Het verhaal van mama Maxim

 

Nikkie vroeg mij, Maxim (23, student) moeder van Zoë (8 maanden) na het lezen van mijn blog meandbabyzoe of ik het leuk zou vinden om mee te doen met Mommy’s diary, ik was gelijk erg enthousiast en zei natuurlijk ja! Ik ben helemaal voor het delen van je zwangerschapsverhaal en het moederschap maar nu ik dit zelf moet doen .. vind ik het toch allemaal een beetje spannend haha! Ik heb namelijk sinds mijn dochter is geboren nog geen een keer mijn bevallingsverhaal op papier gezet, of er überhaupt nog over nagedacht.. Behalve dan, het is gebeurd en ze is er! Op dat moment heb ik het ergens ver weg in mijn geheugen gestopt. En niet eens omdat het zo’n drama bevalling was in tegendeel alles ging redelijk gemakkelijk. Maar hier komt hij dan, veel leesplezier!

 

How we met

Ons verhaal begint in maart 2015, toen leerde ik namelijk Michiel (mijn vriend) kennen. Ik studeerde Communicatie aan de Haagse Hogeschool en was opzoek naar een stage. Ik kwam via via terecht bij Michiel, en toen.. we werd verliefd. We hadden het onwijs leuk samen en omdat Michiel al een huisje had trokken ik en de helft van mijn spullen al snel bij hem in. In Maart 2016 kwamen wij erachter dat ik al 11 weken zwanger was. Dit was een complete verrassing, Ik had al een aantal dagen last van mijn buik, vooral in de avonds nam de pijn toe. Mijn vriend vertelde mij dat ik naar de dokter moest gaan. Ikzelf dacht dat het stress was in verband met mijn tentamenweek en stage. Uiteindelijk besloot ik toch naar de huisarts te gaan. Ik vertelde mijn klachten en hij onderzocht mijn buik, toen volgde als snel zijn conclusie: ik was zwanger. Ik hoor veel vrouwen denken: Hoe is het mogelijk!? Geloof me die vraag hebben wij ons ook meerdere keren afgevraagd. Maar het is mogelijk! Ik had namelijk niet de wel bekende zwangerschapskwaaltjes en ook een normale cyclus. Al snel besloten we ondanks onze situatie: een relatief korte relatie, student, en een huis dat compleet gerenoveerd moest worden, dat dit kindje hartstikke welkom was, en daar op dat moment begon mijn zwangerschap.

Ik heb mijn zwangerschap toch een beetje als iets vreemds ervaren. Ik was 22, student, in de bloei van mijn leven en toen opeens: pats, boem zwanger. De eerste maanden gingen enorm snel voorbij, dit kwam door twee verbouwingen, twee verhuizingen, school, de missverkiezing waar ik aan mee deed, de 11 weken die ik sowieso al had gemist en het verwerkproces. Voor lange tijd kon ik namelijk niet goed beseffen dat ik zwanger was. Mijn zwangerschap zelf was er een ‘uit het boekje’. Ik hoor mij verloskundige en vriend dit nog zeggen. Het ging mij allemaal enorm gemakkelijk af en zonder enige complicatie. Zelf denk ik dat dit vooral kwam omdat ik tijdens mijn zwangerschap geen werk of school had. Maar uiteraard heeft mijn leeftijd er ook mee te maken.

 

 

 

Mijn bevalling

40 weken + 1 dag. Mijn vriend heeft het de hele zwangerschap al geroepen: ‘jij gaat de dag na de uitgerekende datum bevallen’. En ja hoor ik werd midden in de nacht al een aantal keer wakker met een beetje een ‘gek’ gevoel, maar viel gewoon weer in slaap. Rond een uurtje op 06.00 ben ik toch maar gaan douchen en ja hoor, daar kwamen langzaam de weeën. Naar mijn mening nog niets ernstigs, ik had honger en besloot dat mijn vriend mij even naar de Lidl moest rijden voor een lekker broodje. En daar stonden we voor de Lidl.. Ik stapte uit, en op dat moment kwamen de weeën op gang! Mijn vriend wilde alweer de auto instappen om ons zo snel mogelijk naar huis te rijden, maar ik dacht alleen maar aan mijn chocoladebroodje en deze MOEST hij dus voor mij gaan halen! (Als ik er nu op terug krijg denk ik: wat dacht ik in godsnaam haha!) Eenmaal thuis en een chocoladebroodje verder kwam de verloskunde, ik moest wachten.. De centimeters schoten niet op maar de pijn nam toe. Samen met mijn verloskundige en vriend besloot ik naar het ziekenhuis te gaan. Hier kreeg ik een ruggenprik en weeën-opwekkers. Op 12 oktober 2016 om 23.10 ben ik bevallen van onze dochter Zoë in het geboortehuis van het LUMC (Leiden). Zoë was 3410 gram en 50 cm lang.

 

Studeren met baby

Nu ben ik een een jonge studerende moeder, maar anno 2017 nog veel meer! Het jonge moederschap gaat me goed af en ik hoor regelmatig van de mensen om me heen dat ze enorm trots op me zijn. Maar af en toe is het jonge moederschap ook gewoon zwaar. Ik merkte dat in mijn omgeving het praten over deze momenten een groot taboe kan zijn, en besloot daarom mijn eigen blog te beginnen hier probeer ik op een leuke, eerlijke en vooral nuchtere manier te vertellen over ons leven, de leuke en die niet zo leuke momenten. Sinds een aantal maanden ben ik weer begonnen met mijn studie. Studeren vind ik leuk, maar met een baby is het af en toe best zwaar. Ik zie het studeren als een fulltime/parttimebaan. Al kost studeren natuurlijk wel extra discipline omdat het thuis gewoon door gaat wanneer ik nog even dat verslag moet typen of een heel boek moet leren voor mijn tentamen. Maar dit gaat me tot op de dag van vandaag erg goed af. Een aantal dagen gelden heb ik zelf te horen gekregen dat ik EINDELIJK, ja ik zeg eindelijk met grote letters (ik heb deze toets namelijk in mijn carrière op De Haagse Hogeschool al 6 keer gemaakt!!) mijn propedeuse heb gehaald. De aankomende twee jaar zal ik zeker nog wel die studerende moeder zijn, maar dit vind ik helemaal niet erg. Ik wil dat mijn dochter een goed voorbeeld heeft, en daarnaast heb ik enorm veel geluk dat het financieel mogelijk is dat ik fulltime kan door studeren. Mijn vriend heeft nu wel al gezegd dat hij over een paar jaar de huisvader-rol wilt overnemen en ik fulltime mag gaan werken haha!

 

Liefs,

Maxim

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0