Vakantie blog van mama Esther

 

Oh wat zou ik graag willen dat we al in dat verdomde vliegtuig zouden zitten". Dat dacht ik. Ik heb het zelfs vier keer hardop uitgesproken. Omdat de weg naar Schiphol en het wachten aldaar gewoon heel vervelend was. Echter niet zo vervelend als die verdomde vlucht zelf. Probeer jij het maar eens drie uur lang naar je zin te hebben in een minuscule ruimte die je deelt met honderden anderen personen en je eigen puber plus baby. Mijn bonus puber deed het prima hoor. iPad aan en drie uur lang niet gezien of gehoord. Nog 14 jaar en dan is onze jongste, Milas, ook zo ver. Valt te overzien. Zucht. Hij was lief hoor. Hij huilde niet en beet geen andere mensen. Mij trouwens wel met regelmaat. Maar slapen deed hij ook niet. Springen wel. Drie uur lang. Van het ene vliegtuig klaptafeltje (krak) naar de volgende. Gelukkig heeft hij blauwe ogen en blonde krullen en waren er genoeg Portugezen in het vliegtuig die misschien dachten dat het een lief engeltje was en hem allerlei interessante objecten (waaronder 11 verschillende speelgoedpaardjes?) aan bleven geven. Dat heeft ons gered. 

Op het strand zie je altijd van die babies die in de branding met een schepje spelen weet je wel. Wit neusje van de zonnebrand. Niet die van ons. Milas vond "zand" een vreemd fenomeen en besloot zich er niet mee te mengen. Hij wilde echter wel graag op onze veel te kleine handdoek bezig gehouden worden. En poepte daar ook met regelmaat zijn zwemluiers vol. Zwemluiers zijn niet gemaakt voor poep trouwens. Na een paar dagen kwamen we zon strandverkoper tegen met een reuze handdoek. Vast gemaakt voor poepende strandbabies. Nadat we die aangeschaft hadden werd de leefruimte om het strand voor Milas groter en konden wij zo waar ook af en toe een beetje zonnen. Hoezee! 

Toen ineens een hittegolf in Portugal! Het was zon 40 graden. Ik snakte naar adem. Ook in de schaduw. Milas deed het goed. In de prachtige tuin van ons huisje waren ook twee zwembaden aanwezig. Echter omdat Milas thuis altijd in warm badje (36 graden ofzo) gaat vond hij dat koude water echt een marteling. Hij deed over dat doorkomen zon half uur en keek ons continu aan alsof we hem iets vreselijks aandeden. Daarna vond hij het heerlijk. Zijn grote broer (die hele dagen in het water lag en vingers had als overrijpe pruimen) stopte hem in een mini bootje en zwom het zwembad met hem door alsof ze samen op wereldreis waren. Allebei schaterlachend. Dat was genieten. 

 

Dit was onze eerste echte vakantie met puber van 14 en baby van net geen 1. Het is best een opgave om die twee allebei te vermaken. Gelukkig hebben ze ook dingen gemeen. Zo houden ze allebei erg van slapen. Samen hebben ze uren weggesnurkt op de achterbank van de auto op het geluid van de airconditioning. Ook konden we ze prima mee uit eten nemen. De oudste is op culinaire ontdekkingstocht en heeft tonijn, calamaris en sardientjes leren eten. Dat is heel wat aangezien hij daarvoor alleen witte bonen at. De jongste kreeg zijn eerste frietje in Portugal en pakt ze sindsdien zelf van de borden af met een manische glimlach op zijn gezicht. Oh boy. 

Mijn lief heeft de hele week in het zwembad van de ene band in de andere band gesprongen met de oudste. Ik heb de hele week kiekeboe gespeeld in de hangmat met de jongste. Tussendoor wat gezamenlijke uitstapjes, een stiekem kusje hier en daar en de week was in no time voorbij. In de auto onderweg naar ons vliegtuig terug slapen de jongens wederom op de achterbank. Mijn lief kijkt me aan en vraagt: "Goh mop hoe was jou vakantie?". Want denk maar niet dat je tijd hebt voor romantische onderonsjes of überhaupt een gesprek samen.

 

Maar das ok. Stiekeme kusjes tussendoor zijn namelijk de lekkerste!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0