Voorstellen van mama Rianne

Mij werd gevraagd of ik het misschien leuk vond om vaker een blogje te schrijven over de dingetjes die moeders zoal bezig houden. Het lijkt zo eenvoudig om je even voor te stellen, maar als je dan begint blijkt het toch lastiger te zijn. Want wat vertel je eigenlijk? Welke dingen definiëren nu echt wie ik ben?

 

Ik ben 32 jaar en ik heb drie kinderen met Sebastiaan. Getrouwd zijn we nog niet. Ik durf mezelf wel een moeder van de ouderwetse stempel te noemen. Rust, reinheid en regelmaat… Haha wat klinkt dat toch vreselijk maar voor ons werkt het echt. Op mijn 23e bleek ik zwanger te zijn, totaal niet gepland maar wel ontzettend geliefd. Ik was net bezig met de studie Voeding en Diëtetiek en ik zat eindelijk op de juiste plek. Eerder studeerde ik Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht maar dat voelde nooit echt als de geschikte studie voor mij. De opleiding tot diëtist vond ik helemaal super. Tijdens de zwangerschap heb ik die studie echter losgelaten.

 

Dat klinkt dramatischer dan het was hoor. Ik wilde er helemaal zijn voor ons meisje en onze financiële situatie liet dat gelukkig ook toe. Wel is de interesse in gezondheid altijd gebleven. In het begin van deze periode heb ik menig cursus vanuit huis gevolgd. Ik vond het fijn om naast het moederschap ook nog bezig te zijn met de toekomst. Inmiddels acht jaar later moet ik bekennen dat ik de studie nooit meer heb opgepakt. Wel zijn er nog twee kids bijgekomen. Een zoontje van 3 en een dochtertje van 1,5 jaar.

Mijn vriend is een echte ondernemer. Hij is altijd bezig met het verder ontwikkelen van zijn bedrijven. Dit maakt de keuze om thuis te blijven voor mij ook makkelijker. Zo kan hij zich storten op het werk en zorg ik voor de dingen thuis.  Al moet ik zeggen dat hij ook veel met de kinderen doet als hij ’s avonds thuiskomt. Erg blij mee hoor. Ze zijn gek op elkaar. Buiten mijn gezin en mijn familie heb ik mijn lieve vriendinnen. De meeste ken ik nog van de middelbare school en ik vind het leuk dat zij nu ook stuk voor stuk moeder worden. We gaan eigenlijk veel te weinig op stap, maar als we gaan dan hebben we de grootste lol. Heerlijk om dat af en toe te doen. We kennen elkaar door en door en ik zou ze nooit kunnen missen.

Interieur is echt mijn passie. Ik ben altijd wel op zoek naar leuke items voor in huis. Een lampje hier, een vaasje daar, ik raak nooit uitgekeken. Daarbij vind ik het ook heerlijk om instagram door te spitten om inspiratie op te doen.

Me: moeder, interior junky, sarcastisch, healthy, koukleum, stiekem een echte huismus

Loves: Lisa, Noah, Lotte, Sebas, festivals, rode wijn, make-up, fashion, lezen en reizen

Hates: rommel in huis, de binnenspeeltuin, egoïsme, kinderleed, eetgeluiden

Erg leuk dat ik af en toe iets mag gaan schrijven.

 

Ik hoop dat jullie het met plezier zullen lezen.

 

Liefs Rianne

www.instagram.com/rianneschreurs

Reactie schrijven

Commentaren: 0