewust gekozen voor een apart hotel op Mallorca! Heel fijn dat de woon en slaapkamer apart zijn, Senn (11 maanden) 's avonds op bed en wij kunnen gemakkelijk onze gang gaan zonder dat Senn last van ons heeft.

25 mei mijn laatste werkdag, koffers staan gepakt, alleen morgen ochtend nog even wat make up, mijn borstel en onze tandenborstels erin en dan nog de vragen in je hoofd; ben ik niks vergeten? Heb ik dit, heb ik dat? Echt niks vergeten? Morgen ochtend 26 mei is het dan eindelijk zo ver, iets waar we lang naar uitgekeken hebben. Een allerlaatste paspoorten check en om 10.00 uur brengt onze lieve buurman ons naar schiphol want om 13.00 uur vliegen we naar Mallorca! We hebben met het boeken van de vakantie op de vliegtijden gelet, overdag is wel zo fijn! Senn is geen makkelijke slaper en totaal geen stil zitter, dus we waren erg benieuwd hoe hij het zou ervaren. We hebben in het vliegtuig heel even een lastig momentje gehad, het was bedtijd maar hij gaf zich niet over aan zijn slaap, uiteindelijk is hij toch bij mij op schoot in slaap gevallen. Met opstijgen en landen had hij gelukkig nergens last van, kleine bikkel! Voor we het wisten waren we geland en zaten we in de bus op weg naar onze eindbestemming. We zaten all inclusive dus konden vrijwel meteen aanschuiven voor het avondeten. Erg handig met een kleintje vind ik zelf, je hoeft niet eerst nog op zoek te gaan naar een restaurant en als je mini het gehad heeft kun je ook zo weer weg.

Na een goede nachtrust kon onze eerste echte dag op Mallorca van start, eerst de boel maar eens verkennen. Maar liefst 4 zwembaden waren er, maar het kinderbadje wint het van allemaal haha. Na een dagje relaxen aan het zwembad zijn we de volgende dag bij het strand gaan kijken, dat op 2 minuten loopafstand lag. Een prachtige baai waardoor de zee rustig was, wat erg fijn is voor (kleine) kinderen. Onze kleine draak kroop zo zonder twijfel het water in, oh wat vond hij dat leuk. ’s Ochtends vroeg was het er erg rustig en genoten we van het uitzicht en de rust, vanaf 11.00 uur stroomde het strandje vol en was het voorbij met de rust. Lekker spelen met water en zand, wat wil een kind nog meer?! En als hij het naar zijn zin heeft, hebben wij dat ook! Na de lunch zijn we elke middag nog even naar het kinderzwembad gegaan, waar Senn met zijn vakantievriendjes en -vriendinnetjes kon spelen. We hadden ons erop ingesteld dat we 1 a 2 keer per dag in onze kamer zouden zitten in verband met zijn slaapjes.. maar toch geprobeerd deze in de buggy te laten doen. En wie niet waagt, wie niet wint.. Senn kon heerlijk in de schaduw in de buggy slapen en papa en mama even genieten in de zon! 

Ons apart hotel zat randje centrum dus we zijn een paar keer uiteten geweest en we hebben nog even leuk kunnen shoppen. Mallorca (Cala D'or) is zeker een aanrader voor kleine kinderen, het is er erg kindvriendelijk, er rijdt een treintje rond en er zijn open lucht speelplekken met springkussens, draaimolens en noem maar op. Ook leuk om de haven te bezichtigen, mooie boten, de een nog mooier en groter dan de ander, visjes in het water en wat restaurantjes waar je gezellig even kan aanwaaien om wat te drinken en/of eten. We hebben elke dag genoten van de zon, zee, strand, het zwembad, niets moet alles mag en vooral van elkaar. Helaas komt aan alles een eind en was het na 10 dagen optimaal genieten weer tijd om naar huis te gaan, ook altijd wel weer fijn om thuis te zijn! Om 6.45 uur werden we opgehaald, de bus en vliegreis konden niet beter en om 13.30 uur zaten we thuis aan de lunch! 

Onze eerste gezinsvakantie was een super leuke ervaring. Het is anders dan met zijn tweeën, maar dat is het thuis ook. Dus waarom niet naar een plek waar je gegarandeerd mooi weer hebt, je mini elke dag buiten kan spelen, je eten voor je klaar staat en je geen tafel af hoeft te ruimen?! Senn keek elke dag weer keer op keer zijn ogen uit, had sjans met allerlei dames en vermaakte zich prima. Onze vakantie is goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar, ik zeg; in september weer! 

 

Liefs Eline, mama van Senn!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0