Onze reis!

De dag dat we op vakantie gaan is aangebroken!  

Alles is ingepakt en we zijn klaar voor vertrek. Toch beginnen de zenuwen aardig op te lopen want hoe zal Wess het doen tijdens de reis??

 

Of dat Wess het aanvoelde sliep hij deze dag ook minder goed.  Hij sliep elke keer maar eventjes en was ook wat onrustig. We hadden Wess s'avonds gewoon om 8 uur op bed gelegd omdat we pas om 11 uur wilde gaan rijden! Ons motto om alles nog zo normaal mogelijk te houden voor Wess is in ieder geval aardig gelukt! En toen was het ineens 11 uur... moest ik Wess nu wakker maken en eerst de fles geven of proberen slapend in de auto te leggen? Ik vond deze keuze erg moeilijk en heb er maar voor gekozen om Wess even wakker te maken. Dit om hem nog de mogelijkheid te geven wat te kunnen drinken voor vertrek! En dat verliep echt helemaal super! Zo vrolijk als altijd dronk hij eerst zijn flesje leeg en hebben hem vervolgens in de auto gezet waarna hij weer vrolijk verder begon te kletsen! Een goed begin van onze vakantie!

 

De reis!

Tja, daar zit je dan in de auto... na 5 minuten kijk je al op het klokje en weet je dat je zonder tussenstop 13 uur te gaan hebt...! Wess viel na een kwartiertje al lekker in slaap. We hadden besloten om toch ook maar de Maxi Cosie mee te nemen! We hadden er genoeg plek voor en als het echt nodig zou zijn is het wel handig dit in handbereik te hebben. Uiteindelijk reuze blij dat we deze toch meegenomen hebben. Want hoe blij we met Wess zijn nieuwe autostoel ook zijn, ben ik er nu achter gekomen wat ze bedoelen met de veiligheid van het nekje van je kindje. Want wat er gebeurd als je kindje in slaap valt en niet ver genoeg naar achteren kan liggen is dat het hoofdje naar voren gaat hangen. Dit voorkom je dus in de Maxi Cosi! Nu Wess 6 maanden is moeten we dus enorm opletten dat de ondersteuning van zijn nekje optimaal is. Dus dan maar allebei de stoeltjes op de achterbank! Voor het slapen gebruiken we de Maxi Cosi en wanneer hij wakker is de grotere autostoel.

 

De hele nacht rijden verliep goed. Door de hobbels in de weg sliep hij wat onrustig maar hij sliep en daar gaat het om! S'ochtends om half 7 hadden we een tussenstop. Wess had een flesje nodig, een schone luier en gewoon even wat frisse lucht. En papa en mama een grote bak met koffie! Het was heerlijk! We waren al in Frankrijk en al halverwege! Lekker even wat eten deed ons goed en vervolgens reden we weer verder!

 

Het werd steeds moeilijker om Wess te vermaken in de auto en je merkte dat hij het auto rijden zat werd. Maar ja... we hadden nog 600 km te gaan... SLIK!! Gelukkig viel hij weer in slaap alleen was dit maar voor een uurtje. We hadden besloten om maar wat vaker te stoppen dan gepland omdat het ook zo warm werd in de auto! De airco stond op volle kracht maar kreeg de warmte haast niet weg in de auto. We kwamen er achter dat 11 uur in de avond gaan rijden een verkeerde keuze is geweest. We hadden gewoon gelijk moeten vertrekken wanneer Wess zijn avond slaapje in ging. Dan hadden we het rijden nu hij wakker was niet gehad en waren we er al! Wijze les voor de volgende keer! Na ongeveer 5 keer te zijn gestopt waren we er eindelijk! Jeetje, we hebben er 15 en een half uur over gedaan. Je voelt je gelijk een slechte ouder nu je je kindje zolang in de auto laat zitten. Nu eerst maar eens lekker uitrusten en voorlopig even niet meer weg met de auto! 

 

Onze bestemming.

Wat is het mooi hier! En wat ziet onze bestemming er prachtig uit!! Soms zie je wel eens dat het in de brochure het er allemaal net even wat mooier uit ziet dan in het echt. Maar hier is alles net even wat mooier dan we hadden verwacht! Wat is dit een aanrader voor jullie allemaal! Voor kinderen is dit een geweldig paradijs en geschikt voor alle leeftijden! Natuurlijk nu Wess 6 maanden is krijgt hij er helemaal niks van mee maar het is allemaal zo leuk gedaan voor de kids! Ook in het huisje zelf ziet het er allemaal netjes en verzorgd uit! Wel hebben we de mazzel dat we een hele nieuwe stacaravan hebben waar dus ook alles nieuw aan is en dus ook allemaal lekker fris. En we hebben gekozen voor een caravan met airco. Nu als onmisbaar! Wat heerlijk om s'nachts met een lagere temperatuur te kunnen slapen! Wess slaap hier gelukkig ook erg goed dus dat is al een hele zorg minder! We zijn blij dat de heen reis achter de rug is en dat het genieten nu echt kan beginnen!

 

We houden jullie op de hoogte!

 

Veel liefs

Nikkie

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0