Onze vakantie!

 

En dan ineens is de vakantie weer afgelopen... Eerst leef je er elke week naartoe en met een zucht is het weer voorbij! Maar wat hebben wij genoten van deze heerlijke vakantie! Zoals ik al in de vorige blog vertelde was de heen reis erg lang! Zeker voor Wess was dit bijna niet haalbaar. Het laatste uurtje was dan ook 1 groot drama omdat hij er echt klaar mee was. Maar het lange rijden werd beloont want het park was prachtig! Nog mooier dan we hadden verwacht!

 

We merkten de eerste 2 dagen na de reis dat Wess er behoorlijk van moest bijkomen. Hij was wat huilerig, wilde ook totaal niet meer in de autostoel, sliep bijna niet en dronk ook zijn melk fles zo goed als NIET. Dat maakte bij mij natuurlijk weer een lichte paniek aanval los want een kindje die zijn melkflesje niet drinkt is VRESELIJK!! Wat blijkt...door de warmte bieden wij Wess enorm vaak zijn water flesje aan. Daardoor word zijn buikje natuurlijk gevuld met water en heeft hij dus ook geen honger meer in zijn melk!

Dus voortaan eerst zijn melk aanbieden en dan pas water en toen verliep alles weer zoals vanouds! HOE FIJN!!

 

Of dat Wess een geboren tropische baby is, kon hij super goed tegen de warmte! Hij heeft de hele vakantie ook niet meer kleding aan gehad dan alleen een luier en af en toe een rompertje. Want met 34 graden is kleertjes aan hebben ook geen doen voor zo'n kleintje. Hoewel we eerst de planning hadden om bepaalde bezichtigingen te doen is dat er eigenlijk maar bij 1 gebleven... We zijn naar Collioure geweest!

  

Om met Wess in zulke warmte ergens naartoe te gaan vond ik best spannend. Want hoe zal hij er op reageren? Wonderbaarlijk genoot hij van dit uitstapje! Vooral de zeewind die in zijn gezichtje waaide vond hij prachtig! In de stad zelf was het super warm. Gelukkig was er veel schaduw in die te leuke 'Franse' straatjes! Zo verliefd op alles! Wat heeft alles toch ook prachtige kleuren... Zou er zo kunnen wonen hihi!! 

 

Ook hebben wij voor het eerst als gezin een terrasje gepakt! Nu zullen veel mama's denken van nu pas? Nou ja, eigenlijk nu pas. Waarom geen idee maar Wess deed het super goed! Hij heeft genoten van zijn eerste ijsje bij het zwembad (3 hapjes), dus ook op het terrasje mocht hij mee snoepen met mama! Tijdens de vakantie kijken we maar niet zo nauw met al die suikers...!

 

Het slapen ging gelukkig al snel beter. Eens moet de energie een keer op zijn natuurlijk! Toen kreeg Wess ook de smaak te pakken en sliep soms wel 3 uur achter elkaar. We hadden geprobeerd (zoals bij veel kinderen dit wel lukt) of Wess in de buggy bij het zwembad wilde slapen. Dat was geen succes. Hij liet goed merken wanneer hij moe was maar slapen in de buggy dat vond hij maar niks. Dan maar weer terug naar de caravan. Na 2 dagen merkte ik dat dit veel beter is voor Wess dan dat ik hem in de buggy laat slapen. Hij komt zo goed aan zijn rust en hij is even uit de zon. Daardoor werd hij ook echt uitgerust wakker om vervolgens weer een paar uur te kunnen spelen. 

 

 

Tijdens onze shop/boodschappen uitje bij de Carrefour zijn wij tegen een geweldig badje aangelopen voor Wess! Aangezien zijn lengte past hij totaal niet meer in het badje wat hij nu heeft en zat er altijd met opgevouwen knieën in! Kei zielig natuurlijk en hebben dit badje dus ook meteen meegenomen! Toch plek genoeg in de auto! Wat een feest vind hij dit! Hij spettert er op los en vind het nu heerlijk om in bad te liggen!

 

 Zijn huidje is door het eczeem wat hij had wel wat droog. Daarom was het goed opletten geblazen want elke dag een badje en zwemmen in het chloorwater doet de huid natuurlijk niet veel goeds. Daarom hebben wij hem ook vaak ingesmeerd met de Olie van Naïf en hebben wij Balneum olie in het badje gedaan. Benieuwd welke ik bedoel? Ik schreef er over in een blog. Wel had ik alle spullen meegenomen mocht het eczeem weer opspelen. De overburen van onze caravan hadden minder geluk. Hun dochtertje van 4 kreeg de waterpokken. Super zielig en ze hadden natuurlijk niks bij de hand. Ze vroeg advies maar ik had hier natuurlijk ook geen idee van wat ze nu precies moest doen. Ja de huid vet houden zodat ze niet kan krabben maar meer ook niet. Ze heeft toen haar huisarts gebeld en kreeg het advies om het maar zo te laten... 2 dagen later zat haar dochtertje helemaal onder. Zelfs op haar tong en aan de binnenkant van haar mond zaten de pokjes. Dat brengt wel een wijze les met zich mee dat ik maar eens goed moet doorlezen wat te doen mochten de waterpokken beginnen. 

 

 

De keuze om de kinderwagen en de buggy mee te nemen was echt een top besluit. (dit omdat wij met onze bus zijn gegaan en dus ook mega veel bagageruimte hadden) Op het park naar het zwembad en naar het campingwinkeltje was de buggy top en voor uitjes en wandelingen door ruigere paden was de kinderwagen helemaal geweldig. Wess vond het ook allemaal prima zolang er maar iemand met hem aan het rondrijden was. Enorm blij met onze buggy die er trouwens na de vakantie ook echt niet meer uit ziet dus ook super blij geen dure te hebben aangeschaft! 

 

Ook hadden wij de keuze gemaakt om onze Avent stomer en blender mee te nemen. Zo kon ik nog steeds Wess zijn eten goed klaarmaken. Tenslotte hebben ze daar ook gewoon groeten en vlees! Hij heeft er dan ook heerlijk gegeten alleen was het brood eten wat lastiger. We hadden een bakker op de camping, maar het bruine brood vond Wess toch niet zo heel lekker. Snap niet waarom maar hij accepteerde het echt niet. Dan maar over op wit brood (stokbrood) en dat ging dus wel heel goed! Ook al zit er weinig voeding in wit brood, was ik erg blij dat hij dit wel lekker vond en nog steeds elke ochtend kon genieten van zijn 'ontbijtje'. Gelukkig was er ook (5 minuten rijden bij ons vandaan) een Lidl dicht in de buurt! Ik hou van de Lidl als ik in het buitenland ben! Bekende producten! Ik behoor namelijk tot de mensen van wat de boer niet kent dat eet hij niet... Tja sorry! En ook nog eens goedkoper dan in Nederland en de winkel is vele malen mooier. TOP!! 

 


 

Laptop mee, Stokke stoel mee, WIFI hebben en Teletubbies... Wess vond het heerlijk! En wat een uitkomst!

Sinds Wess kruipt is niks meer veilig dus hem af en toe even in de stoel kunnen zetten was voor mama een opluchting! In de vakantie heeft hij het 'tijgeren' goed geoefend want hij sprint er nu vandoor!  Alleen het doel om hem aan het einde van de vakantie goed zelfstandig te laten zitten is helaas mislukt! Hij houd het 10 seconden vol en daarna gooit hij zichzelf met een flinke gang naar achteren. Super gevaarlijk, dus nog maar even verder oefenenen. Mochten er mama's zijn die DE TIP hebben om je kindje te leren zitten dan is dit van harte welkom! 

 

Met een kindje op vakantie is een hele omschakeling. Hoeveel tijd je voor jezelf hebt als je alleen met je partner bent zo weinig tijd heb je nu. Je bent constant alert en continu bezig met de zorg voor je kleintje. Het uitrusten waarvoor je eigenlijk op vakantie gaat is toch heel anders hahaha. Maar begrijp me niet verkeerd, ik vond het heerlijk! Het is zo genieten als je dat kleine snoetje ziet genieten wanneer hij lekker aan het ronddobberen is in het zwembad. En vooral papa is lekker bij ons! Even geen werk en afspraken maar gewoon lekker samen als gezin! Ook dat is genieten!

 

En toen moesten we terug naar huis...We hadden besloten om s'middags rond half 4 al te gaan rijden zodat we in ieder geval de nacht grotendeels zouden rijden. Zo kon Wess zijn ritme aanhouden (dachten we) en kon hij onderweg lekker slapen. Maar ja, zoals altijd plan je iets en loopt alles net even ander. Wess sliep zo goed als niet, we hadden noodweer en door de vele regenval konden we niet harder dan 70 km per uur rijden, de hoofdweg naar de tolweg was ineens afgesloten zonder omleiding (zoek dan maar eens de weg in een vreemd land), en door de afsluiting moesten we omrijden dus nog langer in de auto zitten. Oftewel de terug reis was 1 grote hel. We hebben er uiteindelijk 17,5 over gedaan. !!!17,5 UUR IN DE AUTO MET EEN BABY!!! Nooit meer was onze gedachte en volgend jaar gaan we gewoon met het vliegtuig. Maar goed. Volgend jaar duurt nog lang dus we zien het wel. Ik hoop voor de mensen die met de auto op vakantie gaan dat alles beter mag verlopen dan bij ons!

 

Nou dit was het dan! Onze vakantie zit er op! Het word weer aftellen naar volgend jaar hahaha. Ik hoop dat jullie  de vakantie updates leuk hebben gevonden en mochten er mama's op vakantie zijn geweest en hun verhaal en of ervaringen willen delen in een blog, laat dan even een berichtje achter in het Contactformulier!

 

Liefs!

Nikkie

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0