Vakantie blog van mama Nathalie

12 mei 2017 … D-Day.

Eindelijk was de dag van de verrassingreis aangebroken. Ik kreeg voor mijn 30e verjaardag een reis cadeau naar een voor mij onbekende bestemming van mijn ouders. Ik zou een week op reis gaan met mijn mama en dochtertje van 13 maanden.

Het eerste dat er in mijn hoofd omging: ‘Hoe moet ik dit gaan plannen met mijn kleintje’.

Ik kreeg op voorhand slecht een klein beetje info. ‘Vliegtuig, 5,5 uur vliegen, warm tot 25graden’ Met deze woorden moest ik het doen. Ik begon te plannen en te organiseren. Wat neem ik mee? Wat gaat ze er eten? Wat neem ik mee van medicatie moest ze ziek worden. Elke vorige reis was er wel iets geweest. Ze had ook al 12 tandjes dus de kans was groot dat er daar ook doorkomen..

En plots sta je dan met  veel spanning op de luchthaven.

Het inchecken ging allemaal heel erg vlot, de controle van de zakken al iets minder; Lily-Rose die uit de buggy moest omdat die en haar zelfgemaakt eten moesten  gecontroleerd worden. Na de controles liepen we de vertrekhal maar op en neer met Lily-rose. Ze begon net te stappen en we hoopten haar zo moe te maken voor de vlucht. Eens we de controles  voorbij waren wist ik nog steeds niet naar waar de reis  zou gaan tot we moesten boarden.

En  daar stond op het bord SANTORINI.

Voor mij toch een eiland dat een droom was en wat ik zeker wou gedaan hebben. Maar al snel ging er door mijn hoofd dat Lily-Rose enkel nog maar wou stappen aan de hand of in haar reis/plooibuggy zat en dat er in Santorini best wel veel trappen zijn aan de kant van de caldera.

De vlucht was geslaagd! Lily-rose is een kind dat niet graag stil zit en graag overal aan knopjes en dingen komt die los zitten. Voor de vlucht had ik ook vanalles meegenomen van speelgoed tot snoepjes, koekjes, boterhammen, …  maar dit bleef eigenlijk allemaal onaangeroerd.  We hadden ook een tussenlanding in Mykonos  ( met nadien een half uur vertraging ) maar het uurtje daarvoor was ze bij mezelf en haar mamy op schoot in slaap gevallen. Toch even rust…

In santorini had mama een auto gehuurd dus we waren vrij om te doen wat we wilden.  De eerste dag verkenden we Fira het stadje dicht bij ons hotel. Onze conditie en armspieren werden al direct getest door de trappen die we moesten doen en dat bij 30graden. Lily-Rose genoot van alle kleuren, uitzichten en indrukken.  We waren door de shuttle van het hotel afgezet in het stadje maar we gingen te voet terug naar het hotel. Toch een uurtje wandelen en dan naar beneden over de kasseien. Gelukkig viel ze hiervan in slaap.  In het hotel aangekomen gingen we nog even zwemmen. Wat genoot ze hier erg van. Het is een echt waterrat. ’ s Avonds konden we eten op onze kamer of terras wat wel heel gemakkelijk was met haar. Ze kon dan op tijd in haar bedje en wij konden eten bestellen.  Het hotel maakte voor ‘ s middags eten voor Lily-Rose maar ze genoot eigenlijk veel meer van de Griekse keuken. Al  van het ontbijt tot het avondeten. Ze at altijd mee met wat wij aten. Eigenlijk heel gemakkelijk dat ze zoveel lust.

Die avond beslisten we ook dat we een catamarantocht zouden doen met de zonsondergang. Deze zou vijf uur duren. We werden met een busje opgehaald aan het hotel en bracht ons naar de boot. De bustocht duurde een uur, maar eens we op de boot waren was Lily-Rose het enige kind aanwezig. Ze werd al snel de mascotte van de boot en door de bemanning op handen gedragen. Koekje hier, stukje komkommer, op schoot bij de kapitein, … alles was goed voor haar en ze genoot met volle teugen van alle aandacht. Zo erg dat ze echt aandacht begon te zoeken en die elke keer ook kreeg . Wederom genoot ze van het typisch Griekse buffet dat we op de boot kregen. Alle olijven die er maar te vinden waren at ze op. Daar ontdekte is dat dit supergraag mag en ik ken niet veel kindjes die dit eten?

De andere dagen genoten we ervan om ook de niet toeristische plekjes op te zoeken. Het eiland is niet zo groot 16 km lang en 4 km breed maar we hebben alles gezien met Lily-rose. Het heeft ons niet tegengehouden en alles met haar te doen. Ze sliep haar middagdutjes in haar plooibuggy.  Aan het zwembad  liggen ging ook niet zo lang omdat ze altijd maar wou rondlopen dus zijn we er elke dag op uit getrokken en daar genoot ze heel erg veel van. De laatste avonden toch op restaurant geweest met een voorbeeldig kind. Ikzelf heb ook genoten van de Griekse gastvrijheid naar kinderen toe. Altijd op handen gedragen en niets was teveel.  

 

Wij blikken terug op een zeer geslaagde reis met een voorbeeldige dochter/kleindochter!!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0