Het verhaal van mama Alicia

 

Al eerder vroeg Nikkie mij of ik wat wilde vertellen over mijn leven als moeder van dochtertje Yua en mijn beroep als stewardess. 

Natuurlijk hartstikke leuk was mijn eerste gedachte, alleen moest ik net opstarten na mijn verlof met bijbehorende cursussen. Dus dat werd te druk.

Inmiddels heb ik de tijd gevonden om iets te schrijven over mijn leven.

 

Mama vliegt! 

Al ruim zes jaar vlieg ik bij een blauwe maatschappij. Vijf jaar daarvan vloog ik veelal Europa. En toen werd ik zwanger... 

Als je zwanger bent moet je onmiddellijk stoppen met vliegen. Diverse onderzoeken tonen aan dat het werken als zwangere stewardess geen positieve invloed heeft op de zwangerschap. De onregelmatige werktijden, de drukcabine en de arbo technische omgeving aan boord maken het te risicovol. Daarom wordt ervoor gekozen om zwangere piloten en stewardessen een tijdelijke grondfunctie aan te bieden. 

 

 


 

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, was ik ongeveer 6 weken en moest ik mijn werkgever inlichten. Dit is natuurlijk een aparte situatie aangezien alleen mijn partner van mijn zwangerschap wist. Mijn familie was toen nog niet op de hoogte. 

Uiteindelijk kreeg ik een tijdelijke grondfunctie aangeboden. Dit was op een afdeling met meerdere zwangere collega's dus dit was super fijn. Zeker bij een eerste zwangerschap. 

Na mijn zwangerschapsverlof kreeg ik de mogelijkheid om intercontinentaal oftewel, wereldwijd te gaan vliegen. Uiteraard is dat altijd een droom voor mij geweest. Alleen nu wilde ik alleen maar bij mijn baby zijn. Het grote loslaten was begonnen.

Ik begon aan de omscholingscursus en het vliegen begon weer in parttime dienstverband. 

 

Me-time..

Inmiddels ben ik weer een tijdje aan het vliegen en ik moet zeggen dat ik    het heerlijk vind! Het van huis gaan blijft natuurlijk lastig maar het is ook zo lekker om even in het buitenland gewoon “Alicia” te kunnen zijn. 

Even een soort me-time. 

En omdat ik parttime vlieg ben ik na een vlucht heel wat dagen vrij om heerlijk weer met mijn kindje te kunnen zijn. 

Laatst was ik bijvoorbeeld 3 dagen van huis om naar Tokio te vliegen waarna ik daarna 10 dagen vrij was. 

 

 

Gepuzzel..

Wel blijft het thuis een hele organisatie en een gepuzzel. 

Mijn vriend werkt ook onregelmatig dus zitten we vaak samen met de agenda's om de maand weer rond te krijgen.

Gelukkig krijgen we veel hulp van opa's en oma's en de gastouder. 

Vooral de Indische moeder van mijn vriend kan vaak oppassen en zij vindt dit dan ook fantastisch. Zonder deze mensen was dit niet mogelijk en daar ben ik ze dan ook erg dankbaar voor! 

 

Alicia

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0